Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[TuT] Jax- solo top

Jowe.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema. Dziś przedstawie tutorial to Jax'a. Bez żadnych wstępów i historii bo to widzieliście już wiele razy ja przejde do rzeczy.

+/-

+Escape system

+stun

+Pasyw dodający as

+ulti z pasywem oraz dodaje troche surv

+łatwo nim o kille

-źle rozwinięty łatwy do zabicia.

Sumoner Spells:

Na solo topa klasycznie bierzemy

flash.png Daje nam szanse na ucieczkę oraz na złapanie przeciwnika

ignite.pngDa nam szanse na dobicie przeciwnika

Skille:

170717beztytulu.png

Masterki:

170800beztytulu.png

Runy:

170740be.png

Build:

Startujemy z blank.pngitem_25.jpg i 3xitem_90.jpg potem zależnie od przeciwnika bierzemy item_85.jpg jeśli jest przewaga ad a jeśli ap lub zróbnoważony team bierzemy item_70.jpg

Na początek bierzemy item_111.jpg żeby szybko nie padać i się leczyć z attacków.

Żeby mieć jeszcze troche heatlh i slow bierzemy jedną część frozena czyli item_2.jpg

Później składamy item_108.jpg i dostaniemy heal z attacków, troche dmg oraz sporo ap

Nastepny item to item_28.jpg który daje nam wszystko ale jesteśmy troche papierowi więc składamy

item_15.jpg jeśli chcemy by przeciwnicy nam nie uciekali, żebyśmy byli wytrzymalsi oraz dostać te 20dmg

lub item_61.jpg jeśli nie chcemy szybko padać i regenerować szybciej health

Potem oczywiście bierzemy item_16.jpg żeby mieć armora, szanse na krytyk oraz troche ad w zamian za hp

Na koniec sprzedajemy item_111.jpg bierzemy coś pod AS item_21.jpgalbo jeszcze przed frozen'em/ warmog'iem można wziąć item_38.jpg

Zawsze możemy kupic Maw_of_Malmortius.gif lub Guardian_Angel.gif

Fazy gry:

Early:

Farma,farma,farma, harras,farma, gank, farma

Tak mniej więcej wygląda nasze early, jeszcze staramy się o kille poza gankiem bo jax'em to jest łatwe

Mid:

Frama, kille, uczestniczymy w tf jak najczęściej bo w nich jesteśmy mocni i jeszcze raz farma

Late:

Jeśli na początek late będziemy mieli wszystko do atmy to będziemy niemal nie do zabicia, ja z tym buildem, przez nieuważność wszedłem w krzaki a tam cały team przeciwny, wybiłem wszystkich. Nie wolno zapominać o farmie.

Stworzone za pomocą leaguecraft.com

459941400613567233746.png
By @Jowe.
Postwriter | Gold Member

Opublikowano

No to moja ocena będzie wyglądala następująco:

• To jest build
  • W masterkach nie potrzebne +10% do crit damage, bo nie składasz przecież itemów na crit'a
  • Runy chyba mogą być
  • Po item_28.jpg nie składamy item_15.jpg ,bo pasyw się nie stackuje.
  • Nie widzę latarni lub dwóch doranów
  • Ja w masterkach wolę mieć magic pene. ,bo magiczny damage zadaje nasz główny skill - "W" .
  • Według mnie (!!) Jaxu się sprawdza lepiej w jungle
  • Bloodthirster oraz Rageblade IMO są useless.Wolę zainwestować w Wit's End (survi oraz szybciej bijemy z pasywu z R) lub GA.

Chyba tyle :)

Dzięki za uwagi i za to że nie poprawiasz mnie słowami typu "idioto" czy "debilu"

Jako Kid nie mogę sobie na to pozwolić.

random.jpg

,,Odi profanum vulgus et arceo"

2lvpyc.jpg

by Cristiano.

1353427424-U307916.png

by MrSpritex1 (ja)

Opublikowano

@up dobra poprawie masterki, jeśli nie frozen to co? Ja nie biore latarni na początek, dlaczego proste zbyt wiele osób tak gra, w heaxtech mam life steal a buty mi wystarczają pancerzem bo mam runy pod armor, międdzy innymi. Poradnik jest pod solo topa i to opisuje. Blood nastakowany da nam 100dmg i 20%life steal a rezem z hextech i masterką mamy 38% więc mamy op leczenie, ale dopisze.

Dzięki za uwagi i za to że nie poprawiasz mnie słowami typu "idioto" czy "debilu"

By @Jowe.
Postwriter | Gold Member

Opublikowano

Jax to hybrydo-tank ( to się tak nie nazywa, ale ja to tak nazywam xD ) , więc bez tego blooda mamy wystarczający damage, a po co nam dodatkowy LS ,jeżeli tyle nam starcza? Co do latarki ,to polecam złożyć dla sustainu ,bo hextech jest drogi i masz go późno.Dam Ci jeszcze jedną radę ,możesz to wypróbować : ja składam zawsze Phage po latarni/dwóch doranach i całych butach ,dla 20% możliwości slowa,AD i HP. Polecam to wypróbować ,nieźle się sprawdza.

random.jpg

,,Odi profanum vulgus et arceo"

2lvpyc.jpg

by Cristiano.

1353427424-U307916.png

by MrSpritex1 (ja)

Opublikowano

Wits end jako jeden z ostatnich itemów? Kiepski pomysł, jest to bardziej early item but ok.

