Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]Wojownik Mental

Esprit

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, zastanawiam się nad grą Mentalem na serwerze AvalonV2, lecz mam kilka pytań.

Co w ogóle sądzicie o grze mentalem i o jego PvP? Słyszałem, że podczas pvp powinien bez silnego walczyć- to prawda?

Po wbiciu max. siły i wit co dawać? Int się przyda bo w końcu ze skilli trzeba bić w PvP. Proszę o jakieś porady i wyjasnienie. Zależy mi na dobrym PvP. Proszę o odpowiedzi osoby, które znają się na grze tą postacią.

jesse_pinkman_v2_by_seb3tears-d5s8er0.pn

Gold Member | Blue Member | exModerator Counter-Strike

Opublikowano

Czemu bez silnego? To tak jakbyś zakazał bodemu mieć włączonej aury podczas pvp, albo surze WP ostrza...

Ładowanie w Int będzie całkiem dobre do PvP, bo mental wali głównie ze skilli.

Co do ogólnego PvP na nim to jest bardzo dobre, jeżeli ogarniesz taktykę.

Opublikowano

Pakuj później w zręczność, int jest do tego aby mieć więcej many. A zr to uniki itp.

Im więcej deffa tym wieksze przeszywki, czyli jak ktoś ma dużo % na przeszywe i bije z miecza to lepiej nie włączać silnego.

1356721310-U739101.png

Opublikowano

Tylko skąd ja będę wiedział przed PvP, czy ktoś ma dużo na przeszywke. Wychodzi na to, że z Bodym nie włączać silnego, lecz jesli nie ma przeszywki to bez silnego lipa, więc tak źle i tak niedobrze ;/

Opublikowano

Wiesz dużo grałem na Privach Do Metina2 ;) I powiem Ci co o tym sądzę.

Wojownikiem Body Z Tego co zauważyłem Najlepiej się rozbija metiny.[kamieńie Metin].

Wojownik mental troszkę słabiej Ale za to mu mniej HP Kuli [Dziwne słowo sorry nie wiem jak to określić] Lecz teraz Przejdę Do PvP A więc Tak

Z Tego co zauważyłem gdy grałem na privach Dobry jest wojownik Mental ma on swoje Minusy i Plusy!

Plusem jest jego wspaniały defens I gdy mamy Dobrą 2 rękę napewno Będzie Dobry gdyż jego mentalne moce są bardzo i to bardzo silne!

Lecz jeżeli ma ktoś dużo przeszywki .. Wątpie że ci się uda przeżyć! Ogólnie powiem ci Tak :

Mental jest dobry tylko trzeba go dobrze rozpracować.Warto też zwrócić uwagę na to gdyż body ma Bardzo dobre Hity ;) Więc Dopakuj Mu Troszkę w Zręczność A będziesz silniejszy!.

Pozdrawiam: TheSplueR

767b26711491d.png

Opublikowano

xxx <------- Zaloz konto

Zapamiętaj !

Nie wielkość lecz technika czynni z ciebie zawodnika ;>

Opublikowano

Pakuj później w zręczność, int jest do tego aby mieć więcej many. A zr to uniki itp.

Im więcej deffa tym wieksze przeszywki, czyli jak ktoś ma dużo % na przeszywe i bije z miecza to lepiej nie włączać silnego.

Wiesiek..

Płakać się chce jak ktoś tak pisze. Widać nie grałeś mentalem nigdy. Po 1 primo, siła, wit i zręczność, bo dodaje dmg do duchowego.

po 2 primo włączaj silne, bo od G - P nie upadasz, a walka z bodziakiem wyglądałaby jakbyś latał jak szmata. I od kiedy na mentalu daje się w int a nie w zr? Kto Ci takich głupot naopowiadał?

Tak, przyznam mental to kosa. Najsilniejszym skillem w metinie jest duchowe, także dochodzą 4 ofensywne skille jeszcze to już pogrom.

@UP

Boże kochany. Pograjcie mentalem trochę, nie na jednym serwerze czy dwóch. Ja gram mentalem od 5 lat i wiem wszystko o nim.

Mental na pvp z bodziakiem/wp zakłada 1 rękę, aby bodziak nie mógł wstać, przez co hitać nie może. Natomiast WPek przyciąga, ale jak go odbijesz to już wstać nie może.

Ach.. pro mentale się odezwały.

Opublikowano

Takiej odpowiedzi oczekiwalem. Dzieki wielkie G00D. Gdybys jeszcze opisal mi konkretne techniki pvp na klasy z wlasnego doswiadczenia jak bic i wyjasnil z ta 1 reczna na czym dokladnie polega to, ze wstac nie moze bylbym bardzo wdzieczny (moze byc na pw). Limit like poleci na pewno jutro.

Opublikowano

Witam, zastanawiam się nad grą Mentalem na serwerze AvalonV2, lecz mam kilka pytań.

Co w ogóle sądzicie o grze mentalem i o jego PvP? Słyszałem, że podczas pvp powinien bez silnego walczyć- to prawda? Mental według mnie jest bardzo słaby do pvp, dlaczego? Dlatego, że ma baardzo wolne skille.

Po wbiciu max. siły i wit co dawać? Int się przyda bo w końcu ze skilli trzeba bić w PvP. Proszę o jakieś porady i wyjasnienie. Zależy mi na dobrym PvP. Proszę o odpowiedzi osoby, które znają się na grze tą postacią. najlepszy rozwiązaniem będzie bić w inta, zręcznośc nie przydaje się wojownikom, ba! Mentalom... ;)

Nigdy nie rozmawiaj z idiotą. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a później pokona doświadczeniem.

