Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Dyskusja]Zyra - czy to kolejny OP?

BigBoNN

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Wiecie już:

ostatnio wyszedł:

Darius - Uznawany za OP

Draven - Dobre early i uznawany za op przez mniejszość

Jayce - zrobili coś co dużo bije i potrafi zabić ad carry serią skilli, zjebany czempion który ma prawie wszystkie cc -.-.

Zyra - grałem nią na pbe. Tutaj się nie będę odzywał. Q do harrasu, E "stun", W napierdala jak ghoule yoricka, a ulti rozpierdala system w tf.

Będzie opłacało się ją kupić? czy riot nie powinien bardziej zbalansować postaci?

32325.jpg

24854.png

27454.jpg

Uczeń
Opublikowano

Op jak każda postać która wychodzi a po pewnym czasie ją znerfią ale i tak będzie Op

Opublikowano

Na pierwsze pytanie odpowiedziałeś sobie sam, a co do balansu, no cóż Riot na pewno się stara, żeby każda postać była w jakimś stopniu dobra i żeby nie była useless np. reworki Evelynn, Twitcha.

Opublikowano

Taka polityka RIOTU. Chcą balansować grę, co jakiś czas wypuszczają coraz to nowe patche. A jak robią postać, to albo nie nadaje się do gry (sejuani) albo jest strasznie op. Ci ludzie nie potrafią balansować tej gry.

Poza tym jeśli postać jest op, to dużo ludzi będzie chciało nią zagrać. Więc żeby szybciej ją zdobyć wydadzą kasę na rp.

Po jakimś czasie pewnie ją znerfią i będzie znośna.

Bóg to twoje sumienie

Opublikowano

Taka polityka RIOTU. Chcą balansować grę, co jakiś czas wypuszczają coraz to nowe patche. A jak robią postać, to albo nie nadaje się do gry (sejuani) albo jest strasznie op. Ci ludzie nie potrafią balansować tej gry.

Poza tym jeśli postać jest op, to dużo ludzi będzie chciało nią zagrać. Więc żeby szybciej ją zdobyć wydadzą kasę na rp.

Po jakimś czasie pewnie ją znerfią i będzie znośna.

Masz coś do sejuani? masz coś do mnie.Co do zyrki to powiem, że już każdy liczył na nerfa u darka i co? jakoś nie dostał po łapach i tak będzie z nią.Będą tworzyć postacie "za dobre" i oczywiście za największą kase.Każdy będzie ją kupował i w ogóle nie będzie gry

Taki farmazon odemnie :)

Opublikowano

Ja jednak tak myślę że bardziej op od niej jest Darius czy nawet Jayce.

Gram w: League of legends,tf2,duel of champions

Opublikowano

Wiecie co... Jesteście żałośni, ja tego waszego Jayce cisną eve i to przed jej zmianą. Nie umiecie kontrować postaci, bo jeśli wchodzisz w skile Zyry to kup rtęciową opaske, albo naucz sie nie wchodzić w jej skille. Zresztą flash starcza. Naprawdę przesadzacie.

tumblr_o1840uKrwV1tv0tovo2_r1_400.gif

Opublikowano

Pewnie ją z nerfują po czasie jak jaxa i dariusza...(i resztę)

Moim zdaniem jak ogarniesz = Op ;) Jak z każdą postacią.

Nie grałem nią na PB ale słyszałem że dobra jest.

Skille szczególnie stun się przydadzą, te nasionka coś ala te ghule..też.

Znając życie 1 dnia odrazu neosy nakupują RP i kupią ją, a staty potem 0/10 :D

No ale cóż...oby nie było tak jak z Varusem ;X

(Dla mnie Op to ma cycki <33)

Opublikowano

Panowie temat jest o zyrze a nie o sejuani, kaycu etc... a wracając do tematu to dla mnie zyra jest zbalansowana nie jest trudna d opanowania ale też łatwa nie jest. Jej nasionka dobre do defowania turretów ( 2 nasionka + Q ) jej combo (E+Q) zabiera każdej postaci oprócz tanków i offtanków połowe lub 1/4 hp. Ulti dość silne lecz dziwne :O (rzucasz zadaje duży dmg i podrzuca... jak dla mnie mogłoby te ulti zadawać dmg w czasie no ale ujdzie)

Opublikowano

Podajcie kilka ostatnich opeków poza dariusem. Może sejuani, volibear,fiora,draven,varus,hecarim,jayce? lul.

W tym patchu zyry nie będzie, testują coś jeszcze na pbe.

1332703407-U173186.png

"Bo My tu się szanujemy zamiast dupy sobie lizać!"

Opublikowano

@up:

op są:

Volibear, Fiora :) reszta to też bardzo silne postacie. Volibearem nie trzeba umieć grać aby zdejmować ad carry serią skilli

32325.jpg

24854.png

27454.jpg

Opublikowano

Też zgadzam się z tym że Voli jest OP praktycznie każdy mecz jak gram na Volibeara to jest przegrany ;f A co do Zyry na początku OP potem znerfią tak jak robią z każdym championem (oprócz dariusa -.-)

1359062624-U334301.png

Opublikowano

@up:

op są:

Volibear, Fiora :) reszta to też bardzo silne postacie. Volibearem nie trzeba umieć grać aby zdejmować ad carry serią skilli

Jak voli jest op to mam 2,5k elo.

Tym bardziej fiora którą gdy kupisz jakikolwiek armor i nie jest feednięta to cie ledwo smyra. Elo 600?

1332703407-U173186.png

Opublikowano

Według mnie Zyra jest OP tylko wtedy kiedy ogarniesz system skilli.

Dajesz takie 2 planty, czekasz na okazje i jeb, dajesz snare + q i ew. ignite i po zabawie.

Ogółem najsilniejsza jest do farmy, harrasu i tf'ów.

Według mnie będzie się ją opłacało kupić.

Opublikowano

Jak voli jest op to mam 2,5k elo.

Tym bardziej fiora którą gdy kupisz jakikolwiek armor i nie jest feednięta to cie ledwo smyra. Elo 600?

Volibear to najlepzsy offtank -.-

32325.jpg

24854.png

27454.jpg

Opublikowano

Na Zyre już zbieram kase :) nie gram na becie ale widzialem video

jak dla mnie op jest Shyvana ew. Draven

Hejo

Opublikowano

Volibear to najlepzsy offtank -.-

Ani to najlepszy off tanka ani najlepszy tank. -.-

1332703407-U173186.png

Opublikowano

gralem nia na pbe i szczerze nie podoba mi sie. niby dobra ale sa przyjemniejsze postacie na mida chociaz ma dobre cc. kazda nowa postac jest op riotowi chyba bardziej zalezy na przyjemnym zabijaniu niz na balansie ;o

Opublikowano

Nie ma najlepszych offtanków, tanków...

Na wszystko jest kontra.

Masz świętą rację !

Co do Zyry myślę że będzie OP na początku potem ją znerfią . Ogólnie jest to ciekawa postać będzie trzeba ogarnąć .

Opublikowano

Nie ma najlepszych offtanków, tanków...

Na wszystko jest kontra.

A co takiemu graczowi da postać która kontruje tą drugą jak ten gracz nie będzie umieć nawet last hitować(0 skilla).

To czy wygrasz nie zależy od postaci tylko od twoich umiejętności.

RGVyaW9ueF9fX2V1bmVfX180MTBfX19OVUxMX19fMl9fXzEwMF9fX25vbmUucG5nX19fMTBfX18zX19fMDAwMDAwX19fc29sbw==.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...