Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[MIMI-TUT] GM bez znaczka!

Mystic.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie ściągam Twojego pliku, jedynie mogę się domyślać, że wpadłeś na jakże genialny pomysł otworzenia tego pliku PS'em i wymazaniu obrazka gumką, tak aby został czysty kanał alfa i zapisaniu go... olbrzymie propsy ! <ironia>

@antywarn:

Nareszcie ktoś rozwiązał mój odwieczny problem, mega dzięki !

1365336413-U179206.png
LIp6k.png
EPICSYGNA_erasnwx.jpg
LIp6k.png
1365336413-U179206.png

qar_gameplay.png

Opublikowano

Nie ściągam Twojego pliku, jedynie mogę się domyślać, że wpadłeś na jakże genialny pomysł otworzenia tego pliku PS'em i wymazaniu obrazka gumką, tak aby został czysty kanał alfa i zapisaniu go... olbrzymie propsy ! <ironia>

@antywarn:

Nareszcie ktoś rozwiązał mój odwieczny problem, mega dzięki !

Teraz posłuchaj, tut jak każdy inny, tak na ogół spróbuj zedytować normalnie ten plik .tga - ymirred przez photoshop. I wymarz to gumką, po tym zapisz i spakuj locale_pl wrzuć do gry i zobaczysz co będziesz miał, wielki biały kleks nad głową. Nie mówie od razu, że tut jest bardzo trudny jest łatwy, ale zielony użytkownik który nie ma pojęcia nie zrobi tego, bez poradnika.

Zachowaj takie komentarze dla siebie, ja choć staram się zrobić jakiś Tutorial, z resztą nic ciekawszego i tak nie wstawie bo prawie wszystko znajduję się na MPC forum. A ty napisałeś choć jeden Tutorial ? Czy te twoje wszystkie 34 posty polegają na takiej oto prowokacji ludzi starających się coś zrobić? Odpuść ironie, bo Ci to źle wychodzi.

44501525063774020816.png

Opublikowano

2x up - czepiasz się po prostu on może nie lubi chodzić na łatwiznę i się trochę pobawić nie potrzebnie :D

1342379674-U588768.jpg

Jeśli ci pomogłem to wiedz że nie bezinteresownie , więc wysil się i daj tego like , w końcu nic nie jest za darmo .

Opublikowano

Teraz posłuchaj, tut jak każdy inny, tak na ogół spróbuj zedytować normalnie ten plik .tga - ymirred przez photoshop. I wymarz to gumką, po tym zapisz i spakuj locale_pl wrzuć do gry i zobaczysz co będziesz miał, wielki biały kleks nad głową. Nie mówie od razu, że tut jest bardzo trudny jest łatwy, ale zielony użytkownik który nie ma pojęcia nie zrobi tego, bez poradnika.

Zachowaj takie komentarze dla siebie, ja choć staram się zrobić jakiś Tutorial, z resztą nic ciekawszego i tak nie wstawie bo prawie wszystko znajduję się na MPC forum. A ty napisałeś choć jeden Tutorial ? Czy te twoje wszystkie 34 posty polegają na takiej oto prowokacji ludzi starających się coś zrobić? Odpuść ironie, bo Ci to źle wychodzi.

Nie znajdziesz tutaj moich tutoriali, a wiesz dlaczego? Bo nie lubię się dzielić bez profitów, może uznasz to za złą cechę, ale tak już mam.

A to, że takiego tutka nie było na MPC, to nie znaczy, że musi być, bo przecież litości... to tak jakbyś zrobił tut'a o tym, jak zrobić screen'a i go zapisać...

2x up - czepiasz się po prostu on może nie lubi chodzić na łatwiznę i się trochę pobawić nie potrzebnie :D

Najwyraźniej tak...