Legenda
Opublikowano

Silne oczywista sprawa, ale nie wbijasz go na P tylko zostawiasz na M10/G1. Po sile i wicie pakujesz maksymalną ilość punktów w zręczność.

exModerator Metin2 | exModerator DOTA

Opublikowano

Na G musi być silne, na m10 upadasz dalej. A tutaj chodzi o upadanie..

Od kiedy się dodaje int mentalem? Nie odzywać się, kto nie wie jak się gra mentalem i nigdy nim nie grał i nic nim nie osiągnął. Jeśli zobaczę posty, które nie zgadzają się z prawdą u mentala (gram nim 5 lat, wiem o nim wszystko) wysyłam raport.

Mental bardzo słaby pod pvp ? Proszę kolego wyjdź. Nie potrafisz nim grać to nie graj nim i nie gadaj każdemu, że mental jak bardzo słaby.

Opublikowano

powiem ci tak mental jest bardzo dobry do pvp,Silne powinien mieć bo nigdy nie upadasz a po wbiciu stat wit siła dawaj inta

DAJ LIKE !

proszę o usunięcie mi tych 60% ostrzeżeń.

zarejestruj się tutaj

xxxxxxx

Opublikowano

Czym więcej defa tym wchodzi większe szycie.

Jak wiadomo - Mental ma największe dmg ze wszystkich profesji.

www.tanashi.pl

Opublikowano

Czym więcej defa tym wchodzi większe szycie.

Jak wiadomo - Mental ma największe dmg ze wszystkich profesji.

Silne oczywista sprawa, ale nie wbijasz go na P tylko zostawiasz na M10/G1. Po sile i wicie pakujesz maksymalną ilość punktów w zręczność.

Aż mnie głowa boli jak to czytam... Silne wbijasz jak wspomniał GOOD na G1 bo w tedy nie upadasz... Staty nie dajesz w wita bo to daje dodatkowy deff, a jak wszyscy wiemy im większy deff tym większe szycie... Pakujesz w siłę --> zrękę --> int...

Co do taktyki to kolejny raz muszę napisać "jak GOOD wspomniał" na Bodego i WP bierzesz mieczyk... Potek zielony i jedziesz jak chcesz... ;)

Opublikowano

Mental i jego pvp, nie ma tu nic bardzo skomplikowanego, silne wbij na G10 bo przy expie pomoże ale nie wbijaj na P bo wtedy za duże przeszywki, silne włączaj zawsze do pvp a staty po sile i wit to już jak sie komu podoba ja preferuje zręczność bo daje uniki, a int nie próbowałem u mentala ale chyba mało daje więc nie opłaca sie robić ;D

Opublikowano

Jezu kochany, nie odzywajcie się jak nie macie pojęcia nt. mentala. siła - wit - zręczność się pakuje w takiej kolejności. Kto wam ściemę walnął że na mentalu inteligencja działa..

Silne g1 to maks zostawiasz. I nie zręczność na mentalu to uniki tylko dmg do duchowego jakbyś nie wiedział. Albo ja jestem głupi albo nie znam się na mentalu, którym grał ok. 5 lat.

Witalności powiadasz żeby nie wbijać ? Fail tygodnia. Ja zawsze daje siła - wita - zręczność i zostaje topowym mentalem na każdym serwerze na którym dłużej gram..

Opublikowano

Jakie bony w 6/7 jak nie ma na klasy?

Pozbierasz i sobie bony dodasz.

Statystyki build: siła - witalność - zręczność, mentalowi ta inteligencja co ludzie piszą nie pomoże przecież nie jesteś żadnym bm'em, wp'ekiem czy smokiem. : )

W pvp mental jest bardzo silny, ponieważ jego skile mają bardzo wysoki dmg. Nie ma tu żadnych haczyków, czy problemów. Ładujesz jak wolisz na początku silne (które używamy w pvp, bo nie wiem kto Ci ubzdurał że się go nie używa). Ja osobiście na Avalonie zrobiłem mentala, ale mi się nie chce grać na razie i na 73 lvl'u z 3x G, 1x M daję radę na pvp nawet z ribem 27 śr bo wiele osób już nim położyłem na wyższym lvl i niższym.

a31acc0f.png

Lider Gildii: Nightmares

Opublikowano

Zależy jakie wchodzą wartości tych bonów, opisz je.

Chodzi mi o wartości tych bonów, a nie jak one są.. Bo jeśli 100 wartości, a 5 siły to wiadomo, także jest różnica.

Opublikowano

wartosc ataku / sila

wartosc ataku / hp

zazwyczaj jak nie wchodza na klasy to wchodza staty/hp/potwory/kryt/przeszywka

1342269791-U312181.jpg
Opublikowano

Co w ogóle sądzicie o grze mentalem i o jego PvP? Słyszałem, że podczas pvp powinien bez silnego walczyć- to prawda? Lepiej bez, gdyż przeszywki wchodzą duże jak masz dużego defa.

Po wbiciu max. siły i wit co dawać? Int się przyda bo w końcu ze skilli trzeba bić w PvP. Zręczność

Proszę o jakieś porady i wyjasnienie. Zależy mi na dobrym PvP. Proszę o odpowiedzi osoby, które znają się na grze tą postacią.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...