Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Ankieta] Wielka Bitwa ! Android, iOS a może Windows Phone ?

Systemy  

44 użytkowników zagłosowało

1. 1. Który system najlepszy ?!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Proszę głosować ! Tyle było na forum pytań o telefony i pod każdym w odpowiedziach toczą się kłótnie o to, który system jest według was najlepszy !

Mi osobiście przypadł do gustu zielony robocik :) A wam ?

r718w5.png

Ludzie używajcie Alt'a, bo chyba jest różnica w tym czy robimy komuś "łaskę" czy "laskę"

:)

Opublikowano

Windows Phone bez apelacyjnie Powala Andoirda......

Oczywiście każdy ma swoje + i minusy ale zdecydowanie Windows Phone ma ich mniej a te jego małe minsy można sobie wynagrodzić innymi funkcjami :) I oczywiście zawsze płynny interface bez względu na to co działa w tle :)

@down:: Pod względem modingu hehehe a to dobre wiesz ile tego jest... można sobie wgrać co chcesz zmodyfikowane romu jakieś programy to zmiany wpisów w rejestrze :) Czego tylko chcesz :)

O co chodzi z tym programowaniem? Gdy programujesz, uczysz najprawdopodobniej najgłupszą rzecz na świecie, czyli komputer, jak ma coś zrobić.

Opublikowano

@Heniuś - Symbian jest już przestarzały dlatego nie pojawił się w Ankiecie

@CODER_BEST - Wiesz nie miałem JESZCZE styczności z tym systemem ale myślę że raczej pod względem moddingu/wsparcia/aplikacji nie pobije Androida :) Zresztą Android też chodzi bardzo płynnie :)

r718w5.png

Ludzie używajcie Alt'a, bo chyba jest różnica w tym czy robimy komuś "łaskę" czy "laskę"

Opublikowano

iOS'a też nie miałem na dłużej w rękach ale nie przypadł mi do gustu ponieważ wydaje mi się bardzo zamkniętym systemem... W Androidzie możemy zmodować wszystko a (mogę się mylić) w iOS'e prawie a, nawet chyba nic :) Co nie zmienia faktu że jest wygodnym systemem i temu kto się nie bawi w roomy itp nie powinno to przeszkadzać :)

r718w5.png

Opublikowano

Android ! Dlaczego ? Ponieważ nawet podczas grania w wymagające tytuły system potrafi wyciśnąć ostatnie soki ze sprzętu ;)

Cześć.

Opublikowano

Android ! Wgrałem Cyanogena Roota, Recovery, Fastboota i każda gra (HVGA oczywiście xD ) odpali :D Niby Windows Phone lepszy, ale wole modyfikować androida ;)

Mam Lg Gt540 Swift i jestem zadowolony po tuningu <3

@@@@@@@@@@@@@@

Gdzie nasza kochana java i zapomniany Symbian? :P

3t6EGVz.png

Opublikowano

@Jakim - Java i Symbian nie ma w ankiecie bo to bardzo przestarzałe systemy :)

Bawiłem się dziś Windows Phonem w Lumi 710 i muszę przyznać, ciekawy system :)

Lecz brakowało mi tych pulpitów które są w Androidzie :/

r718w5.png

Opublikowano

napewno wygra Android.

Jest to system który znajduje się na telefonach z niskiej jak i z wysokiej półki,także taka sytuacja jest na tabletach dlatego myśle że on wygra a po za tym dużo na niego jest gier 3D więc dla dzeciaków baa nawet dorosłych jest lepszym wyjsciem niz WindowsPhone? na którym jak patrzyłem była tylko jedna fajna gra i podajrze to bylo NFS ale to dawno patrzyłem no i ten brak pulpitów .

iOS powiedzmy sobie szczerze dużo polaków nie wyda sobie ot tak na telefon/taba 2k bo poprostu telefony z iOS są za drogie ale za to system jest najlepiej optymalizowany.

Opublikowano

Na codzien uzywam Androida, ale odkad w reku mialem WP7.X to zaluje ze moj Gio nie ma tego Windowsa calego ;D Ale najszybicej, tak czy siak, dziala iOS :)

61093c6efb.png

Opublikowano

napewno wygra Android.

