Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Mega-Tut]Trading Office

Zealdor

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Trading Office jest to system pozwalający graczom kupować i sprzedawać przedmioty, materiały alchemiczne oraz wszystkie inne rzeczy, które spotykamy w grze.

W każdym mieście znajdują się NPC, za pomocą których możemy korzystać z Trading Office.

Uwaga: Trading Office jest wspólne dla wszystkich miast.

Po rozpoczęciu rozmowy pojawiają nam się dwa okna.

Pierwsze jest to okno ze spisem wszystkich przedmiotów wystawionych w Trading Office.

tradingoffice.png

Jest tu nazwa przedmiotu, wymagany lvl, oraz jego cena.

Jeśli chcemy kupić jakiś konkretny przedmiot, możemy skorzystać z wyszukiwarki przedmiotów. Przedmiot możemy wyszukać na dwa sposoby.

tradingofficesearch.png

1. Znajdujemy przedmiot wybierając kategorie do których on należy.

2. Możemy wpisać nazwę przedmiotu lub tylko jej część (min. 2 znaki). Wtedy wyszukiwarka wyświetli wszystkie przedmioty zawierającą daną frazę.

Uwaga: Pamiętajcie, żeby wpisywać nazwy przedmiotów z dużych liter i bez literówek.

tradingofficelinijka.png

Gdy już znajdziemy interesujący nas przedmiot zaznaczamy go i klikamy przycisk buyx.png . Będzie on do odebrania w Mail Box.

Aby wystawić przedmiot na aukcje, klikamy przycisk listitemd.png. Następnie podnosimy przedmiot z naszego plecaka i wkładamy na pusty slot. Po wpisaniu ceny przedmiot zostaje wystawiony na sprzedaż. Aby anulować sprzedaż przedmiotu, klikamy Cancel. Będzie on do odebrania w Mail Box.

Uwaga: Podczas sprzedaży, Trading Office pobiera 10% kwoty za jaką sprzedaliśmy przedmiot.

xxx

Opublikowano

Przeglądałem sobie regulamin i był tam taki punkt

Zakaz kopiowania poradników, tutoriali, itp. Kara: Warn 5%, ban na 48 h, temat ląduje w koszu.

1398258449-U383457.png

Opublikowano

jakim sposobem możesz nam to udowodnić że był pisany na c9online przez Ciebie?

Innie nicki , inna lokacja - zero dowodów na to że to Ty :)

pZF9f.jpg

Nie wykonuję już żadnych zleceń graficznych!

Moje Tuty:

Opublikowano

Musiałbyś się pod tym tu i tam podpisać :) Bo mi też z leksza nie chce mi się wierzyć że 3 tuty, które już tu są napisałeś Ty :) Sorry, ale jak udowodnisz, to uwierzę, właściwie mi to nie przeszkadza, możesz nic z tym nie robić, twoja sprawa :).

Opublikowano

Jestem przekonany, że poradnik nie jest napisany przez Ciebie. Na tamtym forum są akurat 4 poradniki, lecz nie wszystkie są napisane przez tego samego autora.

http://www.c9online.pl/forum/viewtopic.php?f=29&t=243&sid=516d998d5def15fd173c5aae8a1efdc1

poniewieramy się czlowieku                      

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...