Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Daro Shadow

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam! Jak włanczam grę to na początku jest wszystko ładnie ale jak łączę się z serwerem wyskakuje mi taka informacja:

" PB IMPORTAND: RESTRICION: Service

Communication Failure: PnkBstrB.exe

initialization failed"

a potem wyrzuca mnie z serwera i tak jest za każdym razem.

daje jeszcze screena: http://desmond.imageshack.us/Himg545/scaled.php?server=545&filename=beztytuulrv.jpg&res=landing

Prosze o pomoc i pozdrawiam!

Opublikowano

Wyłącza wszystkie programy i zobacz czy pomoże, jak nie to reinstal gry. PnkBstrB.exe initialization failed - wygląda jakbyś nie miał tego pliku, procesu. Sprawdź czy masz, jak nie to włącz ręcznie.

Opublikowano

Powinienem to napisać gdzieś indziej ale nie chce mi się tyle szukać mam 1 mały problem..

gszystko jest git wejde na stronke odpale gre i szukam serwerów wybiorę jakiś i chcę grać załaduje się

wejdę na mapkę jakieś 3/5sekund i mnie wywala.... WTF

Pisze, że zostałem wywalony przez serwer ale ile tak można bez ... jak mnie wywalało z 6x pod kolej z serwerów

O CO TUTAJ CHODZI >>>>HELP

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

ja grałem kiedyś (i dzisiaj) na Hackach i dlatego ktoś mnie zgłosił czy coś i nie mogę na niektóre serwery wejść gdzie jest potrzebny PB

Opublikowano
Communication Failure: PnkBstrB.exe

Menedzer zadań i zobaczyć czy jest w/w proces.

W innych przypadkach folder gry -> pbsvc -> re-install.

Opublikowano

Reinstall gry, zmiana przeglądarki, net framework 3.5 i 4.0 zainstalować, odpalić przeglądarkę jako administrator, reinstalować Pb, aktualizować Pb, Przeskanować CCleanerem komputer, wyłączyć antivira podczas gry, sprawdzić zaporę systemu, może blokuje, jeśli nie mamy - zainstalować Service pack 2 i 3(win xp) sp1(win7)

reinstall dodatków do przeglądarki, stworzyć nowe konto i zobaczyć czy na innych charach cię wywala, jeśli nie - masz bana na koncie/nie możesz grać na większości serwerów, sprawdzić czy mamy połączenie z internetem, czy nam nie przerywa w czasie grania, zresetować modem, zaktualizować sterowniki do karty sieciowej/graficznej jeśli nie mamy najnowszych, sprawdzić wymagania na stronie, może nasz komputer nie spełnia wymagań systemowych

Minimalne wymagania sprzętowe

• System operacyjny: Windows XP lub Windows Vista
  • Procesor: Intel Pentium 4 1,7 GHz
  • Pamięć: 512 MB (1 GB w przypadku Windows Vista)
  • Karta graficzna: 256 MB, Pixel shader 2.0, DirectX 9.0c
  • Karta dźwiękowa: Zgodna z DirectX 9.0c
  • Miejsce na dysku twardym: 1 GB
  • Łącze internetowe: 256 kbit

Ściągnąć Gameboostera (http://www.programos...me-booster.html) Format/reinstall/zmiana WIndowsa na Win XP/win 7

Jeśli gramy na win7, odpalać grę jako administrator

Jeśli nasza pomoc to i tak za mało dla was, napisać do supportu technicznego o pomoc:http://battlefield.p...play.php?fid=19

Opublikowano

pomogło :) ciekawe na jak długo

Na dobre, problem leży w procesie punkbustera, który jak widać ma opory i nie chce się samodzielnie włączyć. Jeżeli nadal będzie występował ten błąd to należy go ruszyć manualnie. Ewentualnie sprawdzić w usługach czy owy proces nie jest blokowany przez nasz system.

Opublikowano

Zrobiłem :)

1. Odinstalowujemy pb za pomocą pliku "pbsvc_p4f.exe"

2. usuwamy wszystkie pliki z folderu pb oprócz "pbsvc_p4f.exe"

3. Instalujemy pb na nowo za pomocą pliku który zostawiliśmy w folderze pb

Mi pomogło dziękuje za pomoc i pozdrawiam.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...