Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]Pukawka

Kubaman

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Co myślicie o hostingu pukawka?

Jak się sprawuje(chodzi mi o host w polsce), czy faktycznie dostaje się to, co jest zaoferowane?

Wyrażajcie swoją opinię, gdyż chcę kupić tam serwer.

누가 뭐라 해도 난 나야 난 그냥 내가 되고 싶어
I WANNA BE ME ME ME

Opublikowano

Ogólnie hosting dobry. Nie miałem żadnych lagów oraz usterek technicznych przez 2 miesiące. Jednak cena jest zbyt wysoka co do jakości.

Mój nowy Internet:

2813783276.png

Opublikowano

Jakości? Powiedz, co masz dokładnie na myśli.

Czekam na więcej opinii.

I WANNA BE ME ME ME

Opublikowano

Miałem tam dwa serwery i kilkanaście serwerów CS 1.6

Powiem tak ... lepszego hostingu nie znajdziesz, doskonała jakość, świetny support.

Za tą cenę nic lepszego nie znajdziesz.

Opublikowano

Dzięki, czekam na więcej opinii.

I WANNA BE ME ME ME

Opublikowano

Miałem tam dwa serwery i kilkanaście serwerów CS 1.6

Powiem tak ... lepszego hostingu nie znajdziesz, doskonała jakość, świetny support.

Za tą cenę nic lepszego nie znajdziesz.

6784181418_6e8c281c54.jpg

Miałem 40 slotowy serwer na tym hostingu ownserver.pl i ( Francja ) serwer full i zero lagów.

Pukawka.pl Francja cena 1,95

Ownserver.pl Francja cena 1,50

Pukawka.pl Polska cena 2.99

Ownserver.pl Francja cena 2,5

Obie firmy dają serwer o takich samych parametrach

Już rozumiesz co miałem na myśli Cena nie równa do jakości ?

Mój nowy Internet:

2813783276.png

Opublikowano

Czesc.

Mam obecnie serwer na Pukawce - host w D , Hetzner i jest ok.

Szybka i fachowa pomoc, nie ma problemu z terminem platnosci tzn. jak zapomnisz zaplacic a poprosisz o odroczenie platnosci , to nie zamykaja serwa.

al

Oferta (dodatki) jakie proponuja sa wszystkie ( oczywiscie w zleznosci od wer.)

Doskonaly panel administracyjny.

Polecam

* UWAGA : Na stronce Pukawki przy wyborze serwera jest obecnie informacja

"Uwaga: Zamówienia na serwery w Polsce są tymczasowo

wstrzymane.

Uwaga: Zamówienia na serwery w Niemczech są tymczasowo

wstrzymane."

TEKST MIESIĄCA - obecnie na forum jako"Mauurycy":

...WarZ jest troche słabsze i mniej rozwinięte od dayz

Opublikowano

6784181418_6e8c281c54.jpg

Miałem 40 slotowy serwer na tym hostingu ownserver.pl i ( Francja ) serwer full i zero lagów.

Pukawka.pl Francja cena 1,95

Ownserver.pl Francja cena 1,50

Pukawka.pl Polska cena 2.99

Ownserver.pl Francja cena 2,5

Obie firmy dają serwer o takich samych parametrach

Już rozumiesz co miałem na myśli Cena nie równa do jakości ?

Sprawdz ile na OwnSerwer jest upchanych serwerów na jednej maszynie, to ma być profesjonalizm ? Nie rozśmieszaj mnie, wszedłem

z ciekawości na 3 losowe serwery OwnSerwer, z czego tylko na jednym jakoś się dało grać.

Powiem tak, cena=jakość haha

Opublikowano

Jak masz internet od Ruskich to nie mój problem... Jeżeli nie OwnSerwer to może zainteresuj się ofertą firmy MineServ.eu

Mój nowy Internet:

2813783276.png

Opublikowano

Pukawka jest najlepsza na rynku ale nie dla MC ;) Zainteresuj się ownserver albo postaw na swoje.

Napisz ile slotów i czy lokalizacja DE lub FR Ci pasuje a coś poszukam.

Były Moderator Metin2, kiedyś z obowiązku, dziś dla rozrywki.

icon-social-apple-outline-64.png

Opublikowano

Pukawka nie jest zła, ale jeżeli chcesz założyć profesjonalny serwer to powinieneś wybrać jakiegoś vps. Są nieco droższe(chociaż nie przesadzajmy, za niewiele większą cenę dostajesz tyle samo ramu co na tego typu hostingach), ale dużo lepsze. Jeżeli chcesz jednak wybrać hosting do Minecraft to pukawka nie jest zła.

Przykładowo stronka którą podał kolega wyżej na ofercie gwarantowanego 2gb ramu(4gm maksymalne) vps-a zapłacisz 40 zł. Jeżeli dobrze skonfigurujesz swój serwer, będziesz mógł uciągnąć nawet 45slotów, oraz taką samą liczbę slotów serwera głosowego. Porównując pukawkę, za tą samą cenę dostaniesz jedynie 20 slotów.

I proszę nie mówić, że trzeba się znać i wgl że chcecie żeby było łatwo, bo jest masa poradników jak taki serwer postawić. Przykład

Tyle ode mnie

Pozdrawiam

zakaz umieszczania linku do zewnętrznego forum, ponowne wstawienie = ban

Opublikowano

Pukawka nie jest zła, ale jeżeli chcesz założyć profesjonalny serwer to powinieneś wybrać jakiegoś vps. Są nieco droższe(chociaż nie przesadzajmy, za niewiele większą cenę dostajesz tyle samo ramu co na tego typu hostingach), ale dużo lepsze. Jeżeli chcesz jednak wybrać hosting do Minecraft to pukawka nie jest zła.

Przykładowo stronka którą podał kolega wyżej na ofercie gwarantowanego 2gb ramu(4gm maksymalne) vps-a zapłacisz 40 zł. Jeżeli dobrze skonfigurujesz swój serwer, będziesz mógł uciągnąć nawet 45slotów, oraz taką samą liczbę slotów serwera głosowego. Porównując pukawkę, za tą samą cenę dostaniesz jedynie 20 slotów.

Tyle ode mnie

Pozdrawiam

Dodatkowo lokalizacja DE,NL czy FR spokojnie starczy na Minecrafta, a ceny vpsów w tamtych krajach są niskie.

Były Moderator Metin2, kiedyś z obowiązku, dziś dla rozrywki.

icon-social-apple-outline-64.png

Opublikowano

Chciałbym założyć 20 slotowy serwer w niemczech/we francji. Pluginów nie ma zbyt wiele, więc raczej maszyna będzie chodzić sprawnie?

I WANNA BE ME ME ME

Opublikowano

Miałem serwer we francji i tak samo chodzi mi jak na fiberhost.pl

No w pukawce lepszy support ale jak sie ogarnia to fiberhost lepsze poza tym taniej.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...