Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

POMOCY. Rozmazana grafika ! Daje NAJ !

ahr3px72

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć.

Mam problem związany z Minecraftem jak i z innymi grami, problem ten polega na tym, że przy uruchomieniu jakiej kolwiek gry Ekran mi się rozmazuje na różowo, zielono, niebieskie kreski a pasek z góry ekranu i dołu tzn start i pastek narzędzi jest normalny. ( Nie jest to jakiś efekt 3D :-) )

Gdy zamknę grę wyskakuje mi : ( jest to ss z pulpitu nie trzeba pobierać )

http://w403.wrzuta.pl/obraz/9mY1K8tWm76/blad

Czytając fora komputerowe. Wyczytałem, że to może być spowodowane nagrzanie się karty przez bród lub wiatrak chodzi za wolno.

Niedawno karte wyczyściłem, wiatrak nasmarowałem i dalej podczas gry rozmazuje się ekran a potem wyskakuje ten błąd.

PCB temperature : 35.0 C

GPU temperature : 51.4 C

Czy karta się spaliła !? Czy jest to wina sterowników !? (przypominam, że pasek staru i górny pasek z nazwą jest normalny tzn tylko to się nie rozmazuje )

Proszę o jak najszybszą pomoc i rozwiązania.

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Hmm, może najnowsze stery do karty graficznej by się przydały. Jaki monitor? :)

8can.png

|| CPU: I5-2500 || GPU: MSI Gtx 660 Titan || Ram: DDR3 8GB GoodRam || Zasilacz: Antec 500W || Płyta Główna: Asrock H61M ||

Opublikowano

Też tak miałem i Wymieniłem całą grafike i było oki. P.S Najprawdopodobniej siada lub Siadła już grafika. Takie moje zdanie,

767b26711491d.png

Opublikowano

Nie wiem czy monitor ma coś z tym wspólnego ponieważ jest dość nowy ale karta ma już pare ładnych lat za sobą.

ATI radeon x1600 pro

Niekrytykować, wiem że jest badziewiem ale mnie nie stać na zakup jakiejkolwien nowej karty graficznej.

Siedząc na necie i klikając w pulpit jest normalnie ale gdy włącze gre jest już źle :- /

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...