Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Pixel Shader 2.0 - Czy jest możliwość ominięcia przy LoLu?

Cruss

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie.

Chciałem koledze pokazać fajną grę, którą nazywamy LoL, pobrał, niestety, jak wiele ludzi ma problem z Pixel Shaderem 2.0, czy w tej oto karcie:

RADEON 9200 SERIES

Jest możliwość jakiejkolwiek aktualizacji/emulacji, aby działało?

Opublikowano

nie, nie ma możliwosci ominiecia tego

a na programy szkoda czasu (obciążenie procesora + b.mało fps)

czas wymienic karte graficzna .. do tego shader vertex 3 jest tez chyba wymagany

Hejo

Opublikowano

Wiesz, jednak kolega nie chce wymieniać karty, może jednak na programy nie szkoda mu czasu?

Jeżeli istnieje możliwość, to proszę o inną, bardziej przydatną niż "Wymień kartę" pomoc.

Opublikowano

Możesz mnie hejcić i nie wiadomo jak zbesztać ale nie , kupno nowej karty to ostateczne wyjście . Spróbuj na allegro ja kupiłem karte 1GB za grosze jak na tą karte a sprawuje sie bardzo dobrze . Tego nie ominiesz bo jego karta nie obsługuje pixel shadera 2.0 , zakładam że to jakaś 64MB lub pierwsze 128

pZF9f.jpg

Nie wykonuję już żadnych zleceń graficznych!

Moje Tuty:

Opublikowano

Miałem ten sam błąd z starym pc.Wadliwy okazał się sterownik do karty graficznej (najnowszy), króry nie obsługiwał shaderów 2.0 a sama karta graficzna tak.

pierwsze slysze ;D i pierwszy piszesz o sterowniku do pixel shader

co spo programów próbujących 'oszukiwac' system to zużywają sporo zasobów a gra nie działała by ani trochę płynnie stawiam na 2~8 fps

próbowałem programu 3d analyzer ale ciezko bylo ustawic cokolwiek a zadna gra i tak nie dzialala

SwiftShader nie probowalem ale pewnie i tak nie dziala

@UP Dopiero RADEON 9300 ma 2.0 z tego co pamietam bo mam jeszcze kartę 9250 Pro

PS jesli bedziesz kupowal nowa karte pod port AGP to będzie drożej bo mówimy tu o starszych płytach i pod takie cieżej znaleźć dobre zamienniki

256 MB 50~120zł

a jesli PCIE to powinieneś zainwestowac bo to jednak nie są wysokie ceny

Hejo

Opublikowano

Nie ominiesz tego za nic . Nowa karta musi być ;P

Napisz w dziale komputery ,można wymienić na coś taniego ;P

Tylko podaj więcej danych :)

1331059428-U215643.gif

Opublikowano

256mb bez pixel shadera 2.0? imposibru! 128 mb maja shadery 2.0 więc coś tu jest zjebane ze sterami lub sama karta już siadła

pZF9f.jpg

Nie wykonuję już żadnych zleceń graficznych!

Moje Tuty:

Opublikowano

Da sie ominąć kiedyś na laptopie miałem ten sam problem ze karta w ogóle nie ma shadera więc tak długo szukałem po internecie aż natrafiłem na jakiąś biblioteke co niby omijała tego shadera, no rzeczywiście fakt omijała i gra sie opdalała ale laptop za słaby był no to i miałem 5fps :D Więc polecam szukać...

__________EDIT_____________

Dobra przyponiało mi sie, skusiłem się na poszukanie tego i to sie nazywa swift shader 3.0

http://www.mediafire...iii8fdwc72e6svj tutaj masz linka do downloadu to jest biblioteka (uwaga nie skanowałem tego)

Tak jeszcze patrzyłem gdzie to instalować to widziałem że pisali ludzie żeby to do folderu z grą wrzucać...

o tutaj jeden typek to wrzucał: "C\Riot Games\League of Legends\RADS\solutions\lol_game_client_sln\release s\0.0.0.80\deploy\"

Opublikowano

@up tez szukalem dlugo dlugo bo mialem ten sam problem.

i skończyło sie na nowej karcie.

A teraz do tego co założył temat ja mam radeona 9600 i mam z 50-30 fps.

na allegro kupisz je do 40 zł.

Opublikowano

Stare Radeony nie obsługują pixel shadera 2.0 mimo 128 czy 256mb :)

Też miałem Radeona bodajże 9250 i nici z gry w lola były, bo ona po prostu nie jest do tego przystosowana.

Kup sobie Radeona HD Series 5670 - mam taką 1gb, w miare szybka, obsługuje hd bez problemowo, na fpsy też nie narzekam, możesz sobie ewentualnie podkręcić, w ccc idzie wszystko poustawiać wg. własnych upodobań. Rok temu dałem za nowiutką 200zł to teraz pewnie będzie groszowa sprawa :)

Gold Member

nvm

Opublikowano

To jest po prostu winna karty tego nie ominiesz nie ma szans bo karta została tak zaprogramowana że nie ma tej opcji i jeżeli nie wyszły żadne aktualizacje od producenta to nic nie zrobicie , twój kolega będzie musiał kupić nową kartę a najlepiej kompa bo jak ma taką kartę to kompa na 95 % dobrego nie ma więc żadnej opcji ominięcia tego nie ma

1396292564-U784394.png
Opublikowano

Ja mam ATI Radeon Xpress na laptopa i mam Pixel Shader 2.0 karta ma 128 MB FPS troche male nie wiem chyba 10-20 ale da sie grac

Opublikowano

Nawet jeśli użyjesz swift shader 3.0 to bedziesz miał max 10fps, niby da sie grac ale musiałbys miec dobry procesor, ale chocbys jaki miał to nie przebije GPU. Niestety...

Powyższy post to jeden z najbardziej elokwentnych i wysublimowanych wpisów na tym forum. Zastanów się 10 razy, nim się do niego odwołasz, oraz ciesz się wiedzą płynącą z niego.

• 1 rok później...
Opublikowano

Da sie ominąć kiedyś na laptopie miałem ten sam problem ze karta w ogóle nie ma shadera więc tak długo szukałem po internecie aż natrafiłem na jakiąś biblioteke co niby omijała tego shadera, no rzeczywiście fakt omijała i gra sie opdalała ale laptop za słaby był no to i miałem 5fps :D Więc polecam szukać...

__________EDIT_____________

Dobra przyponiało mi sie, skusiłem się na poszukanie tego i to sie nazywa swift shader 3.0

http://www.mediafire...iii8fdwc72e6svj tutaj masz linka do downloadu to jest biblioteka (uwaga nie skanowałem tego)

Tak jeszcze patrzyłem gdzie to instalować to widziałem że pisali ludzie żeby to do folderu z grą wrzucać...

o tutaj jeden typek to wrzucał: "C\Riot Games\League of Legends\RADS\solutions\lol_game_client_sln\release s\0.0.0.80\deploy\"

Zawaliscie dziala tyko poprawka nie solutions tylko projects\lol_launcher no i juz dalej tak samo :) thx za pomoc + leci

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...