Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Minecraft - Dobry Komp Mało FPS

Kalik17

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mianowicie mam problem. Mój komp ma zaledwie 2 tyg.:

Procesor: Intel i5 2500 3.30 Ghz.

Ram: 8Gb 1600Mhz

Grafika: AMD Radeon HD 6800 1GB Series

Płyta G.: MSI-7758

Minecraft na max fps mówie odrazu ze che miec ustawione Far, Graphic Fancy i Smooth Lighting. a z takimi ustawieniami moje fps

skaczą od 60 - 120 a jak czytałem to owiele slabsze komputery mają 200 - 250. Wyczytałem też ,że minecraft łapie odrazu intelowską karte grafki i jak to zmienić. Albo czy sa inne wyjscia. Bardzo Prosze o Pomoc bo nie moge zasnąć w nocy xD

Opublikowano

Chcesz mieć więcej FPS'ów tak? Przeczyść kompa Ccleanerem oraz powyłączaj zbędne programy typu gg,skype. ;)

8can.png

|| CPU: I5-2500 || GPU: MSI Gtx 660 Titan || Ram: DDR3 8GB GoodRam || Zasilacz: Antec 500W || Płyta Główna: Asrock H61M ||

Opublikowano

Chcesz mieć więcej FPS'ów tak? Przeczyść kompa Ccleanerem oraz powyłączaj zbędne programy typu gg,skype. ;)

Komputer ma 2 tygodnie i już jest zaśmiecony?, Na taki komputer to ten skype nic praktycznie nie bierze. Dobre... Widać roztrzepanie modków.

Co do topic. To ja bym najpierw sprawdził aktualność sterowników a potem w nich pogrzebał bo na pewno da sie ustawic np jak ja mam profil gry i wszystkie programy sa odpalane na dedyku.

sygnature.png

Opublikowano

Powiem tak. Minecraft z góry ograniczy fps w samej grze.

Ja np. Nagrywając filmiki na YouTube mam max 17 klatek. Z czego i tak na osiągi mojego kompa było b z dobre 90 mimo, że zostało narzucone, iż tylko tyle wystarczy i tyle będzie nagrywać. Powiem ci, ze może zależy czym nagrywasz, jaką lokacje nagrywanego materiału ustawiłeś, jakiego masz windowsa i zbede programy uruchomione w trakcie nagrywania. Także texturepacki, mody, "tnt" itp.

// Proszę o usunięcie ostrzeżeń.

Opublikowano

Windows 7 64 Java 7 a sterowniki do karty graficznej sa najnowsze 2 dni temu mi sie same aktualizowały. wyczisciłem i dalej 80 - 120 fps :/

Opublikowano

Kup lepiej XP

Wiem, ze od groma gier chodzi teraz tylko na 7 ale jeżeli konkrety to radze zmienić system. Ja mam XP i jeszcze się nie spotkałem, ze zwiechą kompa a miałem odpalone 3 clienty WoW, 2 Minecrafty i jeszcze Call of Duty MW2. Przy okazji 22 karty w przeglądarce. Czyli jak na 5 GB RAM to wiesz. Dosyć wytrzymały mam komp ;]

Opublikowano

Minecrafta włączam normalnie ale przy takim sprzęcie powinno owiele mocniej śmigać ... nawet bez zmiany ramu . i nie chciałbym rezygnować z win 7

Prosze o pomoc

Opublikowano

Odpalasz minecrafta przez kartę graficzną ATI ? Bo jeżeli nie ustawiałeś to nie używa ATI tylko Intela. W jakim języku masz win 7 ? To ci powiem jak to zrobić

regular-banner-63404-4.png

Opublikowano

LOL nie zobaczysz nic więcej przy 400FPS czy tez przy 10000 FPS ;d

przeliczajac na FPS ludzie oko rejestruje 25 klatek w jednej sekundzie ;d Rózni ludzie rozne oczy rozne odczucia przyjmuje sie 60fps max

Gdybyś widzial roznice pomiedzy 60 a 200 to mial bys taki wzrok ;o jak ten z prawej co stara sie je zobaczyc z3629373X.jpg

Opublikowano

Windowsa mam po polsku. Ale martwi mnie ze inne osoby mające wręcz identyczny komputer albo nawet słabszy wyciągają o wiele więcej fps :/

Opublikowano

@up Tak Tak Dobrze Mówisz

Jebnij Like.
1344668628-U671491.jpg

To Nic Nie Kosztuje.
Proszę kochaną Administrację o zdjęcie poziomu ostrzeżeń, choć trochę / dziękuje

Opublikowano

80-120 fps i ty mowisze ze malo? nie ogarniam was.. podobno widzimy tylko 25 fps no ale to nie prawda widzimy do 60 fps wiec jak masz 80-120 fps to yyyy ?

Opublikowano

Dolączam się do tematu ja miałem na początku 800fps + a teraz około 120 :(

Dolączam się do tematu ja miałem na początku 800fps + a teraz około 120 :(

3xjl.png

Opublikowano

Człowieku to zrób se płaski świat jak chcesz mieć 800fps... Dla ciebie 60 fps to mało, a ja na minimalnych na linuks (z part. ext3 dużo wydajniejsza niż ntfs) mam 60fps... A jak gram na short i fast z optifine to mam maks. 40fps więc jak masz problem to oddaj komuś kompa i kup se serwerownie od NASA.

Opublikowano

Niektórzy wspominali o przeznaczeniu więcej ramu dla mniecrafta przypominam ze mam 8gb 1600 i jak to zrobic nie chcę sie bawic w rózne programy tylko zeby ustawic i mnieć spokój . dzięki

Opublikowano

W końcu mi sie udało okazało sie ze w ustawieniach karty graficznej miałem wszystko na najniższą jakość pustawiał i smiga 150 - (290 - 350) :D dzięki wszystkim za staranie mi sie pomóc

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...