Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Lagi :<

dzimen110

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema. Mam problem z lagami. Mam je od samego początku kupna komputera, nie zwracałem na to uwagi przez jakiś czas, ale od paru miesięcy zaczyna mnie to wkurzać.. Komputer miał formatowany i czyszczony w środku. Po formacie pobrałem 1clienta, aby zobaczyć czy będzie mnie wywalać podczas expienia. Nie miałem nic na dysku oprócz clienta i wywaliło z 10razy w 5min. Nie zwracałbym uwagi na te lagi, gdyby mnie nie wywalało do logowania podczas expienia ;<. Skanowałem antywirusem i żadnych wirusów nie ma. Co z robić żebym nie miał lagów. Wymagania mam dobre na Metin2, a ciągle wywala do logowania :(.

Komp:

-2,00 GB RAM,

-procesor 2,51GHz,

-karta graficzna NVIDIA GeForce 520 1gb,

Za pomoc limit like :>

Opublikowano

Radze grać na Full Screenie, ustawić mniejszą rozdzielczość, wyłączyć zbędne programy (GG, Skype itp.), w opcjach wyłączyć cienie. Może to wina nagrzewania się komputera sprawdź czy jest gorący.

Opublikowano

Radze grać na Full Screenie, ustawić mniejszą rozdzielczość, wyłączyć zbędne programy (GG, Skype itp.), w opcjach wyłączyć cienie. Może to wina nagrzewania się komputera sprawdź czy jest gorący.

Komputer nie jest gorący, zawsze jak gram w metka to wyłączam te programy, wyłącze cienie i zobacze czy pomogło

Opublikowano

Ale masz lagi tzn. ściny przez kartę graficzną czy "przestoje" podczas gry, które są spowodowane internetem ?

Bo sprzęt jest dobry na metina. I powinieneś ciągnąć spokojnie po 3-4 metiny bez lagów.

Things have changed. Forever.

314x177-many-faces-of-aj-lee.jpg

Opublikowano

Pierwsze co to określ czy gra po prostu Ci się ścina czy masz laggi od iternetu. Jednak na metina ten sprzęt powinien wystarczyć.

wejdź na

www.speedtest.net

i podaj tu wynik

fjlw0o.jpg

Opublikowano

Looknij do mojego poradnika , może pomoże

http://www.mpcforum.pl/topic/658514-tut-zmniejszamy-lagi/page__p__4743630#entry4743630

Opublikowano

Pierwsze co to określ czy gra po prostu Ci się ścina czy masz laggi od iternetu. Jednak na metina ten sprzęt powinien wystarczyć.

wejdź na

www.speedtest.net

i podaj tu wynik

http://www.speedtest.../2065259209.png

http://www.speedtest.pl/test/42346886

Chyba trochę slabo, co nie ;D?

Za duży ping.

Ale masz lagi tzn. ściny przez kartę graficzną czy "przestoje" podczas gry, które są spowodowane internetem ?

Bo sprzęt jest dobry na metina. I powinieneś ciągnąć spokojnie po 3-4 metiny bez lagów.

Karte graficzną miałem zmienianą , bo tamta mi się spaliła, wiec to może przez internet,ale kolega na taki sam i mu nic nie laguje ;(

Opublikowano

Ping jest zbyt duży. Coś masz nie tak z netem. Widze że masz z tp to dzwoń do nich.

Właśnie nie mam z TP, też mnie to zdziwiło :O

Opublikowano

Wejdź w menadżera zadań i powyłączaj zbędne procesy, ja mam takie jak np. Adobe Update .. itp. ale lagi to bardziej u mnie przyczyna internetu po 3 latach komputera z internetem sam się psuje, ale polecam zaopatrzyć się w nowy wiatraczek żeby chłodził kartę graficzną, jeżeli masz jeden na procesorze. Ja miałem też duże lagi ale wyczyściłem sprężarką wiatrak główny od procesora i ten od zasilacza i to też pomogło ale w małym stopniu, zrób też defragmentacje dysków,(Mój komputer -> Dysk Lokalny np. C -> Właściwości -> Narzędzia -> Defragmentuj) Mam nadzieję że to coś pomoże .

Opublikowano

Grasz na PL czy priv? Jezeli na priv to byc moze na slabej serwerowni stoi i masz lagi bo tyle osob nie utrzymuje^^

A grasz na kamerze czy normalnie? Mnie na kamerze zawsze kickalo jak kiedys gralem^^

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Grasz na PL czy priv? Jezeli na priv to byc moze na slabej serwerowni stoi i masz lagi bo tyle osob nie utrzymuje^^

A grasz na kamerze czy normalnie? Mnie na kamerze zawsze kickalo jak kiedys gralem^^

Gram normalnie bez hacków i nie na modzie. Raczej to nie od tego, że słaba serwerownia, bo na PL też mam takie lagi, i jakby była słaba serwerownia to bym miał tak tylko na 1 serwerze a nie na każdym ;)

Opublikowano

Moim zdaniem powinienes zmienic kolory mi to pomoglo. Wejdz w klienta metina poszukaj tam pliku config i odpal go :D Tam zmieniasz rozdzielczosc i inne takie.Np. Jesli masz rozdzielczosc ustawiana na 1280x1024 32bity to zmien to na 1280x1024 16bity samo to powinno sporo zmienic jesli jednak to nic nie dalo to w karcie graficznej zmniejsz troche jakosc 3D jesli to nie zadziala to nie wiem.

1360181684-U593821.png

Opublikowano

Ja tez zawsze miałem lagi na starym kompie i to nie była wina neta bo miałem 10mb a jak zmieniłem kompa to gra czysto chodzi zadnych lagow a więc to wina kompa pewnie już jest za stary i zamulony.

Opublikowano

Ja tez zawsze miałem lagi na starym kompie i to nie była wina neta bo miałem 10mb a jak zmieniłem kompa to gra czysto chodzi zadnych lagow a więc to wina kompa pewnie już jest za stary i zamulony.

Od samego początku, gdy kupiłem komputer były takie lagi :)

@up-y

Lajki za propozycje ;)

Opublikowano

Myśle że to nie wina neta ja posiadam szybkosc sciagania 45mb/s upload 5.65mb/s ping : 13/25 Windows7 4g ram procesor intel core 2duo 2.50ghz karte graficzna nvidia 480gtx i mam 60fps jednak w pewnej chwili expiac spada mi w mietku do 3 fps i tak mam laga przez 6s po tych kilku sekundach wywala mnie z serva bardzo to wkurzające ale da sie wytrzymać polecam ci używać Gamebostera jest darmowy jeśli go jescze nie masz sciągnij(wyłacza niepotrzebne programy typu gg itp:) Może ci pomorze troszeczke. Jeśli są jakieś błedy ortograficzne przepraszam pisze z telefonu. Wakacje:)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...