Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pytanie serwer

dwid

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam mam kilka pytan za kazda odpowiedz bedzie mozna dostac + o ile post wniesie cos nowego

Tak więc chce założyć serwer prywatny (ok.10 slotow) z latwa mozliwoscia wgrania Yogboxa i mapy z mozliwoscia placenia SMS.

Moje pytania to:

1. Jaki hosting będzie najlepszy do tego?

2. Jak wgrać i usunąć Yogbox na serwerze? (dokladnie opisane)

3. Jak wgrać i zmieniać mapę na serwerze? (dokladnie opisane)

4. Jak dodać WL i ją kontrolować.

To chyba wszystko jak coś mi się przypomni to dopisze.

Następnym razem napiszcie za co dostaje warna a nie że w poscie nieznane i bez notatki

Opublikowano

Witaj,

1. Mogę Tobie polecić Fiberhost.pl

Za 15 zł otrzymasz 10 slotów jest możliwość SMS i stawki są bardzo duże.

Możesz wrzucać wszystkie pluginy!

Zobacz polecam.

Opublikowano

3. Musisz wejść w FTP Serwera (Pliki) i usunąć np. world jak masz ustawiona nazwę świata world. Aby wgrać mapę to wgraj ją przez Program FTP (Polecam FilleZilla) lub przez panel. Jak chcesz zmienić mapę to usuń starą i wgraj nowa.

4. Wejdź w pliki i w plik server.properties i zmienić white-list=false na white-list=true (Wtedy włączasz listę). Aby kogoś dodać wejdź w plikach white-list i wpisz nicki osób które mają być na liście. Można też to zrobić komendami /whitelist on (Włącza Listę) /whitelist add nick (Dodaje kogoś do listy) /whitelist off (Wyłącza Listę)

Mam nadzieję że z tym pomogłem :)

Opublikowano

To nic trudnego jak kupisz na craftserve to napewno ogarniesz. Z tym, że Yogbox nie działa na multi także go nie wgrasz. Mogę polecić ci do tego tekkita (masz go do wyboru w craftserve).

I proszę o + ( zwróćcie uwagę nie napisałem daj bo daj to mówi taki jeden Chiński sprzedawca jaj)heh wiem śmieszne to to nie było (ale za to jakie zabawne)

tak więc podarój mi + bo jak głosi stare porzekadło

"Kto nie da mivosz`owi plusa ten tak tak wyjdzie na fajfusa"

Strzyg, wiwern, endriag i wilkołaków wkrótce nie będzie już na świecie. A skurwysyny będą zawsze.

Opublikowano

Polecam FiberHost.pl

Nie jestem najlepszy w mc a pomogli mi nawet przy dodawaniu pluginów

:), podłączyli domenę jako ip, co najlepsze od 8-23 zawsze ktoś tam siedzi i odpisują do 20 min :b

Niby nic ale jak przychodzi co do czego to support jest ważny.

POLECAM HOSTING NA 10 !!

Opublikowano

Witaj,

1. Mogę Tobie polecić Fiberhost.pl

Za 15 zł otrzymasz 10 slotów jest możliwość SMS i stawki są bardzo duże.

Możesz wrzucać wszystkie pluginy!

Zobacz polecam.

Takie serwery z Francji sa dobre dla malej ilosci slotow. Ale jezeli chcesz postawic 100 slotów, nie rób tego. Łącze nie wytrzyma, lepiej kupic vps z polska lokalizacja.

784091427630431250239.png

Regulamin sygnatur

Opublikowano

-Według mnie najtańszym (i dość pewnym servem) jest mineserveu. Idzie tam edytować plik jar, wgrać bukkita, tekkita. Z tym, że nigdy tam nie kupowałem.http://mineserv.eu/oferta (ceny podane przy zakupie przelewem)

-Craftserve jest trochę droższy możesz tam wgrać równiesz tekkita, bukkita, minecrafta czystego i nawet snapshoty, jedyny minus to brak możliwości edycji pliku jar. Ale miałem tam serwer dwa razy i jest ok. Jakby coś mogę ci pomóc. https://craftserve.pl/offers (ceny podane przy zakupie przelewem)

A jeżeli cię interesuje mogę ci odsprzedać swój mam bodajże do 1 sierpnia ważny 10 slotów.

I proszę o + ( zwróćcie uwagę nie napisałem daj bo daj to mówi taki jeden Chiński sprzedawca jaj)heh wiem śmieszne to to nie było (ale za to jakie zabawne)

tak więc podarój mi + bo jak głosi stare porzekadło

"Kto nie da mivosz`owi plusa ten tak tak wyjdzie na fajfusa"

Strzyg, wiwern, endriag i wilkołaków wkrótce nie będzie już na świecie. A skurwysyny będą zawsze.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...