Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Q]Amx 13 75

kijosz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jedno pytanie:

Jak tym bydlęciem grać? mam rushować jak szatan na działa wroga? mam być czołgiem wsparcia i bić uszkodzone cele? co mam tym robić wgl?!

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Tylko jak już wspominałem AMX nie jest to czołg do scoutowania. Należy nim grać w II lub nawet III linii oraz dobijać tzw. szroty.

Po za tym ty dałeś link do T-50 oraz T-50-2 co jest zupełnie inną bajką niż rodzina AMX' ów.

Mam nadzieję, że wszystko wyjaśnione i temat do zamknięcia ?

sygnatura111.jpg
Opublikowano

AMX'y tego pokroju nadają się jeszcze do bycia spotterem. Czyli ukrywanie się w krzakach i wykrywanie pojazdów przeciwnej drużyny. Nie można wtedy strzelać, ewnetualnie jak cel ma końcówkę wytrzymałości ale wtedy powinno się zmienić miejsce, oczywiście trzeba się też przesuwać powoli do przodu i skakać od krzaka do krzaka bo nie powinno się zostać z tyłu.

9c5e8497803a7cb2gen.jpg

Dzięki znajomemu mam teraz zaje**stą nazwę :F

Opublikowano

Jakoś jestem przeciwnikiem rushowania francuzów, chyba że jest ich kilku. Jednak umiejętnie wykonany rush musi być połączony z odwrotem i znalezieniem bezpiecznego miejsca, gdzie można spokojnie przeładować magazynek. Zbyt głębokie wjechanie na terytorium wroga będzie skutkowało śmiercią po wystrzelaniu tego jedynego magazynka. (w końcu amx 13 75 nie ma zbyt wiele hp - jakieś 2-3 strzały wroga)

signature@501527218-Arthei@eu@106@0@1101garage@501527218@eu@0@321000@-1.png

Opublikowano

Jedynie Craftingers ma jako takie pojęcie o tym czołgu, pozostali chyba wyżej niż 5 tier francuskich lt nie mają. Zadaniem amxów jest:

1)Na początku bitwy możemy próbować przejazdu w bezpiecznej odległości-coś zawsze wykryjemy a odległość zagwarantuje nam nietykalność.

2)Po ok. 3min wybieramy dogodną dla nas potyczkę-tj. nasz team zajmuje przeciwników np. na jakiejś uliczce a my objeżdżamy i wypuszczamy nasze 6 pestek w ich tyłki.

3)Czekamy na przeładowanie i powtarzamy tą taktykę do końca bitwy !Nie w tym samym miejscu!.

4)Jeśli zostaniemy sami możemy próbować przejąć bazę bądź czekać w okolicy naszej. Nie czekamy w samej bazie na przeciwnika!

Opublikowano

A mi się wydaję, że kolega Crisp ma kłopot z czytaniem ze zrozumieniem albo nie może się skoncentrować ponieważ wypowiedzi po poście Craftingers' a mówią o tym, jak można jeszcze tym czołgiem grać i wyrażają opinię o rush'u tymi tankami ( pomijając post UltraMegaOrzel ). Mogłem dopisać, że z nim się zgadzam ale napisałem " nadają się jeszcze ". Jednakże to jak opisałeś grę tym czołgiem muszę pochwalić bo fajnie zrobione ;p

9c5e8497803a7cb2gen.jpg

Opublikowano

Tylko jak już wspominałem AMX nie jest to czołg do scoutowania. Należy nim grać w II lub nawet III linii oraz dobijać tzw. szroty.

Taaaaaaaak, uznajmy że masz racje.

Opublikowano

Nie chodzi mi tu o bycie scoutem aktywnie, podjechać pod bazę, pokrzyczeć, wrócić i tak w kółko lub pomoc innym / rush na artę, tylko o bycie spotterem, czyli kampa na krzaku, bez zbędnego strzelania, a nie są w tym najgorsze bo są małe i są LT czyli mają dosyć mały % wykrywalności lecz ta taktyka jest raczej stosowana jak jest się na dole stawki i jak jeszcze komuś nie chce się jakoś grać. Jeżeli chcemy być aktywni w bitwie to jak najbardziej stwierdzenie, że atak z drugiej/ trzeciej linii oraz zabijanie " szrotów " jest poprawne. Myślę, że doszliśmy do jakiegoś rozwiązania, miłej nocy życzę ;)

9c5e8497803a7cb2gen.jpg

Opublikowano

Crisp to dobrze opisał, ponieważ słowo rush kojarzy mi się właśnie z takim "krzyczącym" czołgiem, który deda po oddaniu kilku strzałów. A fakt do bycia spotterem to się nadaje nawet amx 90, jeśli warunki do tego sprzyjają, przykład:

Dziś miałem bitwę 3 X, 2 arty VIII, właśnie amx 90 a reszta to IX. W takiej sytuacji amx 90 pojechał za scouta (i to skutecznego bo na niego trzeba tak około 2-4 strzały)

signature@501527218-Arthei@eu@106@0@1101garage@501527218@eu@0@321000@-1.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...