Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Minecraft ścina na dobrym kompie (out of memory)

gmc453

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

ile masz w idlee a ile w stresie ? chodzi mi głowie o procek i karte, możliwe ze napięcia zasilacza na v12 są nieprawidłowe. zwieksz pamieć wirtualna komputera,powiedz ile masz ramu ,a ile wykożystujesz zobacz też ile masz przydzielone. Od kiedy masz ten bląd ? może to wina jakiejś aplikacji która pożera dużo pamieci, sprawdz temperatury i napisz

wiele czynników wpływa na to, sprawdz wszystko i mi napisz.

# CASE: GELID DARKFORCE           # RAM: ADATA 7-7-7-20 3X2   # PSU: Thermaltake 730 SE
# Mouse:ZOWIE FK2 2012   # CPU: I7 920 4,20GHZ  # SOUNDCARD: Creative Sound Blaster X-FI XtremeGamer
# Mousepad: SteelSeries QcK +        # CPU COOLER: PROLIMATECH MEGAHALEMS REV 2.0 SILVER
# Headset: SteelSeries 5hv2 White    # MOTHERBOARD: P6T DELUXE V2   # CARD: GTX 580 MSI TWIN FROZR
# Keyboard: TESORO DURANDAL ULTIMATE MOBA  # MONITOR: SAMSUNG 85 HZ DUNNO MODEL  # HD: SSD 128 KINGSTON,BE WD1003FZEX 1TB

Opublikowano

Tam jest ustawione ze miniumum 4gb ramu a max 2gb ?

2jg1dfb.png

Sygna by me.

3502qs5.png

"There is nothing like elo hell, it's just about how hard you can carry."

Opublikowano

Nie wiem czy już byłą taka propozycja bo nie chce mi się czytać wszystkiego... Jeśli masz wina 32 bity upewnij się ,że masz java-ę 32 bitową... A jeśli masz wina 64 bity to java 64 bity... Też miałem problem z out of memory bo używałem 32 bitowej javy zamiast 64 ,a mam wina 64 bity...

GPU: MSI GeForce GTX 1070 GAMING X CPU: Intel Core i5-6600K Mobo: Asus Z170 PRO GAMING RAM: Corsair Vengeance LED, DDR4, 2x8GB, 3000MHz, CL15 PSU: Corsair RM550X Cooler: be quiet! Dark Rock 3 Case: PHANTEKS Eclipse P400S SSD: Samsung 840 EVO 250GB HDD: Western Digital Red 3TB Audio card: Creative Sound Blaster ZxR 

Monitor: Benq Zowie XL2411 144Hz Keyboard: Razer BlackWidow Chroma Mouse: SteelSeries Rival 300 Mousepad: SteelSeries QcK+ Headset: HyperX Cloud Black 

Opublikowano

Piszę jeszcze raz Karty graficzne:

-NIVIDA GeForce GTS250

Procesory:

- Intel® Core™2 Duo CPU E8400 @ 3.00GHz

- Intel® Core™2 Duo CPU E8400 @ 3.00GHz

Pamięć ram:

- 4GB

Komputer:

-Komputer z procesorem x86 obsługujący interfejs ACPI

mój komp^^^

system 32 bit java 32 bit

java- Platform 1.7 Product 1.7.0_05

temperatury

GPU- 63 C

SYSTEM- 48 C

CPU- 61 C

AUX- 57 C

HDD- 55 C

CPU- 154 C

MB- 154 C

Core 0-61 C

Core 1-62 C

Info spisałem z programu SpeedFan

P.S. Kmuter jest włączony od 5h 47m a na podwórku jest około 32 stopni, nie wiem czy to coś ma do temperatur. ( info z tygodnia wcześniej, teraz go odkużyłem i jest trochę lepiej )

Mam 4 gb ramu

dostępne 3327 M

• 10 miesięcy temu...
Opublikowano

mój problem

cpu intel i5 430m

gpu nvidia 330m

4gm ramu ddr3

tylko uruchomione teamspeak i minecraft w czasie out of memrory jak patrzałem w mc [F3] to jakieś 300mb na 986 mb b było w menadzer zasobów 1200 wolnego było

i co mało pamieci skoro nawet nie wykorzystując tego co na

java najnowsza stery od grafiki też

premium

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Miałem równie podobny problem.

U mnie sytuacja wyglądała tak, że Minecraft 0 fps 0 chunk po kilku minutach grania.

Ściągnij i zainstaluj najnowszą Java pod 32 bity

W grze w ustawieniach chodzi bodajże o dalekie renderowanie (polecam włączać tę opcję tym osobom

które mają system 64 bitowy wraz z Java 64bit. W innym wypadku tak się będzie działo.

Sprawdź i powiedz czy to o to chodziło.

Opublikowano

Pobierz sobie minecraft by team extreme , przy odpalaniu mc zaznacz w allocated memory 1mb, 2mb lub auto zaznacz premium mode i sie zaloguj. Jesli dalej beda lagi po pierwsze zmien ustawienia graficzne na minimalne, a jesli to tez nie pomoze to wejdz w menedzer urzadzen (ctrl + alt + delete) nastepnie znajdz proces javaw, klik prawym na proces daj ustaw priorytet na wysoki lub wyzszy jesli jest :D

NU94p9A.gif

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

miałem ten sam problem z fps. rozwiązanie było takie, żeby przydzielić na stałe pamięć ram (minimum i maksimum takie samo) na przykład:

-Xmx1024m -Xms1024m

bo jeśli nie określa się minimum to java próbuje tą pamięć po jakimś czasie zwalniać, rośnie zużycie CPU i spada fps.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...