Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[DL] New Map Ymir - Bay Black Sand + Server_Attr

LubianyIKochany

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, chciałbym wam przedstawić nową mape Bay Black Sand oficjalna mapa od YMIR'a.

Tak więc zaczynamy od tego, iż mape znalazłem na ePVP pare dni temu lecz nie widziałem jej na MPC.

pliki mapy

skan

Server_attr

Rozmiar Mapy: 3 6

Tutrial dodania mapy

folder metin2_map_bayblacksand pakujecie do nowego .epk / .eix i dodajecie do indexu

metin2_map_bayblacksand/

bayblacksand

folder ymirwork/environment wrzucacie do etc.epk

folder terrainmap wrzucacie do terrainmap.epk

folder textureset wrzucacie do textureset.epk

Server_attr wrzucacie do nowo stworzonego folderu w SF w folderze map o nazwie metin2_map_bayblacksand

Znajduje także się tam MapProperty oraz Setting które wystarczy zwiększyć pierwsze litery i wrzucić do tego samego folderu ustalamy kordy w Setting w cliencie jak i SF. (w Setting.txt positions...)

Dodajemy do index w SF w folderze map nowe ID mapy na samym koncu i nazwe mapy np.

201 metin2_map_bayblacksand

Teraz idziemy do channeli i dodajemy w CONFIG te ID tam gdzie jest reszta ID

Następnie rozpakowywujemy root i otwieramy

atlasinfo.txt

na samym dole dodajemy

metin2_map_bayblacksand (kord x) (kord y)

pakujemy resetujemy SF i gotowe

niestety nie posiadam podlagu poniewaz temat z epvp zostal usuniety zapewne przez to iz to oficjalna rzecz ymira. Oto ss z gry bez pelnych teksturek (zapomnialme je wrzucic)

http://scr.hu/5bp/15aae

Opublikowano

Ja nie wiem czemu ale mam nawet z tutkiem problem dodaniem mapy ;D

Wydaje mi się, że all jest okey ale gdy się przeniosę na mapę to od razu pojawia się ten pasek ładowania załaduje się troszkę i wywala mnie.

Nie wiem gdzie może być problem.

Być może w tym, że lecisz na koordy na których nie ma żadnej mapy (tzn na serwerze jest ale w kliencie nie ma, sprawdź atlasinfo.txt)

Koniec z MPCForum.pl i ogółem z metinem

:D

sunp.png

Sygnatura wykonana przez

Isuribi aka Amelka.

Opublikowano

Co do tych nowych mobow to one sa w kliencie metin2.co.kr jak sie nie myle, tylko nie wiem czy czasem oni nie maja zabezpieczonego klienta. Zdaje mi sie, iz to serwer ymir'a (nie pamietam jaka firma go przejela wiec napisalem ymir'a).

I te chlopczyki z innych for zapewne z ich klienta je maja.

Opublikowano

Co do tych nowych mobow to one sa w kliencie metin2.co.kr jak sie nie myle, tylko nie wiem czy czasem oni nie maja zabezpieczonego klienta. Zdaje mi sie, iz to serwer ymir'a (nie pamietam jaka firma go przejela wiec napisalem ymir'a).

I te chlopczyki z innych for zapewne z ich klienta je maja.

Niestety patcher co.kr ostatnio pobrał mi tylko locale i uiscripta. Żaden patch nie posiada tych mobow (patrzyłem przez GFO preview) i stąd też moje pytanie, skąd oni to mają?

Koniec z MPCForum.pl i ogółem z metinem

:D

sunp.png

Sygnatura wykonana przez

Isuribi aka Amelka.

Opublikowano

Niestety patcher co.kr ostatnio pobrał mi tylko locale i uiscripta. Żaden patch nie posiada tych mobow (patrzyłem przez GFO preview) i stąd też moje pytanie, skąd oni to mają?

SG POWER !

sygnatura niezgodna z regulaminem forum mpc rozdział II pkt. 7

Opublikowano

IstavanPL oj juz oglosiki oglosili to sa update z metin2.co.kr i to bedzie tylko u nich tak jak nowy pasek dolny, czy nowe expowiska. A ten screen co dodal tak poprzednik to mapa m2m ktora jest w ich kliencie pod nazwa ,,m2m_map_premium01/02/03"

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Wszystko pięknie śmiga, tylko mam 1 problem. Nie widzę tekstur osła w pobliży zatoki ze statkiem. Jest on po prostu cały biały, macie pomysł jak to naprawić?

1365336413-U179206.png
LIp6k.png
EPICSYGNA_erasnwx.jpg
LIp6k.png
1365336413-U179206.png

qar_gameplay.png

Opublikowano

Wszystko pięknie śmiga, tylko mam 1 problem. Nie widzę tekstur osła w pobliży zatoki ze statkiem. Jest on po prostu cały biały, macie pomysł jak to naprawić?

1365336413-U179206.png
LIp6k.png
EPICSYGNA_erasnwx.jpg
LIp6k.png
1365336413-U179206.png

qar_gameplay.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...