Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Champ]Darius vs kennen

MagcikWarrior

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Bierz kennena. Dobry na mida, i jako ad carry.

A co do Dariusa, to nie wiem. Nie grałem nim, ale Ci go nie polecam. Jedynie gdzie pójdzie to jungle, bo na topie latwy do skontrowania (np. yorick)

Na rankedach się go nie banuje bo on jest uselles.

279981407253602336505.png
Opublikowano

Taki mały offtop, Kennen jest ch****** AD Carry i koniec kropka. Na mida lepszy, ulti to 'perma stun'

Opublikowano

Bierz kennena. Dobry na mida, i jako ad carry.

A co do Dariusa, to nie wiem. Nie grałem nim, ale Ci go nie polecam. Jedynie gdzie pójdzie to jungle, bo na topie latwy do skontrowania (np. yorick)

Na rankedach się go nie banuje bo on jest uselles.

A więc piszesz że Darius jest bezużyteczny mimo że nie grałeś nim,a więc nie wiem po co zabierasz głos jeśli o niego chodzi.W jungli średnio sobie radzi a jeśli chodzi o topa to ma kilka kontr jednak nie jest tam najgorszy.Później straszny op z niego się robi,potrafi w 1 tf zrobić triple-quadre.

Opublikowano

@UP no i co z tego że ksuje z ulta jak jest słaby. Jego największą kontrą jest kayle. Ranked 5/0/3 i 2 turrety na topie.

Oczywiście kupuj kenena , to jest mały chodzący jebany stun ;p

graphic.png

Opublikowano

Obydwie postacie są zajebiste. Darius niszczy topa, jeżeli enemy nie umie grać, a Kennen to tak jak @up mówił, taki mały chodzący jebany stun.

Nie wiem kto kurwa wymyślił, że Kennen to jest ad carry, tym się nie da wycarriować gry tak jak np. Vayne, lub Gravesem. To jest solotoper albo mid w ap, nic więcej. Osobiście częściej gram Dariusem, niż Kennenem ale polecam Ci Dariusa.

122_Web_0.jpg:

Plusy:

• +:Nieziemski DMG na początku i w late
  • +: Wytrzymały
  • +: Przyciągnięcie z E+20% armor pene, i zmniejszenie att speedu i movement speedu z W
  • +: CD ult reduction przy zabiciu, czyli przy ganku, klepiesz jednego, przekładasz się na drugiego=Double kill dla Ciebie

Minus:

• -: Jedyny minus jaki znam to brak escape systemu

85_Web_0.jpg:

Plusy:

• +: Energia zamiast many
  • +: Mobilny i szybki z tym swoim E
  • +: Nieograniczony harras z Q
  • +: Ult to "burza CC", praktycznie co chwilę enemy dostają stuna, no i AoE dmg

Minusy:

• -: Bez Hourglassa jesteśmy 1 celem w TF

Polecam:

122_Web_0.jpg

Opublikowano

Polecę Kennenka

- Stun

- Spam Q

- Dobra ucieczka

- Ulti do TF

Opublikowano

Obydwie postacie są zajebiste. Darius niszczy topa, jeżeli enemy nie umie grać, a Kennen to tak jak @up mówił, taki mały chodzący jebany stun.

Nie wiem kto kurwa wymyślił, że Kennen to jest ad carry, tym się nie da wycarriować gry tak jak np. Vayne, lub Gravesem. To jest solotoper albo mid w ap, nic więcej. Osobiście częściej gram Dariusem, niż Kennenem ale polecam Ci Dariusa.

122_Web_0.jpg:

Plusy:

• +:Nieziemski DMG na początku i w late
  • +: Wytrzymały
  • +: Przyciągnięcie z E+20% armor pene, i zmniejszenie att speedu i movement speedu z W
  • +: CD ult reduction przy zabiciu, czyli przy ganku, klepiesz jednego, przekładasz się na drugiego=Double kill dla Ciebie

Minus:

• -: Jedyny minus jaki znam to brak escape systemu

85_Web_0.jpg:

Plusy:

• +: Energia zamiast many
  • +: Mobilny i szybki z tym swoim E
  • +: Nieograniczony harras z Q
  • +: Ult to "burza CC", praktycznie co chwilę enemy dostają stuna, no i AoE dmg

Minusy:

• -: Bez Hourglassa jesteśmy 1 celem w TF

Polecam:

122_Web_0.jpg

Kennena da się zrobić pod Ad i nawet będzie zabijać, ale lepiej jak się go robi pod AP, wtedy więcej zrobimy.

Opublikowano

Ta, Kenen sobie ultuje, Catilyn odpycha się siatką, może jeszcze walnie szczęśliwą pułapkę i Kenenn może pofikać.. Wszystko co ma jakikolwiek Dodge/stun/Range Kennena pod AD rozjebie.

Opublikowano

Polecam Dariusza ;)

Build (łatwy) ogarniesz go i bierzej więkoszość na 2-4 hity.//Tak z ultem to na 3 ;X

Taki kennen to dla niego papierek ;)

Krótko mówiąc kennen ssie przy dariuszu moim zdaniem.

