Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pomoc] Farmbot Diablo3

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Z góry mówię, nie szukam gotowca. Przerobiłem tutorial do AutoIT z tego forum i przeglądnąłem dokumentację tego środowiska. Mam teraz pytanie, czy jedyną drogą wyszukiwania danych na ekranie jest funkcja PixelSearch ? Bo z tego co zrozumiałem, w jej atrybutach zakreślamy prostokąt w którym ma szukać, potem kolor którego szukamy, ew. zakres kolorów i zwraca nam X i Y ewentualnych coordów tego pixela. Z tym ,że bot którego chciałbym napisać były dość ułomny, ponieważ nie potrafiłby wyszukiwać wrogów, ponieważ mają oni wiele kolorów. Na innej stronie której adresu nie podam by nie robić konkurencji czytałem conieco o bocie który potrafił wynajdywać i pokonywać przeciwników. Ba, potrafił nawet wyszukiwać na ekranie określonych "grafik" które były razem ze skryptem, i jeżeli znalazł taką grafikę to ją klikał. Było to pomocne przy podnoszeniu przedmiotów. Wiem, że nie mogę prosić o gotowce i nie mam zamiaru, lecz prosiłbym o skierowanie mnie gdzie mam szukać, czym się zainteresować, ponieważ żadna z funkcji w dokumentacji nie sprawiła wrażenia pomocnej w tej sprawie ;) Pozdrawiam !

Opublikowano

Podrzuć link albo grafiki na PW, chętnie bym je zobaczył.

Jedynym IMHO sensownym sposobem "wyszukiwania przeciwników" w grach 3D jest zczytywanie info z pamięci; stąd moje zaciekawienie wyszukiwaniem ich grafik.

Bez RE, które będzie trudne, bo to Diablo, zostaje niestety tylko PixelSearch i szukanie dobrych spotów, w których można farmić "na ślepo" - czyli pisząc makro + PixelSearch dla pick'owania itemów ( zawsze podświetlone i MouseClick po kolorze ). W becie było bardzo dużo "zepsutych" checkpoint'ów, które można było farmić makrami.

Więc zostaje RE. A to jest trudne. Możesz zacząć od Cheat Engine'u i crackowania sapera ;] A potem re.coldwind.pl i tutoriale na google.

Metodzie "wyszukiwania grafik" nie wróżę dużej przyszłości; na pewno nie w AutoIcie - poziom ogarnięcia wymagany do wyciągniecia modeli i tekstur z archiwów .mpq i takiej ich obróbki, by wyszukiwać te tekstury po pikselach renderowane na rzut izometryczny... To jest jakaś metoda, ale zdecydowanie szybciej będzie przez RE...

Można jeszcze szukać łatwiejszych sposobów - w D3 istnieje pasek życia mobów na górze ekranu - stały kolor tekstu i tła. Zostaje jeżdżenie myszką po ekranie w pętli - skuteczność tego typu "tricków" jest wątpliwa, ale na pewno łatwa do zrealizowania.

Ta sygnatura jest pusta.

Opublikowano

Już nie muszę ci spamować skrzynki. Wiem jak to działa. Wszystko za sprawą funkcji "ImageSearch" którą już opanowałem. Jeżeli chodzi o cheatengine - to już znam od dawna i też ogarniam, lecz jako ,że D3 to MMO, więc dane mojej postaci są przechowywane nie u mnie na dysku, lecz u nich na serwerze ( nie da się grać single bez internetu ). Żadnego zczytywania danych z pamięci nie chciałbym ryzykować, bowiem wiązałoby się to z rychłym banem ;) A to zawsze 200zł w plecy. Wpadłem na jeden pomysł, ale czy działa to dopiero się przekonam i ew. tu napiszę, bo nie chciałbym się zbędnie ośmieszać ;P Nie znam w pełni możliwości AutoIT i prędkości jego działań ( na mocnym sprzęcie ) dlatego nie mam pojęcia czy mój pomysł wypali - ale dzisiaj się dowiecie ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...