Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Podrasowanie kompa.

arteekk

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam bardzo starego kompa (bodajże 11lat) i chciałem go troszkę podrasować. Już mówię o co chodzi. Najpierw może parametry:

- Windows XP SP2 32bit,

- 768mb RAM,

- Intel Pentium 4 2,4GHz,

- nvidia gf fx5200 128mb (najgorsze dziadostwo jakie może być) -.-

- Dysk 111GB,

Chcę go troche podrasować ponieważ niestety nie stać mnie na nowy komputer, chcę żeby po podrasowaniu mozna było spokojnie grac w Diablo 3, COD MW2 i inne gry tego typu, oraz chciałbym żeby to nie kosztowało zbyt dużo. Pomożecie? :)

19.png

Opublikowano

Tutaj wzmacnianie sie nie oplaci, nawet jak kupisz ultra mocna grafike za tysiac zlotych to procesor nie poradzi sobie z nia. Jak bedziesz wymienial procesor to trzeba bedzie dolozyc jakies 500zl na przyzwoitego i3. Zeby zmienic procesor na taki trzeba bedze kupic nowa plyte glowna i tak dalej.

Napisz jaki masz budzet to moze cos sie uda ulepszyc bez wiekszych wymian.

Narazie wymienilbym grafike na jakas 7600GT/7800GT/7900GT i kupil jeszcze z 1GB ramu. Tylko niewiadomo czy zasilacz pociagnie taki ulepszony sprzet.

Unbanned :]

Wszelkie pytania/wiadomości kierować na

Misiekantos253

Opublikowano

Właśnie chopdzi o to, że kasy nie mam zbyt dużo.. Procesor chciałem zmienić i katrte, dokupic trochę ramu ale to i zasilacz i łytę trzeba zmieniać, więc chyba lepiej będzie złożyć nowego... A mogłbys złożyc mi jakiegos kompa (na necie) i dać linka? Tak do 1k lub 1,3k najlepiej.

19.png

Opublikowano

arteek, słuchaj - odkręc boczną scianke obudowy komputera, spójrz na dysk i nagrywarkę. Jakie masz zlącze? (ATA - taki szeroki kabel, SATA - wąski kabelek)

Opublikowano

kurde... nie ma taniego dobrego dysku.

http://www.esc.pl/build.php?edit=1&products_id=48276

dałem Ci tutaj dobry dysk, 120GB. Jest też 65GB za 300zł. Więc lepiej dołożyc i mieć lepszy.

Co do obudowy to naprawdę nie wiem co Ci polecić, poczekamy na lepszych znawców, ja dopiero szczerze powiedziawszy raczkuję w tych sprawach ;). Nagrywarkę sobie weźmiesz ze starego?

skpUo.png

Opublikowano

arteek, słuchaj - odkręc boczną scianke obudowy komputera, spójrz na dysk i nagrywarkę. Jakie masz zlącze? (ATA - taki szeroki kabel, SATA - wąski kabelek)

Ja mam cały czas odkręconą obudowę boczną . ;p

Jutro zrobie zdjęcię i ci pokażę bo sie na tym nie znam. ;)

P.S : Co powiecie na taki dysk? http://allegro.pl/nowosc-seagate-st1000dm003-1tb-1000gb-sata3-7200-i2472456322.html

19.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...