Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jaki najtańszy hosting serwerów ?

K4but0o

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Chce odpalić z kumplem serwer, bez żadnych bukkitów, pluginów. Czysty craft 2 slotowy najlepiej :) Jaki hosting polecacie najbardziej? Cena jak najniższa, powyżej 10 zł odpada. Planujemy grać na serwie we 2 ew 3 osoby. Ważne aby lagów nie było. Odpaliłbym na kompie serwa na hamachi jak to już robiłem, ale mam problem, mam new neta i modem + router i jest problem z hamachi. Odblokowanie portów nie pomaga, za dużo roboty. Od razu mówię, żeby poprzez hosting była możliwa gra no-premium. Pewnie od razu zostane nazwany piratem :) W MC gram czasem, ostatni raz grałem rok temu :) Teraz pewnie też pogram 2 - 3 tygodnie i bd miał dość więc nie bd płacił 90 zł za 2 tygodnie gry. Tak więc bd wdzięczny za pomoc. Oraz jeżeli zamówię taki serwer to czy bd mógł stworzyć nową mapę kiedy bd miał ochotę czy te pliki bd na serwie firmy hostingowe i nie bd możliwości dostępu :) Ew. mogę komuś zrobić jakoś sygnaturkę jak ktoś znajdzie jakiś dobry i bd tani hosting :D

[extract]Zbieram minusiki :) Bo plusów nikt nie daje ^^[/extract]

kabuto.png

Opublikowano

A czy na serwie nie bd lagów jak jest tylko 250 MB ram ?

kabuto.png

Opublikowano

@250mb ram na 2 sloty to lodzio miodzo, 64mb na gracza to już konfortowa gra

Na dwa sloty to jakiś malutki VPS wystarczy chyba, że nie chcesz wpisać paru komend w terminalu - http://serv4web.pl

Jeśli chcesz mieć zwykły panel to - http://mineserv.eu, http://craftserve.pl

Jeśli nie chcesz wydawać pieniędzy polecam postawić na swoim komputerze.

O błędach w C++ powie Ci kompilator, a o błędach w PHP klient..

Opublikowano

Jak pisałem na kompie nie mam jak. Prawdopodobnie coś blokuje porty u kumpla lub u mnie a on w sprawach kompa jest..... Myślałem o vps ale czy znajde coś na 2 sloty ? Szukałem i ceny po około 20 zł były. A u siebie nie postawi bo mam cały pakiet net + tv + telefon z multimedi, mam od nich ni to router i porty są zablokowane. Więc mi nawet nie działa na kompie hamachi, nikt się nie może połączyć a kiedyś stawiałem serwy i było ok :) Tak więc wole wydać te pare zł niż się bawic aby porać te 2 - 3 tyg :D Znasz może jakieś tanie VPS :D Bo ten link co dałem to najtańszy pakiet po 20 zł.

kabuto.png

Opublikowano

Za 15 zł masz 10 slotów w http://fiberhost.pl

Możesz zawsze ustawić mniej graczy, dostajesz 640 mb ram'u.

Vps'a taniej niż za 20 zł nie kupisz, a w tej cenie nie licz na dobrą jakość VPSów (ze względu na to że zasoby nie są gwarantowane)

Serwer testowy na 2 godziny w automacie możesz dostać :)

Opublikowano

Chyba zdecyduje się na mineserv.eu jak nie ma nic tańszego :) A na jakiej zasadzie się to odbywa, ja wrzucam pliki serwerowe czy od nich dostaje ? Oraz jak ustawić aby grać no -premium ?

kabuto.png

Opublikowano

www.fiberhost.pl

Zobacz ja mam serwer i super się gra!

Instalacja serwera w 1 minute Stawki sms bardzo duże, tanio za slota.

Opublikowano

Chyba zdecyduje się na mineserv.eu jak nie ma nic tańszego :) A na jakiej zasadzie się to odbywa, ja wrzucam pliki serwerowe czy od nich dostaje ? Oraz jak ustawić aby grać no -premium ?

W FiberHoscie administratorzy Ci to ustawią i od razu będzie Ci się przyjemnie grało :)

A pliki serwerowe na pewno jakieś znajdziesz.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...