@ Topic:

Zdradzisz mi jakim programem to edytowałeś, żeby nie pojawił się wspomniany przez Ciebie "biały kleks" ? ^_^

1365336413-U179206.png
LIp6k.png
EPICSYGNA_erasnwx.jpg
LIp6k.png
1365336413-U179206.png

qar_gameplay.png

Opublikowano

Słuchaj, jeśli bezpośrednio zedytujesz plik ymirred.tga i użyjesz tej "magicznej" gumki do wymazania zawartości pliku, i zapiszesz po czym spakujesz locale_pl i wkleisz do folderu pack pojawi się prostokątne białe tło nad głową Game Mastera... Poźniej dodam screena, zobaczysz o co chodzi :)

44501525063774020816.png

Opublikowano

Zdradzisz mi jakim programem to edytowałeś, żeby nie pojawił się wspomniany przez Ciebie "biały kleks" ? ^_^

Pewnie wymazał to gimp'em.

Ps. Nie lepiej skasować całkiem ten znaczek?

Opublikowano

1. Rozpakuj root
  2. Otwórz plik playersettingmodule.py
  3. Usuń następującą linie:
    chrmgr.RegisterEffect(chrmgr.EFFECT_AFFECT+0, "Bip01", locale.FN_GM_MARK)

4. Zapisz plik
  5. Spakuj root

Koniec z MPCForum.pl i ogółem z metinem

:D

sunp.png

Sygnatura wykonana przez

Isuribi aka Amelka.

Opublikowano

Jaa... Nie lepiej po prostu usunąć zawartość pliku

gm.mse

??

Po usunięciu tego pliku, nie spakuję Ci się plik root. Wywali błąd :)

1. Rozpakuj root
  2. Otwórz plik playersettingmodule.py
  3. Usuń następującą linie:
    chrmgr.RegisterEffect(chrmgr.EFFECT_AFFECT+0, "Bip01", locale.FN_GM_MARK)

4. Zapisz plik
  5. Spakuj root

No to jest i drugi sposób :)

44501525063774020816.png

Opublikowano

Jaa... Nie lepiej po prostu usunąć zawartość pliku

gm.mse

??

Po usunięciu tego pliku, nie spakuję Ci się plik root. Wywali błąd :)

a co gdyby usunąć z rootpackgen (czy jakkolwiek macie zapisanego *.xml'a) linijkę o zapisaniu gm.mse ?

@down

of course. można zrobić na różne sposoby ;)

umarł

Opublikowano

a co gdyby usunąć z rootpackgen (czy jakkolwiek macie zapisanego *.xml'a) linijkę o zapisaniu gm.mse ?

Zależy kto ma jaki paker.

Teraz się czepiacie i dajecie swoje sposoby jak usunąć ten znaczek, ja podałem łatwy sposób gdzie nic nie trzeba usuwać, jedynie podmienić zapisać i spakować.

44501525063774020816.png

Opublikowano

wejde na modzie i bede miec zaczek. Tut warty badara.

Boże jedyny.. zmieniłeś to w cliencie, w locale_pl clientowym. To z jakiego powodu nie miało by być tego na modzie? No chyba że edytujesz pliki także i tam..

44501525063774020816.png

Opublikowano

to, co zmieniamy w cliencie jest zazwyczaj nic nie warte. podmieniasz plik i koniec ze zmian ;> czy coś ?

umarł

Opublikowano

nie lepiej wyrąbać to z locale_pl

Zależy kto ma jaki paker.

Teraz się czepiacie i dajecie swoje sposoby jak usunąć ten znaczek, ja podałem łatwy sposób gdzie nic nie trzeba usuwać, jedynie podmienić zapisać i spakować.

ale mi trudniejszy sposób usunąć linijkę w locale.xml=P

Opublikowano

Pokazać wam jedną możliwość usunięcia znaczku GM, to od razu pojawia się Hejt.

Proszę wielki Fuck dla was!

@topic

zamiast dawać dotowca trzeba było powiedzieć tak to zrobić, bo ja nie lubię korzystać z gotowców. :)

@moje trzy słowa

hahahahahahaha, no nieźle dodać kanał alfa i wymazać wszystko gumką. Szaczun kolego za tak trudna robotę :D

Co wy macie z tą gumką? Gumkę to możesz sobie na fiuta założyć.. <hejt>

44501525063774020816.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...