Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pomysły] Na mechanizmy z redstone w zamkach na mapkach adventure

Drakeseko

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć..

Można by powiedzieć, że tworzę mapkę adventure. Jak wiadomo na takich mapkach wypadało by umieścić jakieś ukryte zamki do zwiedzenia. Wykorzystałem już kilka pomysłów na pułapki lub zagadki z redstone w tychże zamkach, i nie mam więcej pomysłów.

Dlatego mam prośbę. Czy moglibyście podać mi kilka pomysłów na pułapkę, lub zagadke z redstonę?

Dodatkowo możecie podać opis wykonania, ale nie musicie. Sam znam się na redstone, i myślę że potrafiłbym wykonać.

Opublikowano

Takie dispensery , które po naciśnięciu presure plata ciągle strzelają ognistymi strzałami

mihcio15.png

Opublikowano

Tak jak @up.

Zrób, że po wejściu, jest super, a za chwilę strzelają strzały z dispenserów.

Albo, że ktoś wchodzi do pomieszczenia, a tam TNT, i nie ma możliwości wyjścia. Da się wyjść, ale trzeba przejść po naciskowej płytce i wybucha

201581433273810245187.jpeg

Opublikowano

Kilka płytek naciskowych kolo siebie w tunelu o szerokości 1 klocka i do jednej z nich podłączony redstone gdy sie na nia wejdzie moze na przyklad otworzyc sie przepasc z lava :)

Opublikowano

ja ci dam sam wymyśliłem zamiast drzwi daj cokolwiek i napisz czy się przydało!!

http://www.mpcforum.pl/topic/674588-mini-tut-pomysl-do-escape/

błagam zdejmijcie mi chociaż kilka %!!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...