Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem][PS3]Rozdzielczość w grach

kamil19.1998

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Posiadam ps3 lite 320gb i monitor samsung t23a350 23 cale, full hd. Sprzet polaczony kablem hdmi(dobrej jakości, gruby, 2 metry) z 2 stron. Kiedy wlaczam konsole wyswietla mi sie menu, monitor samoczynnie przestawia sie na rozdzielczość 1920x1080.Kiedy włączam np. grę NBA 2k12, monitor bez ostrzeżenia ustawia rozdzialke 1280x720, a w killzone 3 mam 640x480. Wiem że 1 to hd ale w końcu ja mam monitor full hd i chce go w pełni wykorzystać. Na pudełku z grą nba pisze że obsługuje rozdzielczości 720p, 1080i, 1080p, a na killzone 3 720p. Wie ktos jak rozwiązać ten problem? Prosze o jakąkolwiek pomoc.

Opublikowano

Więc tak, na początek chciałem tylko napomknąć iż nie ma czegoś takiego jak PS3 lite...

Co do rozdziałek to sorry ale gry w full hd można policzyć na palcach jednej ręki, ponad 95% tytułów jest w 720p, na pudełku owszem pisze o 1080p, 1080i ale to tylko informacja że możesz grę odpalać na TV które obsługują takie formaty obrazu... NBA 2k12 na 10000000% nie chodzi w 1080p :)

Nie mam pojęcia czemu w KZ3 monitor ustawia taką rozdzielczość, najprościej będzie wyłączyć w monitorze opcję samoczynnego dopasowania obrazu i sprawdzić w jakiej rozdzielczości gra się odpala

819531478353821175209.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...