Bo :

-Mniej HP

-Takie sobie Dmg..mi nie za dużo jego skille robiły

-Skille ;/ (Jedynie jeden jakiś taki do escape)

-Ulti takie sobie ;X

A dariusz :

+Dużo HP (jakoś prawie 3,5-4K po zrobieniu dobrego builda)

+Super DMG

+Ult kosi + ta odnowa po zrobieniu killa

+Z "Q" wrogowie jak się znajdują w zewnętrzym pierścieniu "obrotu" dostają o 50% więcej dmg, strasznie przydatne jest ;)

Jak zmaxujesz uhuhu...

+Przyciągać może do siebie wrógów (kilka naraz)

+Z "W" na 5lvl skilla bierze +200% obrażen przy ataku

+I ogólnie pasyw ;)

Polecam.

Opublikowano

Darius jest banowany na rankedach oraz draftach .

polecam ci kennena pod ap stabilna postać na midzie nie można nim przegrać z każdego skilla ma stuna :)

jeżeli wybierzesz kennena i bd chciał build pisz :)

14sl15e_(1).png

I love you League of Legends

<3

Opublikowano

Nie grałem Kennenem, mimo to mam zakupionego Dariusa i dosyć często nim gram.

Na pvp Kennena od bardzo dawna nie spotkałem, a Darius jest prawie ciągle - to też coś znaczy.

Darius + jego ulti = śmierć jego wroga. Zależy też od buildu, można iść jednocześnie pod PŻ i AD (czyli Plemienna Zbroja, na reg. PŻ i samo PŻ, a reszta na dmg). Osobiście pierwsze kupuje naszyjnik, który jest w polecanych, potem biorę buty na szybkość ataku i wymiatam. Ta szybkość ataku dużo daje, szczególnie

jeżeli ma się te super dmg.

challenger.png

Opublikowano

Bierz kennena

Super harras z q

Mobilny

Masa stunow

Ulti robi rozpier**l W tf

- Papierowy

1366981151-U331881.png
By Vanosz

|Ex Moderator League of Legends | Ex Moderator Duel of Champions | MPC Gold Member |

Opublikowano

Nie grałem Kennenem, mimo to mam zakupionego Dariusa i dosyć często nim gram.

Na pvp Kennena od bardzo dawna nie spotkałem, a Darius jest prawie ciągle - to też coś znaczy.

Darius + jego ulti = śmierć jego wroga. Zależy też od buildu, można iść jednocześnie pod PŻ i AD (czyli Plemienna Zbroja, na reg. PŻ i samo PŻ, a reszta na dmg). Osobiście pierwsze kupuje naszyjnik, który jest w polecanych, potem biorę buty na szybkość ataku i wymiatam. Ta szybkość ataku dużo daje, szczególnie

jeżeli ma się te super dmg.

to co jak nie widziałeś kennena to oznacza że jest słaby ? mylisz się kennen moim zdaniem to najlepsza postać na mida :]

14sl15e_(1).png

I love you League of Legends

<3

Opublikowano

Lepszy jest kennen.

Możesz sobie nim iść na ap albo ad carry, harras co parę sekund z Q bez przerwy, gdyż nie mamy limitu many. Obszarowe skille, ma stuna, bardzo mobilny. Sądzę, że dość łatwo się nim zabija.

Opublikowano

NeraVo nie dziwię się w końcu na pewno grasz na normalach i masz co najmniej 20 lvl ....

9/10 rankedów jakich ostatnio grałem to darius dostawał bany..

Tak na serio to bierz kennena

+Mobilny

+Ulti(STUN)

+Można go robić pod ad i ap (zalecam ap)

Opublikowano

Moze i kennen to jeden maly jebany stun ,ale 5/10 walk 1v1 przegrywa właśnie kennen. Co do dariusa- zajebiocha jednym słowem . Podciągasz , walisz z w + q jak będzie uciekał , potem ignite + jeszcze raz q + r = kill dla ciebie :D Polecam dariusa.

Opublikowano

kennen wyśmienity w team fightach stun z ulti + dobry troling i mobilność

Opublikowano

Jeżeli jakiś "znawca" twierdzi, że Kennen (którym gram właściwie rok) przegrywa 5/10 1vs1, to ja chętnie się z takim "znawcą" zmierze. Odrazu mówię, że gram nim praktycznie bez przerwy (kiedy mam taką możliwość) i dotyczchas rozjebałem około 16 innych kennenów, którzy chcieli duela. Tak więc pisać priv kto chętny przegrać gierkę :] Oczywiście mowa tutaj o duelu ja vs darius, lub jakiś inny champion (nie kennen), bo gra kennen vs kennen po pierwsze nie miała by sensu (wiadomo), a po drugie itak bym ją wygrał :D

Co do tematu:

Darius jest dobry na topa, ale na mida już się nienadaje. Dobry jungler i każdy gank przeciwnego teamu kończy się killem. Jednakże Kennen wytrzyma ganki na spokojnie a damage z odpowiednim magic penetration z run i masteries jest dobijający, i nawet przeciwnicy z magic resistem, mogą sobie go wsadzić w dupe.

FyvzeeY.png

Opublikowano

Dariusem zjedziesz Kennena jak chcesz tyle z mojej strony

@up nie bądź taki pewny bo ktoś Cię kiedyś na pewno pokona/ł :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...