Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]Wyjście z elo hellu !

eXciting

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie będę dużo pisał. Po prostu " polaczki" 20-4 sinem w jungli i przegrywane rankedy 19-6 brandem mid to samo w dupe i spadlem do. 786 elo. Żeby wyjść z tego syfu grać cały czas rankedy? czy 1 dziennie... ?

battles,proportional,340,200,6225877d2ed23f520fbebcba3d674148.png

Opublikowano

ja gram jedynie rano, około godziny 9 dlatego że jeszcze "trolle i hejterzy" śpią i grywam normalne rankedy, i wygrywam, czasami przegrywam, bo przyznam ze przeciwnicy są dobrzi

1345232690-U269916.png

dzjenki harukimiso

Opublikowano

Elo hell nie istnieje. Nie mogłeś spaść o 500 elo za każdym razem z powodu teamu. Po prostu NIEMOŻLIWE jest przegranie za każdym razem z powodu teamu. Pora się zastanowić nad swoją grą. Zawsze gracie 4 noobów i TY vs 5 noobów. Serio myślisz, że masz 800 elo to w twoim teamie masz noobów, a przeciwnicy to ludzie z topki?

Wszystko.

Bóg to twoje sumienie

Opublikowano

Elo hell nie istnieje ^^ Sam mam elo ~1150, miałem 950, ale codziennie próbuje dostosować się do teamu przykład: Mam 1, 2, 3 picka to pickuje sobie top albo mida, ponieważ tam czuje się najlepiej ;P Kiedy mam 4 lub 5 picka to pickuje supporta i często wygrywamy.To zależy jak zaczniesz porozumiewać się z teamem, ja np. nie lubie takich typków co się rzucają na lane bo ci najczęściej feedują i później piszą, że noob team. Sory za nieład ale pisze z koma ;d

4566511400.png

Opublikowano

Moje rady na wyjście z tak zwanego "ELO Hell":

• grać postacią, która jest silna w początkowej fazie gry (jungler, dobry solo top) - do głowy przychodzi mi np. Pantheon - po to by szybko zdobyć dużą ilość killi a junglerem lub dobrym solo linerem łatwo zdobywa się przewagę nad niedoświadczonymi graczami z ELO Hell - oni najczęściej nie umieją poprostu junglować, mają słabe pojęcie o mapie jako takiej, nie kupują i stawiają wardów. Jungler ma po prostu łatwiej :)
  • grać z kumplem a nie z randomami - wiesz czego się po nim spodziwać, nie zaskoczy cię pomysłami w rodzaju AP + mana regen items na Garenie... - co więcej - jemu też zależy na rankingu więc się stara
  • jeśli grasz z randomami, spodziewaj się po nich wszystkiego - tego, że cię oleją, że się cofną kiedy trzeba pushować, że strzelą focha i wyjdą;
  • nigdy nikogo nie demotywuj (przynajmniej nikogo z własnej drużyny) - staraj się zawsze podbudowywać morale drużyny - zmniejszy to prawdopodobieństwo focha i rage quite'a
  • nie załamuj się, ucz się, koniecznie zagraj po kilka gier każdym z dostęnych championów (w darmowych rotacjach) by poznać jak się nimi gra, czego się po nich spodziewać i jak ich kotrować;

Opublikowano

Pozbieraj pro elo ziomków powiedz, żeby grali z tobą i się poprawisz.Ja jeszcze nie gram na rankach ale był czas, w którym zawsze miałęm pięknego feedera (np. 0/10/0) i nie dało się wygrać

Opublikowano

Na renkedach nie chodzi o to ze ty masz staty dobre staty a reszta slabe i ich wyzywasz od noobow. Tam chodzi o komunikacje i pomoc by twoi tez sie nafeedowali, a ty zebys nie mial full builda i 5000 kasy kiedy reszta nie dobila jeszcze 18 lvlu bo jeden focus i TF lezy. Jezeli widzisz takiego nooba to pisz mu co ma robic, co skladac i pomagac mu wpadajac czasem na jego linie. Nastepnym kluczem do wina sa dragony i barony. Jezeli bedziecie mieli dobry timer i zabijecie 3 dragi pod rzad to dostajecie tyle pieniedzy ile za wygrany TF. Nastepna sprawa to asysty bo to zawsze dodatkowe zloto dla teamu. Kiedy jest to mozliwe to daj swojemu zalapac asyste. To raczej wszystko bo o last hitach nie trzeba pisac. Jedyne co mozna jeszcze dodac to calkowity zakaz flamowania i wyzywania od noobow bo gosciu moze zrobic troll game'a. Kilka dni temu dopiero to zalapalem i elo skacze (chyba ze bedzie taki perfidny noobek ktory pada i nikogo nie slucha bo mysli ze jest lepszy od innych). Mozna sie z tego postu smiac ale to w pewnym stopniu pomaga wylazic z "elo hell".

