Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem]PD po lewej stronie na górze

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam Serdecznie.

Piszę temat ponieważ już dużo ludzi miało problem z tym jak zrobić, aby po kupnie pd pojawiało się ono od razu na górze ekranu po lewej w grze.

Dużo ludzi napisało różne zapytania np.

<?php

$string = date("Y-m-d h:i:s"); // przypisanie stringa z data

$data = strtotime($string); // zamiana na znacznik unix'a( w sekundach)

$data = $data + 30; // +30 sekund

$data = date('Y-m-d H:i:s', $data); // jak mam znacznik unix'a to moge juz "formatowac" date tak jak chce

mysql_query("UPDATE account.account SET silver_expire=$data WHERE id = $_SESSION[id]");

?>

Czy coś w tym stylu, lecz nikt nie wie gdzie dodać.

Chciałbym dodać pd na 7/1/30 dni.

Jeżeli ktoś mógłby mi pomóc mam do zaoferowania jedynie wdzięczność wielu osób + limit lików.

Opublikowano

e? skrypt php to chyba na strone nie?

http://www.mpcforum.pl/topic/650724-web-pierscien-dosw-w-lewym-gornym-rogu/page__p__4684763#entry4684763

Po co jebać się z php skoro można zrobić to elegancko z poziomu bazy danych ? -.-

Nie czekaj - zagraj już dzisiaj !

Opublikowano

idź do tabeli account->account

naciśnij ctrl+d czy alt+d

Powinno Ci się ukazać różne dane tabeli.

I tam gdzie masz money.. itp wpisz datę.

Z angielskiego domyślicie się gdzie to jest.

Nie czekaj - zagraj już dzisiaj !

Opublikowano

Ale to wtedy robi tak że każdy gracz otrzymuje pd jakiś tam czas, a ja chcę aby kupując z item shopu otrzymywało się pd na górze ekranu po lewej. Nie za darmo...

Opublikowano

$data = date('Y-m-d H:i:s');
   $query = mysql_query("UPDATE account.account SET silver_expire = '$data' WHERE login = 'tubis'");

podepnij zmienną pod login i ogarnij datę bo ogólnie to będzie problem gdy ktoś kupi ostatniego dnia miesiąca :)

umarł

Opublikowano

powiedziałem żebyś ogarnął datę, ja dałem przykładowe zapytanie, reszta to Twoja brocha

umarł

Opublikowano
<?php
$data = date('Y-m-d H:i:s', strtotime('+1 week')); //znajomosc angielskiego i mozesz robic co chcesz
mysql_query("UPDATE `account.account` SET `silver_expire`='$data' WHERE `id` = $_SESSION[id]");
?>

9.png

userbarwb.png
Zawsze promocje na sygnatury ^^

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...