Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[PROBLEM] Nowe mapy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Za każdym razem kiedy chcę dodać nową mape serwer się psuje... Inaczej jeśli co kolwiek zmienie w CONFIG na plikach by Badar mam błąd łączenia się z serwerem... Jak dodam nowy index mapy serwer się psuje, jak usune jakis index serwer się psuje... a przecież wkońcu bd musiał dodać nową mape...Ktoś wie o co chodzi?

Opublikowano

Edytujesz config game dodając na końcu MAP_ALLOW spację oraz id mapy? Przykładowo: MAP_ALLOW: 180 190 191 192 193 194 206 207

Dodajesz do indexu wpis mapy oraz jej id, które wpisuje co config'a, to jest przykładowo: 207 m2_new_map?

Czy folder danej mapy znajduje się w folderze map?

Opublikowano

Tak robie wszystko jak mówisz. Do index np "201 metin2_map_bleble". Do CONFIG spacja i numerek 201. Folder znajduje się w folderze map. Zauważyłem tylko, że każda mapa po dodaniu jej wywala różne błędu w syserrach i syslogach. Jakieś mob spawny i wiele innych. Czyli najprawdopodobniej wina mapki czy może coś źle dodaje?

Opublikowano

Możliwe że przyczyną jest server_attr.

W server_attr jest zapisany rozmiar mapy, a czasami nawet jej index i np kiedy dasz server_attr 2x2 do mapy 4x4 prawie na pewno spowoduje to crash channeli podczas uruchamiania.

sygnatura2.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...