Jest to system który znajduje się na telefonach z niskiej jak i z wysokiej półki,także taka sytuacja jest na tabletach dlatego myśle że on wygra a po za tym dużo na niego jest gier 3D więc dla dzeciaków baa nawet dorosłych jest lepszym wyjsciem niz WindowsPhone? na którym jak patrzyłem była tylko jedna fajna gra i podajrze to bylo NFS ale to dawno patrzyłem no i ten brak pulpitów .

iOS powiedzmy sobie szczerze dużo polaków nie wyda sobie ot tak na telefon/taba 2k bo poprostu telefony z iOS są za drogie ale za to system jest najlepiej optymalizowany.

A na co ci pulpity?? W WindowsPhone.. Skoro tam są kafelki... no chyba że pulpity i na każdym inne kafelki ale i na to jest rozwiązanie wystarczy je sobie po grupować ja tak mam zrobione. A gry 3D są może nie ma ich tak dużo jak na Andorida ale są i zawsze jest w co pograć :)

O co chodzi z tym programowaniem? Gdy programujesz, uczysz najprawdopodobniej najgłupszą rzecz na świecie, czyli komputer, jak ma coś zrobić.

Opublikowano

Android ma wielki + za sklep play który jest po prostu bardzo dobry. Swoją ilością aplikacji i gier bije na głowę WP.. Nie wiem jak jest w App Store ale w Google Play są również dostępne Filmy, Muzyka i Ebooki :) (Na razie nie dostępne w polsce :[ )

r718w5.png

Opublikowano

@UP

Najwięcej aplikacji ma ios potem android potem Windowsphone.... Ale to Windows Phone najszybciej zdobył 100tyś aplikacji w market place :) W windowsPhone może kupować piosenki, bilety na koncerty..... słuchać za darmo piosenek takie Open FM dla Windows Phone :) Ma pakiet Office mobile.... Jest w pełni zintegrowany z Facebokiem i ogólnie z portalami społecznościowymi, nie trzeba instalować żadnych aplikacji :)

Darmowa nawigacja For ever od noki :) I jeszcze parę fajnych bajerów naprawdę praktycznych, np. flip to silence bez żadnych dodatkowych aplikacji....

Integracja ze Sky drive :D

Po za tym duże możliwości pod względem modingu romów i tak dalej, różnego rodzaju aplikacji z poza market place, edycja rejestru.. I takie tam :)

Opublikowano

@Coder - W Google Play też można kupować piosenki ale jeszcze jest to nie dostępne :/ Co do Radia WF to Android ma aplikacje OpenFM, z której bardzo często korzystam :) Samsungowska nakładka TouchWiz też dodaję pakiet programów biurowych :) ale co do integracji z FaceBookiem też nie jest źle.. wystarczy zainstalować (o ile się nie ma jej na początku) aplikacje FaceBook i już cały system jest zintegrowany :P. Co do nawigacji to Google oferuję Google Maps :) z funkcją nawigowania :D

WF ma Sky Drive a Android Google Drive :>

r718w5.png

Opublikowano

@UP

Ale ogólnie chciałem napisac tylko o tych piosenkach ale jakoś tak poleciałem :P Piosenki można kupować bez względu na to gdzie jesteś... czy gdzie kupiłeś telefon :)

PS: ale nawigacji nikt za free nie daje na zawsze z aktualizacją map :):D

Opublikowano

@UP

hahahahah najbardziej wspierane :P ios tak ale w żadnym wypadku android :P No chyba że chodzi ci o forum xda :D Jeśli już to Windows Phone i ios :D

Opublikowano

Ale w jakim sensie wspierany ?

r718w5.png

Opublikowano

Tak tylko dopowiem, IoS jest ciężej modyfikowalny niż Android, ale po opanowaniu systemu można wyczyniać z tym oprogramowaniem cuda, które androidowi się nawet nie śniły :) Niestety, nie miałem styczności z WP, jednak słyszałem o nim wyjątkowo pozytywne opinie

742611478555387739101.jpeg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...