Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[SERVER] Zacinanie się serwera na VPS

scv444

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Kilka dni temu kupiłem sobie VPS w firmie webh.pl, pakiet Medium (gwarantowane: 2 GiB RAM, procesor 1,9 GHz) i duży kłopot z postawieniem na nim serwer Minecraft.

Mianowicie tuż po zainstalowaniu Javy (próbowałem openjdk-6-jre, openjdk-7-jre, oracle-java7-jre) odpalam sobie czystą binarkę vanilla Minecrafta 1.2.5 i... mapa generuje się do kilkudziesięciu procent a konsola serwera nie reaguje. Zamknąć potem można to tylko kill -9 <pid>. Taki proces nie zabiera więcej niż 10% CPU i 12% RAM. Czasem uda się wygenerować całą mapę, serwer działa, ale jeśli ktoś spróbuje dołączyć do niego, otrzymuje wyjątek z Javy a serwer milknie na wieki.

Już naprawdę nie wiem, co mam z tym zrobić. Długo wybierałem tego VPS, dużo ludzi polecało tę firmę na małe serwery Minecrafta. Po prostu nie wierzę, żeby ta konfiguracja była za słaba. W czym może leżeć problem?

Opublikowano

W ofercie jest tylko jeden rdzeń, ale i tak pierwszy raz słyszę o czymś takim. A na jaki adres pisać, bo support pod [email protected] odpowiada w dosyć długim czasie (~2 dni)? :)

A tak swoją drogą to faktycznie wygląda to na ograniczenie procesora, bo serwer jakoś tak wolniej działa niż stary VPS z 256MiB ramu i procesorem 0,5GHz...

Opublikowano

Minecraft do poprawnego działania wymaga widoczności dwóch rdzeni w systemie. Odpowiedzi na [email protected] udzielane są do 24h liczone od ostatniej wiadomości wysłanej przez klienta. Wysyłanie przypomnień na ten adres daje odwrotny skutek.. może dlatego tak się wydłużyła odpowiedź...

Opublikowano

Serwer Minecraft nie będzie działać poprawnie na poniżej 2 GHz .

Kup lepszego VPS, i wtedy uruchom serwer.

Działa, działa ;-)

Opublikowano

Dedyka pod mały serwer? Zupełnie nie opłacalne.

Małe serwery najlepiej stawiać w jakimś porządnym hostingu np. http://fiberhost.pl

#down

Dedyk? Chyba serwer na maszynie współdzielonej, nie myl pojęć bo zagubisz kogoś jeszcze...

Opublikowano

Dedyk pod mały serwer na CSRV jest dość opłacalny, ale każdy może mieć inne zdanie. Co do tych lagów, napisałeś "Działa, działa ;-)" - Czyli już wszystko okej?

82949578565395015480.jpeg

By Me.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...