Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]Auto t1 po tuningu za zwykła kase

nEnE

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,mam 34lvl i tak dla picu chce sobie kupić auto z t1,mam do nich dużo części z wyścigów a nie chce ich sprzedawać.

Pytanko jest takie,które z tych aut jest najlepsze.Pod względem v-max,przyśpieszenie,wyrabianie na zakrętach przy większej prędkości.

VW Scirocco ZACK

Nissan Silvia (tu mam lekkie obawy ze względu na b.małe osiągi)

Lexus IS350

Mazda MX-5

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Mazda MX-5 jest najsłabsza z wymienionych, niezły wóz, ale są lepsze. IS 350 niewiele lepszy od MX-5.

Scirocco jest jednym z najlepszych wozów za IGC w T1, ale nie ma tak dużej skrętności jak Silvia, która co prawda bez żadnych części ma bardzo niskie statystyki, ale niech cię to nie zmyli, bo jest to jeden z lepszych wozów w tej klasie, sam ją mam i mając kilka pro części jest możliwe nią wygrywać. Widziałem na necie filmik z Silvią na samych częściach ultra i była piekielnie szybka, bez nitra ponad 320 km/h, mam też Scirocco Zack i VW mając lepsze staty od Silvii jest niewiele od niej szybszy. Ja stawiałbym na Sivlię.

Opublikowano

Flinn,pro części.

Narazie na t1 mam takie części:

silnik 12.8.0

doładowanie 6.6.0

przekładnia 9.6.4

zawieszenie 4.7.9

hamulce 0.0.3

opony 4.7.7

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

No, części są całkiem niezłe, tak więc wybieraj między Scirocco Zack, a Silvią, chociaż według mnie lepszy od Zacka jest Chevrolet Chevelle SS, ale to muscle car, więc prowadzi się tak sobie, ale po zatym wóz super. Ja zaryzykowałbym z Silvią, Zack ma już zainstalowane tunningowane części, więc u niego rating na pewno nie podskoczy tak mocno jak w Silvii. Moja Silvia ma statystyki 311/275/270 i bardzo dobrze się sprawuje.

Opublikowano

SS mi wyglądem przypomina taki jakby czołg z kosmicznym turbo doładowaniem który jest nie do okiełznania.

W prawie każdym temacie o t1 jest mowa o Silvi, a nigdy albo lepsze słowo to będzie b.rzadko jest mowa o SS.Nie za bardzo jestem do niego przekonany.Osiągi ma lepsze od Silvi to prawda,tylko ciekawe jak będzie później z prowadzeniem.

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Ten wóz może wygląda na taki, który trudno się prowadzi, ale uwierz mi, gdyby stuningować Chevelle żeby miało podobne staty jak Scirocco Zack, to VW nie miałby najmniejszych szans. Mało się o tym wozie mówi, bo niewiele osób nim jeździ, sam kiedyś nie byłem do tego wozu przekonany, ale w końcu kupiłem to Chevelle i zaskok totalny, że ten wóz jest taki świetny. Tak jak wyżej napisałem, nie prowadzi się on idealnie, ale w porównaniu do innych muscle cars, to ten prowadzi się wyjątkowo łatwo, spokojnie go ogarniesz, po zatym jest on bardzo tani. Wóz ma niezłego kopa na starcie, znakomity na pościgi jak i na wyścigi, naprawdę polecam.

Opublikowano

Ok,to teraz tak:

VW odpada jak i reszta więc zostaje Silvia i SS

Silvia:

+bardzo łatwy w prowadzeniu

+mocny po max tuningu

+dobry na wyścigi

SS:

+Koks na starcie

+dobry w prowadzeniu

+mocny po max tuningu

+dobry na wyścigi i pościgi

Powiedz mi jeszcze taka rzecz,jak się silvia sprawuje w pościgach.

Powoli mnie przekonujesz do tego SS i chyba jego wezme ale jeszcze muszę wiedzieć jak te pościgi

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

SS jest lepszy od Silvii na pościgi, bo ma większą masę i z łatwością rozbije blokadę, Silvia nie jest tak dobra do pościgów jak SS, ale też jest niezła, ja jednak radzę kupić ci SS, a jak starczy to dokup sobie jeszcze Silvię, SS i Silvia razem są tańsze niż jedno Scirocco Zack, więc jak możesz to kup sobie dwa wozy jak masz wolne sloty.

Opublikowano

Mam 4 wolne sloty i 1,5mln kasy.

Kupie,zobacze,dam znać

Ostatnie pytanie,po max tuningu,lepsze osiągi będzie mieć SS czy Silvia

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Trudno mi do końca powiedzieć, nie widziałem jeszcze SS stuningowanego na maksa, Silvię tak. Myślę, że jednak SS będzie trochę szybszy, mam SS o bardzo podobnych statach co moja Silvia i SS jest minimalnie szybszy.

Opublikowano

SS:

v-max 236 (nitro+moloch)

Zakręty na drifcie jak i normalnie

Mocne przyśpieszenie

Silvia:

v-max 216 (nitro+moloch)

Zakręty bez driftu

małe przyśpieszenie nawet z nitrem

Obydwa samochody w moim wykonaniu na zakrętach bez driftu prowadzą się tak samo dlatego wybieram SS.

Dzięki za pomoc :)

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Nie było mnie w domu i zobaczyłem teraz taka rzecz że jak te części:

silnik 12.8.0

doładowanie 6.6.0

przekładnia 9.6.4

zawieszenie 4.7.9

hamulce 0.0.3

opony 4.7.7

wsadzilem do Silvi to osiągi podskoczyły o 189.200.135 a jak do SS to o 169.147.122

Teraz kolejny dylemat,bo teraz niektóre części są dobre ale wiadomo że później będą do wymiany.Teraz jest już dosyć duża różnica w osiągach to co będzie później?

Będzie to miało b.duzy wpływ w późniejszych etapach gry? chodzi tutaj czy ta różnica w osiągach się zmniejszy czy będzie jeszcze większa.

ps.sory że pisze nowy post a nie edytuje starego ale coś mi tam edytuj nie chce się zapalic

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Punkty overall nie odzwierciedlają rzeczywistych osiągów wozów, mają nam tylko w minimalnym stopniu pomóc w wyborze auta.

Nie wiem do końca o co ci chodzi, o to że jak wsadzisz do tych wozów jeszcze lepsze części, to czy różnica w statach się zwiększy?

Nie wiem, ale nawet jeśli tak, to nie ma to wielkiego znaczenia, liczy się tylko jak wóz sprawuje się w praktyce.

Opublikowano

Flinn chodzi mi o że,teraz różnica w osiągach części jest duża i boję się że później jak będę wsadzał lepsze części to Silvia będzie miała o wiele wiele większe osiągi od SS i będzie lepsza

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Hmm Ja ci polecam nissana silvie bo jak ja stuningujesz na maxato to jest super samochod :P

Gram na Metinologia.pl

Pod Nickiem NuKa

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...