Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Czy jest możliwość postawienia strony WWW na VPS?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tak, zainstaluj WAMP'a/xamppa.

Potrzebujesz strony internetowej? Pisz śmiało, jestem do waszej dyspozycji. (Jedyna możliwość zapłaty to pieniądze (przelew, SMS, doładowanie), innej nie przyjmuje i nawet nie masz co pisać).

Opublikowano

Raczej lampp na Linuksa? To co wsksazałeś jest na Windowsa.

Po prostu wgraj takie aplikacje:

- Apache Server (opcjonalnie Nginx)

- PHP5

- MySQL

Jeśli będziesz miał jakiś problem, to pisz na PW.

Opublikowano

Czy mogę jednocześnie mieć włączoną stronę WWW i serwer Minecraft?

VPS - Linuks, zapomniałem wspomnieć.

Opublikowano

Tak ;)

Potrzebujesz strony internetowej? Pisz śmiało, jestem do waszej dyspozycji. (Jedyna możliwość zapłaty to pieniądze (przelew, SMS, doładowanie), innej nie przyjmuje i nawet nie masz co pisać).

Opublikowano

Stronę internetową tworzę bez znajomości języka. Mianowicie w programie WYSIWYG Web Builder. Czy jest możliwość wrzucenia do mojego projektu strony gotowca forum ?

Ściągnąłem już jakieś forum, ale nie wiem jak mam je wrzucić.

Jeszcze jedno pytanie. Chciałbym zrobić tak, że gracz wchodząc na serwer Minecraft, gdy się zarejestruje, to automatycznie rejestruje się także na stronie, i tymi samymi danymi może się logować. Jak takie coś wykonać?

Opublikowano

Potrzebna Ci znajomość PHP I MySQL na poziomie chociażby dobrym, żeby wykonać tą rejestrację o której piszesz w drugim pytaniu. Co do pierwszego, to musisz mieć konto na jakimś hostingu, wtedy uzyskasz dostęp do FTP i tam wrzucisz pliki forum.

Opublikowano

@Drakeseko

Jak chcesz to ci to zrobię za darmo tj. konfiguracja VPS by działał na nim dobrze serwer minecrafta + konfiguracja lampa + FTP + panel do zarządzania tym całym syfem. Napisz na gg: 11972807

07919872454565140601.png

Opublikowano

VPS ogarniam bardzo dobrze, stronę WWW tworzę w programie.

Jedynie w czym mógłbyś mi pomóc, to w tym:

Jeszcze jedno pytanie. Chciałbym zrobić tak, że gracz wchodząc na serwer Minecraft, gdy się zarejestruje, to automatycznie rejestruje się także na stronie, i tymi samymi danymi może się logować. Jak takie coś wykonać?

Swoją drogą - temat do zamknięcia. Na wszystkie moje pytania padła odpowiedź. Dziękuję, łapcie like.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...