PS: na tym elo nie bierz supporta bo jezeli jestes taki pro to nic nim nie zdzialasz.

Opublikowano

1 dziennie, max 2 : ) .

Jeżeli grasz Solo polecam iść na top / mid

Bardziej mid bo będzie ci łatwiej gangować bot / top

Jeżeli grasz Duo to najlepiej solo + jungle, jeżeli jungler jest dobry to żadna inna linia nie będzie miała problemów .

Na solo topa polecam ci : Malphite, Jax, Warwick .

(Malphita R i Jaxa E potrafi zmienić bieg gry)

Ogólnie postaci które mają AoE stuny itd. są bardzo dobre .

Tyle ode mnie .

@

To z wybiciem to do mnie ^ ^ ? nie dzięki : ) .

Przeczytaj pytanie jakie napisał 1st post.

Napisałem '' 1 dziennie, max 2 '' jest to tylko moja skromna opinia . : )

Opublikowano

1 dziennie, max 2 : ) .

Jeżeli grasz Solo polecam iść na top / mid

Bardziej mid bo będzie ci łatwiej gangować bot / top

Jeżeli grasz Duo to najlepiej solo + jungle, jeżeli jungler jest dobry to żadna inna linia nie będzie miała problemów .

Na solo topa polecam ci : Malphite, Jax, Warwick .

(Malphita R i Jaxa E potrafi zmienić bieg gry)

Ogólnie postaci które mają AoE stuny itd. są bardzo dobre .

Tyle ode mnie .

co ty opowiadasz panie gram po kilka/nascie nawet gier dziennie i 2 konta z 800 elo na zloto karniete, jak chcesz wyjsc to pisz na forum (pw)jak mi sie bedzie chcialo to ci wbije

Opublikowano

Jesteś dobry ? chcesz wyjść z takiego elo ? tylko Eu west :) grałem na nordic-east i wbiłem 690 elo (w 90% grach miałem staty na +) przeniosłem sie na westa gram top lub jungle i juz 1100 (53 win 45 lose)

Ponieważ na wescie jest duzo wyższy poziom i miałem serie nawet po 15 rankedów bez porażki ^^ A jeśli chcesz wyjść z elo na nordic-east to polecam duo z ogarniętym kumplem :D

Opublikowano

@up Prawda! Na Nordicu ciężko jest. Miałem 880 elo, a w 3 dni wbiłem 940. Wiem, słabo, ale po Nordicu można się wszystkiego spodziewać.

gowno prawda na narodicu gorsze sa troche ale minimalnie przedzialy unranked -1800 a gra sie przyjemniej nie ma takiej spiny

Opublikowano

ja od nowego sezonu nie moge wyjść z 1400 , 1 win > 1 Lose >1 Win > 1 Lose > 1 win > 1 lose i takkkk CIĄĄĄĄGGLEEEEEEEEEEEEEE

Ale przyznam , Riot nie ogarnia matchmakinów bo ja mam zagranych 200 rankedów a w teamie mam gościa z 10....

pZF9f.jpg

Nie wykonuję już żadnych zleceń graficznych!

Moje Tuty:

Opublikowano

A to jest najlepsze koles bije sie o linie ze chce grac np na top inaczej troll to jak wezmie topa to zawsze przegra i potem mowi ze noob team.

Wygrana czy przegrana tez duzo zależy od szczęścia.

Graj z znajomymi duo nie graj solo jeżeli na prawde ogarniasz gre to weż kumpla jakies 1400-1500 elo niech cie wyciagnie.

Graj o porannych porach i pozno w nocy nie graj solo tylko duo i jak przegrasz np 3 rankedy z rzędu nie graj dalej bo jestes juz zdolowany i nie masz chęci do gry.

Opublikowano

ja gram jedynie rano, około godziny 9 dlatego że jeszcze "trolle i hejterzy" śpią i grywam normalne rankedy, i wygrywam, czasami przegrywam, bo przyznam ze przeciwnicy są dobrzi

Zaczekaj, aż trafisz na mnie, przekonasz się, że troll może być o godzinie 6 = )

Nie będę dużo pisał. Po prostu " polaczki" 20-4 sinem w jungli i przegrywane rankedy 19-6 brandem mid to samo w dupe i spadlem do. 786 elo. Żeby wyjść z tego syfu grać cały czas rankedy? czy 1 dziennie... ?

