Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] FX8120

Combative

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema. Mam mój komputer z FX 8120, i mam pytanie, jak wyeliminować te opady oraz wzrosty taktowania, tzn jest podkręcony do 3,3GHz, to jak zrobić żeby nie cofał się do 1400 ani nie włączał turbo? Bo bardzo mi to przeszkadza podczas podkręcania, a potrzebuję stałych pomiarów.

Masz jakiś problem bądź pytanie dotyczące komputera? Napisz do mnie, a postaram się ci pomóc.

Opublikowano

Powyłączane. Ale załadowałem standard, bo OCCT mi errory pakował. Noi seria pytań nowa:

- Po lekkim OC z komputera słyszę takie dziwne dźwięki takie prr prrr a szczególnie jak coś uruchamiam. Dzieje się też tak na kilkunastoletnim komputerze babci :D.

- Czy mogę natychmiast zwiększyć mnożnik z 15.5 do 20, tzn żeby procesor pracował tak jakby cały czas na prędkości TURBO?

- Jakie polecacie napięcie? Standardowo jest to 1.285V.

- Testować to OCCTem czy może coś innego będzie lepsze?

- jakie napięcie i taktowanie ustawić dla NB?

Masz jakiś problem bądź pytanie dotyczące komputera? Napisz do mnie, a postaram się ci pomóc.

Opublikowano

1. Ja nic takiego nie zauważyłem

2. Tak możesz, ale zalecam wyżej dobić Do 4600MHz minimum.

3. Zależy wszystko od sztuki. U mnie 955BE na 3.8GHz potrzebuje 1.425V (stock 1,400V),a 4.2 już prawie 1.5V. Ustaw założmy to 4.5GHz i jak podczas testów ci wywali BS, albo error podbijaj napięcie.

4. OCCT/Prime95

5. Podaj stockowe wartości taktów i napięcia NB. Ja przy 2600MHz mam 1.2V (stock 2000MHz i 1.1V)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...