Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Metin2, a użycie mojego komputera.

RaymanGT

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam was, ostatnio się trochę niepokoje o mój komputer, czy on się tak bardzo starzeje, czy mam jakieś gówno w tym.

Pierw przedstawię parametry mojego komputera:

Windows 7 Home Premium 64bit

Service Pack 1

Procesor: AMD Athlon 62 X2 Dual Core Processor 6000+ 3.00 GHz

2GB RAM

Karta Graficzna:

NVIDIA GeForce 9600 GT

Mój komputer, a raczej procesor się wyłącza (reset kompa), gdy mam odpalonego Metina (1 okno) na rozdzielczość 1440x960 32bpp Windows Mode, Włączonej Mozilli i GG. o.O

Nie wiem w czym może być problem, czy ten sprzęcior jest naprawdę taki stary?

Ja chce na nim pograć w CS:GO :(

Opublikowano

Ja mam 1gb ramu procek taki jak twój tylko 5000+ 2,6 i chodzi mi CS;GO :D

Zmniejsz rozdzielczość i po kłopocie, może twój komputer się za mocno grzeje bo jest lato, mój tak ma i muszę mu wiatrak wstawiać :D

Ewentualnie odpal sobie CCleaner, przeczyść rejestr i te pierdoły co możesz zrobić tym programem. Odpal menadżer zadań i sprawdź czy masz jakieś zbędne aplikacje odpalone.

1356721310-U739101.png

Opublikowano

Ja mam 1gb ramu procek taki jak twój tylko 5000+ 2,6 i chodzi mi CS;GO :D

Zmniejsz rozdzielczość i po kłopocie, może twój komputer się za mocno grzeje bo jest lato, mój tak ma i muszę mu wiatrak wstawiać :D

Ewentualnie odpal sobie CCleaner, przeczyść rejestr i te pierdoły co możesz zrobić tym programem. Odpal menadżer zadań i sprawdź czy masz jakieś zbędne aplikacje odpalone.

Dostałeś te zaproszenie od Valve na Steam wypełniając ankietę?

Sprawdzałem menadżer, wszystko jest ok, tylko jak odpalę Metina to mi procek skacze z 10-20% do 80-90%.

Opublikowano

Za mało ramu ? Już nie jesteś pierwszym na tym forum który ma 2GB ramu i problemy z metinem.

Opublikowano

Odkręć obudowe i wiatrak wstaw do środka, wtedy będzie git. Przy 3gb ramu też tak miałem

sygnatura niezgodna z regulaminem forum mpc rozdział II pkt. 7

Opublikowano

Za mało ramu ? Już nie jesteś pierwszym na tym forum który ma 2GB ramu i problemy z metinem.

Lol

Odkręć obudowe i wiatrak wstaw do środka, wtedy będzie git. Przy 3gb ramu też tak miałem

Myślisz, że to coś pomoże?

Sprawdź czy jakieś pliki nie "zżerają" ci dużej ilości ram'u.

Nie zżerają, czyściłem CCleanerem.

Opublikowano

Mój stary komp mielił metka na 512 MB RAM więc 2 GB muszą wystarczyć.

Wejdź w menedżer aplikacji - zakładka procesy. Wyłączaj aplikacje których nie włączasz Ty i nie wydaje Ci się że są włączane przez system.

Jest kilka świństw które mogłeś pobrać bazujące na zwiększeniu zużycia CPU do maximum, np. Bitcoin Miner. Nie wykrywa go 99% antywirów.

Jeśli i to nie pomoże - może chłodzenie wiatraczkiem jak kolega wyżej :)

2l6yat.jpg

Opublikowano

Mój stary komp mielił metka na 512 MB RAM więc 2 GB muszą wystarczyć.

Wejdź w menedżer aplikacji - zakładka procesy. Wyłączaj aplikacje których nie włączasz Ty i nie wydaje Ci się że są włączane przez system.

Jest kilka świństw które mogłeś pobrać bazujące na zwiększeniu zużycia CPU do maximum, np. Bitcoin Miner. Nie wykrywa go 99% antywirów.

Jeśli i to nie pomoże - może chłodzenie wiatraczkiem jak kolega wyżej :)

Coś spróbuje wymyśleć.

Dzięki za odpowiedzi.

Opublikowano

Ja mam AMD 64 X2 2GHz, 1GB Ram, Nvidia GeForce 8600+ GT, Win XP.

Przy tym sprzecie, z wlaczonym gg, mozilla, skype, open.fm, to do 3 okien gry wlacze, pozniej sie robia sciny. 1280x1024 window mode.

Moze to wina zlych sterownikow?

ZAINSTALUJ SP3 :)))

201581433273810245187.jpeg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...