Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Dylemat] Czy tak zaoszczędzę pamięci?

kot100

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, wiem że tu nie powinienem tego pisać, ale mam dylemat.

Nie wiem czy mam postawić wielkie miasto z questami na mapie głównej ale daleko od miasta, tak może 20tyś klocków dalej.

Czy może stworzyć nowy świat, ale to pochłonie troche pamięci, patrząc na to że mam już 2 dodatkowe światy, na których działa anty-xray i są przez to crashe

Opublikowano

Ja na twoim miejscu usunąłbym antyxreya jeśli Ci crashuje i wgrał lekki plugin XreyInformer, działa nawet lepiej :) Wyświetla statystyki graczy w kopaniu tzn ile wykopali dirta, cobbla w porównaniu do rud :) Tyle że aby go wgrać potrzebna jest mała znajomośc na temat bazy danych :)

Opublikowano

Anty xraya zastąp pluginem OBERSFACTORY ;)

Idiota! Nie odzywaj sie jak nie masz o niczym pojęcia.

Nie jest to "OBERSFACTORY" tylko "Orebfuscator" i ten plugin to anty-xray!

Otaczają mnie debile!

Opublikowano

@up

Takie życie...

Powiem tak... Duża mapa - więcej terenu do obsługi jak jeszcze dojdzie do tego full graczy to dopiero... Polecam wywalić ore i zainstalować xrayinformer (czy jakoś tak).

Dlaczego?

Ore nie jest w 100% skuteczny (Działa możliwość widzenia cave'ów) oraz powoduje lagi... Widziałem też plugin, który uniemożliwia kopanie w miejscach słabo oświetlonych :)

Opublikowano

Albo duże miasto i pluginy których gracze by używali w zależności jaki typ serwera tworzysz. Co do obciążenia jedna mapa wystarczy i ją podzielić na "sektory". Bez AntyXRay Dopracować ekonomię serwera i masz miodzio XRAY + Ekonomia uwierz mi chodzi jak spłatka od roku na moim serwerze jest to prowadzone ;]

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...