Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]Pirat czy oryginał?

Jano900

Pirat czy oryginał?  

27 użytkowników zagłosowało

1. 1. Pirat czy orygina??

• Pirat
      17
    • Orygina?
      10

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Otóż na steam jest teraz promocja terrari -50% i myślę czy zakupić. Korzystam z pirata i nie wiem czy się opłaca. Są jakieś różnice? Odrzuca mnie to że trzeba te konta na paypal te przelewanie potem coś jeszcze nie wyjdzie itd.

Opublikowano

Jak zakupisz orginał to będzesz miał gre na płycie.Niby orginał ma jakieś tam dodatkowe programy ale nieopłaca się teraz kupowac terrari bo niebedze aktualizacji.Wiec ja bym raczej nie kupił. Chyba, że było by 75%. :)

Opublikowano

Chyba lepiej mieć orginał niż pirata ?

To że nie ma aktualizacji nie znaczy że nigdy ich nie będzie, wystarczy poczytać że coś ruszy....

I to że terraria nie jest wspierana, nie znaczy iż autor oddał ją w zapomnienie i za darmo.

Osobiście wolę wydać te parę euro i mieć spokojną głowę niż pirata...

Na allegro widziałem wersję pudełkową ale teraz nie mogę znaleźć, kupił bym 2 raz bo gra jest tego warta, jak ktośma namiar 100% pewniak na wersje pudełkową to proszę o link...

Osobiście mam Steam ;/

Opublikowano

Ja w dalszym ciągu wole pirata gdyż te płacenie jest tragiczne trzeba zrobić konto przelać z banku (o ile w ogóle się da) potem przelać na steam to już wolę pirata bo nie ma żadnej różnicy nawet zabezpieczeń nie ma.

Opublikowano

osobiście poluje na wersje pudełkową.

Moim zdaniem piracenie to idiotyzm...

Żal te 5 euro ? paranoja, nie stać cię to nie graj a wykręty typu sprawdzam gre to żenada.

Opublikowano

Ja w dalszym ciągu wole pirata gdyż te płacenie jest tragiczne trzeba zrobić konto przelać z banku (o ile w ogóle się da) potem przelać na steam to już wolę pirata bo nie ma żadnej różnicy nawet zabezpieczeń nie ma.

Brak zabezpieczeń to żadna wymówka, poza tym są zabezpieczenia -.- a kupić można przez PaySafeCard (żadnych przelewów itp., kupujesz tak jak kartę do telefonu)
Opublikowano

Dokładnie, jest wiele alternatyw

Allegro = Paysafecard lub kod steam

PaySafeCard = Steam

Bank = paypal = Steam

Karta kredytowa

Idiotyzm

Obliczając łącze to pobranie tej gry wychodzi więcej niż jej zakup :)

Opublikowano

Ogólnie cena mi nie przeszkadza gra jest dość tania jak na taką epickość ale ta płatność przez steam jest tragiczna (wg. mnie). Jedyny sposób to allegro ale jednak oszuści się zdarzają.

Opublikowano

Chcesz?

Napisz na PW kupie ci terrarie a rozliczymy się normalnie, będziesz miał legalną wersję w 10 minut!

Jesli oczywiście PP PSC i alldrogo to dla ciebie kłopot :)

Pomogę wyrwać ci się z nałogu piractwa

Opublikowano

Ja pirace bo mnie nie stać. Gdyby gry nie kosztowały 300zł to by nie było problemu a terraria to tylko problem steam.

Opublikowano
Ja pirace bo mnie nie stać. Gdyby gry nie kosztowały 300zł to by nie było problemu a terraria to tylko problem steam.

Pokaż mi gre na PC za 300 zł :)

Po za tym tu temat toczy się o terrari 5 euro to 20 zł... założe się że tyle wydajesz na paczke gum tygodniowo, odłuż kup... kto ci każe kupować steam ?

Kup wersje pudełkową na CD

Prosze

http://www.amazon.co.uk/Terraria-Collectors-Edition-PC-CD/dp/B00750FR6A/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1328868306&sr=8-1

Opublikowano

Kurde faktycznie jest wersja pudełkowa. Ja grę na steam mogę mieć ale gift coda z allegro ale boję się oszukania.

A co do gry za 300zł to chyba skyrim w dniu premiery.

I kurde to był temat o tym co wybrać a przerodziło się w dyskusje o piraceniu.

Opublikowano

Może faktycznie legal lepszy ale na pewno nie kupię przez steam. Myślę nad edycją kolekcjonerską ale jak ją kurde kupić.

Opublikowano

Normalnie :)

PayPal najlepiej, albo poproś kogoś kto może to zrobić za ciebie jako pośrednik, najlepiej kolega z podwórka, nikt z forum, chyba że ktoś bardzo zaufany!

Sam czaje się na tą edycję ale martwi mnie ten .NET

No i jest wyjście ale też nie wiem jak:

http://www.mpcforum.pl/topic/681738-jak-nagrac-gre-z-steam-na-cddvd/

Opublikowano

Ja jestem za "darmowa wersja" gdyz pogram troche czasu i odstawie jestem tego zdania ... a hajs wole przeznaczyc na szczytne cele np: wypad z Dziewczyna gdzies nad Jeziorko lub cos pozdro ;]

Opublikowano

Podobno terraria ma być open source :)

Serio? Skąd to info? Byłoby świetnie :P Chociaż nie wiem czy Steam na to pozwoli (w końcu mają podpisaną umowę)

Nieoficjalny source już krąży w sieci, nie wiem czy wyciekł, czy RE.

Opublikowano

Twórca terrari tak napisał.

Cytując jego wypowiedź

Redigit said: ?

- Open source the game -

This will probably happen eventually, but the decision to not obfuscate Terraria was made for a reason...
wink.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...