I btw. Spritex nawet jeśli się stackuje ten pasyw to trinity fors nie ma 100% na slowa :|

xxcafs.png
Opublikowano

core to butki, shen, mały hextech i latarka. zamiast shena można kupić phage. wits end po hextechie lub po trinity się składa. to nie jest poradnik, tylko kupa. chu**** opisane fazy gry, brak jungli i kontry na nas. ;)

PMK3yt4.png

Opublikowano

Rozwaliła mnie pewna rzecz:

Item ktory trzeba kupic po pierwszym powrocie. Od jakiego ch*ja mamy sie dowiadywac, o tym ze w 7-10min dominuje AD czy AP?

• 2 miesiące temu...
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

No zastosowałem się do twojego opisu early game i miałem 0/6 w 10 minucie, zostałem zbanowany. Jak macie tak żałośnie opisywać fazy gry to lepiej tego nie róbcie. Masterki jax only 9/21/0 to jest offtank, a nie zasrany ad carry. Atma to useless item na Jaxa, lepiej Warmog + GA x_x i tak w pizdu armora jest z ulta. Poradnik biedny 2,75/10

Gold Member

nvm

Opublikowano

Graflon nierozumiem albo nie umiesz czytac albo grac, bo ja robiac dokladnie co w tym tutku mialem 9/0 w 20min co prawda ze slaba farma bo tylko 165 to byl ranked. Masterki 21/9 sa jak masz jakies umejetnosci a 9/21 to jak wiesz ze lamisz i dostajesz w dupe ale wtedy sie nie gra. Atma dodaje nam troche tego dmg. Nie rozumiem twojej checi "zniszczenia" mnie

GA dodam jutro na kompie czyli najwczesniej o 16

By @Jowe.
Postwriter | Gold Member

Opublikowano

Oplaca sie GA jeszcze MoM sytuacyjnie ja bym polecal buty > latarnia > trinity > warmog > SYTUACYJNIE na takim buildzie zawsze gram i powiem ze jest bardzo przyjemny

1337

Opublikowano

Graflon nierozumiem albo nie umiesz czytac albo grac, bo ja robiac dokladnie co w tym tutku mialem 9/0 w 20min co prawda ze slaba farma bo tylko 165 to byl ranked. Masterki 21/9 sa jak masz jakies umejetnosci a 9/21 to jak wiesz ze lamisz i dostajesz w dupe ale wtedy sie nie gra. Atma dodaje nam troche tego dmg. Nie rozumiem twojej checi "zniszczenia" mnie

GA dodam jutro na kompie czyli najwczesniej o 16

Typie jak masz walić takie bezsensowne buildy (bo poradnikiem bym tego nie nazwał) to lepiej się nie wysilaj... Szkoda, że nie ma opcji dislike, bo chętnie bym dislajkował te wszystkie denne poradniki... Tak miałem Jayce na lane i co nie podchodziłem do creepa to traciłem 1/4 hp i taki scenariusz Cię czeka w co najmniej pięciu matchupach... Chęć zniszczenia nie dotyczy tylko Ciebie, ale każdego gówna na tym forum, które robi tak żałosne poradniki. 21/9/0 dla ogarów? ok trafisz na kontrę lub kogoś kto ma dobry early harras i się złożysz 10x szybciej niż na 9/21/0. Atma dodaje tak wiele dmg, że aż się płakać chce (szczególnie po zacnym nerfie, po którym nie widuje się wgl atmy, chyba że na 300 elo, którego reprezentantów na tym forum co nie miara jak widać), GA 100% lepszy item. Cóż co do buildu to butki+3 poty > phage / latarnia (zależnie od hajsu i przeciwnika na lejnie) > hextech (ten z active slowem mały ofc) > merce w międzyczasie > trinitka > konczymy hextecha i tutaj się zaczyna gra, prawdopodobnie w większości matchupów najbardziej opłacalnym itemem będzie warmog jednak nie zawsze.

Gold Member

nvm

Opublikowano

Poradnik przydatny imo, ja go widzę bardziej w jungle.

Biedne "fazy gry" :<

Ja wole budować go pod off-tanka z przeważaniem na "off - [czyt AD]", dlatego, że on ma szybkie ataki - duży DMG :]

Opublikowano

Trinity Force i Frozen Mallet razem są bezużyteczne. Pasyw się nie stackuje. Lepiej wziąć coś innego.

Tak pasyw się stackuje. Jak masz samo trinity to tylko 35% szansy na slowa, jak samego malleta to 100%, jak oba też 100%, a więc?

Gold Member

nvm

Opublikowano

Tak pasyw się stackuje. Jak masz samo trinity to tylko 35% szansy na slowa, jak samego malleta to 100%, jak oba też 100%, a więc?

A więc się nie stackuje... Myśl. Krótko mówiąc rusz mózg....

fjlw0o.jpg

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Ja kupuję 3 Mikstury Życia>>Buty>>Ostrze Dorana>> Buty Tabi>> Młot(od frozena)>>Moc Trójcy>> Ząb Nashora>> Coś na życie

I potrafię w ten sposób nabić 27/5/15

Skille

EQWWWRWQWQRQQEEREE I dajemy radę cały czas :)

Siema i nara

Opublikowano

hyh lol? Trifrce? To ktoś to jeszcze kupuje? Najlepiej Merki -> Warmog -> Hextech -> Ruined King i potem to GG,

ahah te fazy gry są zajebiste, dzięki, właśnie zdobyłem pente jaxem

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...