Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Q]Jak grać czołgami amx

bananx3

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Czy ktoś mógłby mi podpowiedzieć jak grać czołgami AMX 12t, 13 75 i 13 90?

Odblokowałem dopiero 12t i gra jest dosyć ciężka. Nie wiem co mam nim robić

Może ktoś podepnie linka z jakimś poradnikiem?

Z góry dzięki.

Pozdrawiam Was czołgiści!

Opublikowano

Wiec tak wykrywamy i dobijamy. Jak jestes 1 vs 1 z td to rozwalasz mu gaske blokujesz i nawalasz w kadlub badz objezdzasz go i nawalasz. Mozesz zajezdzac od tylu lub chowac sie za np. Kamieniem wyjezdzac strzelic w cel i schowac i tak caly czas. Rozwalaj artylerie wroga i wykrywaj.

636451494245979649038.gif

Opublikowano

Jak chcesz arte ubic to poczekaj tak do polowy bitwy az nikt nie bedzie pilnowal wrogiej bazy wtedy lec. Przed artyleria jezdzij zygzakami bo moze w Ciebie trafic. Co do wykrywania to bym poczekal do 13 75 i 13 90.

Opublikowano

AMX 12t do scouta nie jest najlepszy, ale nie jest też najgorszy, przy tym czołgu trzeba tylko i wyłącznie krótkie proste przejazdy na oczach wroga.

Opublikowano

Trochę już pograłem w tą grę, posiadam dwa 10 tiery ale w dalszym ciągu nie biorę się za lekkie i medy. Dlaczego?

Ano dla tego że gra nimi jest w całkiem innym stylu. Potrzeba sporego doświadczenia i stylu gry aby grać efektywnie medami i lekkimi.

Dla wszystkich nowych graczy polecam aby się nie męczyli jeżeli im nie idzie, grajcie i ćwiczcie się póki co na ciężkich obserwujcie jednocześnie jak grają inni oczywiście najlepiej obserwować np 9 tiery.

imetin_logo.png

Opublikowano

Sam przód albo tył.

ps. takim czołgiem jesteś zabójcą dla arty i ciężkich TDków. Po gąskach i dobijasz.

imetin_logo.png

Opublikowano

Wale w te gasienice jak glupi, wchodza pociski a jednak on sie dalej moze obracac. W ogole ich nie moge zerwac, a wale w nie od frontu bardzo celnie.

Opublikowano

A masz top gun? Bo jezeli nie to nie ma sie co dziwic poprostu gasienice maja duza wytrzymałosc i trzeba walnac je mocno jak za pierwszym razem nie wyjdzie to za 2

1372333810-U137250.jpg

Opublikowano

chłopie amx 12t to zajebisty czołg ja w 2dni go ulepszyłem i zdobyłem amx 13 75 :)

niszczycieli zajerzdzasz od tyłu i napierniczasz, tak 3min po starcie walki jedziesz na arty i rozwalasz później pomagasz innym czyli zamieniasz się w scauta i wykrywasz i dobijasz

Opublikowano

Więc tak.

Amx od 5tieru to bardzo dobre czołgi,które nadają się na scouty.Amx'y są bardzo szybkie i zwinne co pozwala im dobrze manewrować za linią wroga.Amx to kosa na td i artylerie.Szybką się rozpędzają i osiągają 65km na godz,więc trudno jest je trafić gdy się rozpędzą.Mają bardzo słaby pancerz ale za to dosyć dobre działka z dobrą penetracją,więc jeżeli zajedziesz td od tylu i go zablokujesz już po nim.Amx'y mają także automatyczny magazynek dzięki,któremu czołgi te stają się silniejsze gdy jest się z nim 1 na 1.Nie jest to czołg do zwarcia.Najlepiej sprawują się jako scouty i wsparcie dla czołgów ciężkich.

UggNk9.gif

ExMod WoT SP  ExLider MMT exMentor

http://www.twitch.tv/jugensik

Opublikowano

Ja mam teraz amx-a 13 75 i zawsze jezdze z loraine jako pomoc lub z jakims ht wtedy duzo sie ubija i nie pada bo w kazdym momencie mozna uciec.

Opublikowano

W statystykach ogólnie francuzy mają słabe pancerze, ale to co ostatnio miałem przechodzi wszelkie granice...

1. Będąc w E-75 nie przebiłem amx 13 75 celując w dupe topowym działem -.-

Filmik: http://speedy.sh/PMUQn/20120719-2039-germany-E-75-erlenberg.wotreplay

Początek filmu jest ukazana sytuacja

2. Kolega w amx12t został nieprzebity przez T95 z przyłożenia

Filmik: http://speedy.sh/JyrGY/20120719-2102-france-AMX-13-90-himmelsdorf.wotreplay

Kolega jest ukazany na samym końcu, nie widać momentu jak obrywa ale widać gdzie ma ślad po "przebiciu"

11cc1be4064edda5addd6e1.png
Opublikowano

A ja moim 13 75 na 3 strzaly ani razu 12t nie przebilem czasami przez takie wydarzenia trace checi do gry.

A ja moim 13 75 na 3 strzaly ani razu 12t nie przebilem czasami przez takie wydarzenia trace checi do gry.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...