Naucz sie grać, to będziesz 900.

ja od nowego sezonu nie moge wyjść z 1400 , 1 win > 1 Lose >1 Win > 1 Lose > 1 win > 1 lose i takkkk CIĄĄĄĄGGLEEEEEEEEEEEEEE

Ale przyznam , Riot nie ogarnia matchmakinów bo ja mam zagranych 200 rankedów a w teamie mam gościa z 10....

teammates i enemy są dobierani poprzez elo, nie przez ilość rozegranych gier.

League of Legends

EUNE nick: WORSTBLITZEUV4

http://www.twitch.tv/tytanowy_janusz123/ << zaaaaaaaaaapraszam

Opublikowano

Sam nie moge się podnieść do standartowego 1200. Sam staram grać na tyle ile umiem, pomagać dla teamu, ale to gówno daje. Może mam takie zasrane szczęscie, albo po prostu nie jestem taki dobry jak myśle. Aktualnie mam 1099. I nie gram bo boje sie że znowu spadne.

hinataa.png

He's a silent guardian,

a watchful protector.

A dark knight.

Opublikowano

Sam nie moge się podnieść do standartowego 1200. Sam staram grać na tyle ile umiem, pomagać dla teamu, ale to gówno daje. Może mam takie zasrane szczęscie, albo po prostu nie jestem taki dobry jak myśle. Aktualnie mam 1099. I nie gram bo boje sie że znowu spadne.

raczej (na pewno) jestes slaby, jak nie bedziesz grac to na bank sie nie wybijesz

Opublikowano

Wiecie co wam powiem z 768 mam 827. na razie ! Gram caitlyn bota. jak na razie 21-6 30 min 200 minionkow. i 6-1 20 surr. 2 wygrane cait. Mysle ze jezeli gram dobrze to moge isc na bota nafedowac sie i potem w tf cos zrobie teamowo. lub jak mowicie isc akali mida np . Tyle. Staram sie ich prowadzic ale gosciu pisze . zaraz ze jak mam czelnosc do niego pisac i zaczyna sie hard trolling. Oczywiscie na poczatku nie pisze. omg retard. itp

Zaczekaj, aż trafisz na mnie, przekonasz się, że troll może być o godzinie 6 = )

Naucz sie grać, to będziesz 900.

teammates i enemy są dobierani poprzez elo, nie przez ilość rozegranych gier.

gosciu spytam? po co nabijasz posty? twoja wypowiedz jest nieistotna. sry for double post. ale nie lubie takich typow. naucz sie dobrze grac. to poogladaj jak gram potem sie wypowiadaj. Co moze na sina mam kupic 2 phantom dancery infinity age kurwa berserki i blody 2? Chyba Cie chlopak Bog opuscil

battles,proportional,340,200,6225877d2ed23f520fbebcba3d674148.png

Opublikowano

1. Mam 950 ELO

2. Nie ma ELO Hell, jeśli sobie tego nie uświadomisz nie masz szansy opuścić low elo, jest tylko twoja słaba gra

3. Sprawdzam zawsze przed grą statystyki na lolking.net i co widzę? Jeśli w mojej drużynie jest gość który wygrał 3 mecze a przegrał 10 to w przeciwnej drużynie jest podobny koleś z podobnym ratio

4. Jeśli rzeczywiście zasługujesz na wyższe ELO to czemu nie udaje ci się wycarrować każdej gry? Przecież różnica pomiędzy twoim domniemanym "2k elo" a elo 800 jest tak duża, że 4 gości 800elo i ty "2k elo" z łatwością możecie pobić 5 gości 800 elo

5. Ucz się na swoich błędach, ściągnij LoL Recorder jeśli jeszcze go nie masz i po każdym przegranym rankedzie analizuj co zrobiłeś źle, po wygranym meczu rób tak samo.

6. Pozytywne nastawienie to podstawa, jeśli masz flamić i pisać cokolwiek obraźliwego wobec teammate'ów - w ogóle nic nie pisz. To naprawdę pomaga, masz więcej czasu na na przykład obserwowanie minimapy czy możesz skupić się na lasthitach

7. Lasthity: w 13 minucie 100 a w 21 - 200 to podstawa dla ad carry, jeśli tego nie umiesz osiągnąć nawet na customach próbuj aż się uda, a do tego momentu nie graj rankedów

TL;DR

Naucz się grać, szczególnie jeśli sądzisz, że już umiesz grać

Jak coś jeszcze przyjdzie mi do głowy to zedytuję.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...