Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Żółty Piasek

slu-rps

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć mam problem nie gram długo w mc i nwm z gdzie znaleźć żółty piasek żeby zrobić glowstone czy jak to się pisze wielkie dzięki za pomoc.

PS: sorka ale nie wiem czy w dobry dziale xD

Luc97PL.png

Opublikowano

Chodzi Ci o 'Jasnopył' (proszek glowstone), z którego robimy właśnie Glowstone?

W Netherze znajdziesz świecące, żółtawe bloki. Zniszcz je kilofem, a dostaniesz Jasnopył.

Opublikowano

wielkie dzięki za pomoc macie +sik i 5 :D a i jeszcze coś ten nether to jest tam gdzie jest ten smok? bo jak nie to pls o wytłumaczenie jak się tam dostać

Luc97PL.png

Opublikowano

tam gdzie jest smok to jest the end, natomiast zeby dostac sie do netheru potrzebujesz obsydianu(lawa zalana wodą - wykopiesz tylko diamentowym kilofem.)

Portalcomparison.png

To jest wlasnie ta brama, jak ulozysz takie cos podpal dolny klocek zapalniczka.

35353.png

18703.png

32266.png

Opublikowano

Do zapalniczki potrzebujesz krzemień [Flint] Oraz sztabke żelaza [iron] Tak jak na obrazku:

3iER8.png

Gdy już masz Zapalniczkę Robisz Takie coś : I naciskasz PPM[ Prawy przycisk myszy.] Gdy masz wybraną zapalniczkę W Czarne Pola gdzie pokazałem:

LFgIq.jpg

767b26711491d.png

Opublikowano

Zapalniczkę robisz w ten sposób:

crafting.png

Krzesiwo zdobywasz niszcząc Żwir.

Wtedy trzymając w ręce zapalniczkę naciskasz Prawym Przyciskiem Myszy (PPM) na Obsydian (portal).

Game Over

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...