Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[TuT] (Query) Odbugowanie postaci z DT

Shymi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć .

Ostatnio na MPC widziałem dość sporo tematów o zbugowanym dt na SF Qentiniosa

(i tak .. dodanie wpisów 66 do CONFIG'ów też mi nie pomogło :P )

Tak więc macie wpis na 'odbugowanie' wyciagnięcie wszystkich kont z DT [66] i teleportacji na index_map'y 2

nie pamietam co to byla za mapka ;p

UPDATE player.player  SET map_index=2 WHERE map_index=66;

*̡͌l̡*̡̡ ̴̡ı̴̴̡ ̡̡͡|̲̲̲͡͡͡ ̲▫̲͡ ̲̲̲͡͡π̲̲͡͡ ̲̲͡▫̲̲͡͡ ̲|̡̡̡ ̡ ̴̡ı̴̡̡ *̡͌l̡* ٩(͡๏̮͡๏)۶

Opublikowano

jak nic nie da? o.O

da, tylko trzeba troche poczekać, aż game ogarnie zmiane indexu i koordynatów.

UPDATE `player` SET `x`=409600, `y`=896000, `map_index`=1, `exit_x`=436378, `exit_y`=896000, `exit_map_index`=1 WHERE `map_index`='66';

tp bodajże do m1, shinsoo.

Opublikowano

to nic nie da ;)

nie wiem, czy nabijasz posty czy chcesz pochwalić się głupotą ale jak wpis w do mysql może nie zadziałać

lol?

@edit

nie lepiej zrobić to przez stronkę lub za pomocą questa, by każdy admin nie musiał napierdzielać w mysql?

no chyba że to hamachi i gra 10-20 osób ;P

Opublikowano

Z epvp.

http://www.elitepvpers.com/metin2/puknijsięwłeb

*̡͌l̡*̡̡ ̴̡ı̴̴̡ ̡̡͡|̲̲̲͡͡͡ ̲▫̲͡ ̲̲̲͡͡π̲̲͡͡ ̲̲͡▫̲̲͡͡ ̲|̡̡̡ ̡ ̴̡ı̴̡̡ *̡͌l̡* ٩(͡๏̮͡๏)۶

Opublikowano

Raczej nie da :) ponieważ i tak jeśli się zalogujesz od nowa to zapisze tą samą pozycje na której się znajdujesz.

Po za tym nie każdy jest z tego samego królestwa wiem mozna na inną mape ..

Opublikowano

lolz

Raczej nie da :) ponieważ i tak jeśli się zalogujesz od nowa to zapisze tą samą pozycje na której się znajdujesz.

rotfl.

poczekasz 5 minutek po wgraniu zapytania i jesteś przeniesiony.

game musi ogarnąć tą zmiane, a to chwile trwa.

Opublikowano

już naprawdę, kombinujecie jak się tylko da...

A odbugować mapkę to naprawdę taki problem ? ;x

Nie czekaj - zagraj już dzisiaj !

Opublikowano

ee raczej to tak nie działa

ponieważ jeżeli się przemieszczasz, to game to wyłapuję i zapisuje w sobie, potem po około 3,66 min wysyła zapytanie do mysql i się już tam zapisuję

można to łatwo udowodnić.

jak znajdujesz się w punkcie 1 i przemieścisz się postacią do punktu 2, i zresetujesz serwer, a jak z powrotem uruchomisz serwer i się zalogujesz to postać nadal będzie się znajdować w punkcie 1.

ale jak przemieścisz się do 2 i poczekasz parę te 3.66 min i go zrestartujesz to postać już będzie się znajdowała w punkcie 2.

ale jak się reloga to będziesz w tym samym miejscu.

nie muszę pisać dalej, jak ktoś kuma to zrozumie a jak ktoś głupi to niech wyjdzie

dobranoc.

Opublikowano

lolz

rotfl.

poczekasz 5 minutek po wgraniu zapytania i jesteś przeniesiony.

game musi ogarnąć tą zmiane, a to chwile trwa.

Niestety, ale jest to dokładnie na odwrót. Serwer zapisuje co określony czas dane do bazy, czyli jak powiedzmy wyjdziesz z gry swoją postacią. Wyślesz zapytanie. To po 5 minutach serwer zapisze tak czy siak swoją lokalną wersję Twojej postaci, czyli krótko mówiąc nadpisze Twoje zmiany. Dlatego musisz odczekać ten czas, aż serwer zapisze, co ma zapisać i dopiero wtedy możesz wykonać swoje zapytanie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...