Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[PYTANIE]Nauka tworzenia stron WWW od czego zacząć ...

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam chciałbym przez wakacje nauczyć się jak tworzyć strony www.

Nie wiem od czego by tu zacząć chciałbym zasięgnąć pomocy od kogoś kto się dobrze na tym zna.

Mam zamiar kupić jakieś książki/poradniki do tego celu byłbym wdzięczny gdyby ktoś take polecił, jakaś dobrą.

PzDR

Opublikowano

Ja nie polecam żadnej książki.

Zadaj sobie pytanie, jak bardzo chcesz to robić.

Ściągnij jakiś plik, otwórz go, przejrzyj dokładnie i zapamiętaj to odczucie jakie ci przy tym towarzyszy, jeśli zniechęcenie i niezrozumienie, to daj sobie spokój, jeśli zaś zaciekawienie, niezrozumienie, i to coś. Polecam program NVU on tworzy strony wizualnie ale masz wgląd do kodu jednocześnie więc widzisz co zrobiłeś, jednocześnie czytając to i ucząc się.

Ktoś kto coś bardzo mocno kocha, zależy mu na tym, to jest w stanie nauczyć się wszystkiego, samouki są lepiej doświadczeni niż czasem ludzie po studiach.

Pamiętaj, żadna książka nie da ci tego co praktyka :)

Opublikowano

Wszystko przychodzi z czasem nie muszę czegoś kochać żeby to robić. Bez przesady, zaciekawienie i zainteresowanie może się później narodzić.

Poszukuje dobrej książki do nauki nie rad "daj sobie spokój".

Opublikowano

Ja zaczynałem pisać stronki od edytowania szablonów z neta ^^ , teraz oram w PHP : P

Opublikowano

Ja uczyłem się z kursu (przed kursem po prostu kopiuj i wklej i tak powstawała strona... :D), z kursu się bardzo dużo nauczyłem. Z gotowców jest ciężej zrozumieć, może później - jak się zna podstawy.

A muszę powiedzieć, że kurshtml.edu.pl jest na prawdę bardzo dobry :)

Mam wyłączone wyświetlanie sygnatur :3

Opublikowano

Ja się uczyłem na gotowcach, najpierw sposób działania, potem sposób edycji a na koniec pisanie od 0 ;P Nie ucz się niczego na pamięć, rób strony/skrypty a samo do głowy wejdzie. Pamiętam jak kiedyś nie mogłem zapamiętać prostego słowa incudle albo echo ;D

Metin2 To zło! Koniec z tworzeniem serwerów! Czas na publikowanie rzeczy!

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Ja się uczyłem na gotowcach, najpierw sposób działania, potem sposób edycji a na koniec pisanie od 0 ;P Nie ucz się niczego na pamięć, rób strony/skrypty a samo do głowy wejdzie. Pamiętam jak kiedyś nie mogłem zapamiętać prostego słowa incudle albo echo ;D

Miałem tak samo, potem przeczytałem manuala i też się dużo nauczyłem.

iz857a.png
Jak odpowiadasz mi na posta użyj proszę @tsdek - szybciej ogarnę.

Moje poradniki(ANDROID):

Moje poradniki(Programowanie stron):

Opublikowano

Poszukaj na youtube.Ja się z youtuba nauczyłem "php,html,java,android,css

sygnamz.png

Start serwera 24.08.2012r.

Dołącz do naszej społeczności już dzisiaj i twórz świat razem z nami - Reinor.pl

Opublikowano

Ja przeczytalem kursy:

PHP - phpkurs.pl

HTML - kurshtml.edu.pl

CSS - kurshtml.edu.pl/css

SQL - Wpisz w google zapytania sql

Sciagnij jakis silnik z gryviawww. pl jesli chcesz robic gry a jesli nie sciagnij jakis plik php/html

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...