Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] FPS

piwko007

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć ! mam problem... wczoraj miałem na nowo system instalowany wcześniej miałem viste 32 bit`y teraz mam 7 64... ( ponieważ dokupie ramu )

No i tak... na viscie fajnie było gdy kopałem 120 fps`ów + normalnie na otwartej przestrzenie 50 a teraz... na otwartej 16 przy kopaniu 35 wiecej nie :O

co jest grane !?!?!?!? może ktoś wie ??

Windows 7 ultimate 64 bit

AMD Athlon 64 x2 dual core processor 5k + 2.61GHz

GeForce 7025 //// nForce 630a

2gb ram ( dokupie... dlatego mam 64 bit : ] )

Sygnatury brak z powodu nauki ;3

Opublikowano

Może ramu brakuje i ciągnie z dysku? Nie wiem jak teraz z tymi AMD, ale kiedyś do athlonów trza było jakiś sterownik. Coś tego: http://support.amd.c...342f&ItemID=153

Edit: Dokup ramu, może się polepszy. Jak masz 2GB to za mało jak na jave i windows 7 x64. Sama siódemka mi ciągnie ponad 1GB. Z javą, chromem, skype i AQQ jedzie na około 2,5GB. Więc najpewniej Ci ciągnie z dysku, a dysk jak wiadomo szybki jak RAM nie jest i może spowalniać.

Może p*erdzielę, bo dawno w temacie komputerów nie jestem, ale z tego co pamiętam i wg Wiki "Dyski twarde są około 100 razy wolniejsze od pamięci o dostępie swobodnym, przez co uruchamianie programów wymagających ilości pamięci większej niż fizycznie zainstalowana pamięć RAM powoduje wolne działanie komputera." (http://pl.wikipedia.org/wiki/Pami%C4%99%C4%87_wirtualna)

Opublikowano

Może ramu brakuje i ciągnie z dysku? Nie wiem jak teraz z tymi AMD, ale kiedyś do athlonów trza było jakiś sterownik. Coś tego: http://support.amd.c...342f&ItemID=153

Edit: Dokup ramu, może się polepszy. Jak masz 2GB to za mało jak na jave i windows 7 x64. Sama siódemka mi ciągnie ponad 1GB. Z javą, chromem, skype i AQQ jedzie na około 2,5GB. Więc najpewniej Ci ciągnie z dysku, a dysk jak wiadomo szybki jak RAM nie jest i może spowalniać.

Może p*erdzielę, bo dawno w temacie komputerów nie jestem, ale z tego co pamiętam i wg Wiki "Dyski twarde są około 100 razy wolniejsze od pamięci o dostępie swobodnym, przez co uruchamianie programów wymagających ilości pamięci większej niż fizycznie zainstalowana pamięć RAM powoduje wolne działanie komputera." (http://pl.wikipedia....iÄÄ_wirtualna)

Dobra.... to co pobrałem to odpalać ? czy to jakiś sterownik ?? już zainstalowałem : ]

Sygnatury brak z powodu nauki ;3

Opublikowano

Nie mam AMD, więc za dużo nie pomogę, ale zobacz ile Ci zjada RAMu system z minecraftem. Może Advanced System Care, GameBooster, TuneUpUtilities pomogą. Bez zbędnych programó w tle siódemka mi działa na około 750 RAM. Do tego JAVA 1GB by weszła to w około 2GB by się zamknęło. Może to by dało radę. x64 nie ma co stawiać jak się ma mniej niż 4GB, bo będzie cały czas czytało z dysku

Opublikowano

Może program Game Booster oraz Modyfikacja Optifine by tu pomogła. ;)

8can.png

|| CPU: I5-2500 || GPU: MSI Gtx 660 Titan || Ram: DDR3 8GB GoodRam || Zasilacz: Antec 500W || Płyta Główna: Asrock H61M ||

Opublikowano

Mi też na viscie miałem dużo fps a jak zmieniłem system na 7 to mało , że teraz muszę optfine ciągle instalować i all dawać na fast . Ja zauważyłem że vista narazie jest lepsza do grania w mc niż 7

Jeśli pomogłem daj Like

Minecraft

Spec

06dd09c0d968.jpg

Robię sygnaturki za free pisać na PW

Opublikowano

Vista ?

Dziurawa jak ser. Sam Microsoft przyznał i dlatego wydał 7.

Jeżeli nie masz przynajmniej 2GB RAM - nie instaluje się Win 7

Dobrym rozwiązaniem jednak jest Windows XP.

Kiedyś to były czasy. Teraz już nie ma czasów...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...