Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Minecraft ścina na dobrym kompie (out of memory)

gmc453

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hey

Piszę to poraz... nawet nie wiem który. Mój problem : Włączam Minecrafta, gram 1-2 minuty i nagle 0 FPS 0 chunk updates (czyli wiecie co to oznacza) i muszę wyłączyć MC włączyć i tak dalej. Proszę nie piszcie mi, że mam kompa do dupy, bo myślę, że jest nawet dobry. Macie tu parametry (wyciąg z menadżera urządzeń):

Karty graficzne:

-NIVIDA GeForce GTS250

Procesory:

- Intel® Core™2 Duo CPU E8400 @ 3.00GHz

- Intel® Core™2 Duo CPU E8400 @ 3.00GHz

Pamięć ram:

- 4GB

Komputer:

-Komputer z procesorem x86 obsługujący interfejs ACPI

Dodam, że system to - Windows Ultimate 32bit

Próbowałem :

1. przypisać więcej pamięci do minecrafta:

- javaw -Xmx4096m -Xms2048m -jar"C:\Users\Maciek\AppData\Roaming\.minecraft\minecraft.exe" - wyskakuje czarny obraz i znika( bardzo szybko )

- javaw -Xmx2048m -Xms2048m -jar"C:\Users\Maciek\AppData\Roaming\.minecraft\minecraft.exe "- wyskakuje czarny obraz i znika( bardzo szybko )

-

-Xmx4096M -Xms2048M -cp Minecraft.exe net.minecraft.LauncherFrame -

wyskakuje czarny obraz i znika( bardzo szybko )

- Xmx2048M -Xms2048M -cp Minecraft.exe net.minecraft.LauncherFrame - wyskakuje czarny obraz i znika( bardzo szybko )

Przez mc Pathera zmiana ramu też nie działa

2.OptiFine- NIE DZIAŁA

3.Texture packi (Lepsze,Gorsze) NIE DZIAŁAJĄ !

4.GameBooster itd. - NIE DZIAŁA

5.Ctrl+Alt+Delete -> java i priorytet - nie moge włączyć

6.Reinstal Javy,Minecrafta - nie działa

7.Granie z modami- nie działa

8. granie bez modów- nie działa

9.Panel sterowania->java->java->View->Runtime Parameters-> -Xincgc -Xmx 2048M- nie działa

Ciekawostka- nagrywam filmiki z BF3, a gra mi się nie ścina. Dalej myślicie że mój komp nie da rady minecraftowi ?

Jeżeli o czymś zapomniałem- piszcie dopiszę do listy :D A więc, co mam robić? czy został już tylko format, jeżeli i to nie pomoże te reinstal systemu ? Rok temu miałem o wiele słabszy komp i nie miałem takich niespodzianek.

P.S. Jak mi wyskakuje 0 FPS to mam jeszcze 1GB wolnej pamięci ram, a moje procesory wariują i oba mają wykorzystanie 100% ( info z programu "monitor systemu" )

Opublikowano

dziwne,zaktualizuj jave do najnowszej,jeśli aktualizowałeś to może client jest zepsuty?

premium czy no-premium?

random.jpg

Opublikowano

Mam PREMIUM. Dane javy - Platform 1.7 Product 1.7.0_05

dziwne,zaktualizuj jave do najnowszej,jeśli aktualizowałeś to może client jest zepsuty?

premium czy no-premium?

który client jest zepsuty ?
Opublikowano

Myślałem ze masz jakiegoś lipnego clienta no-premium.

Wgrywałeś jakieś modyfikacje albo Textur Packi?

random.jpg

Opublikowano

Myślałem ze masz jakiegoś lipnego clienta no-premium.

Wgrywałeś jakieś modyfikacje albo Textur Packi?

Napisałem na górze w liście, że jak gram z modami czy bez, z texturepackami czy bez i tak wyskakuje 0FPS. Aktualnie mam zainstalowane mody, gram bez texture packa :)
Opublikowano

Posiadasz za mało wolnego RAM, dlatego znika te okno. Zrób log programem AutoRuns i daj go w odpowiednim temacie na HotFix.pl (Link & Reszta niżej)

TuT & Reszta tu:

http://forum.hotfix....runs-t1340.html

Możesz mi powiedzieć jak to zrobić ? Nie jestem za bardzo dobry w temacie "komputer" . P.S. Zapomniałem napisać w temacie. Jak mi wyskakuje 0 FPS to lookałem sobie na program "monitor systemu" i mam : 1GB wolnej pamięci ram, a moje procesory wariują i oba mają wykorzystanie 100%
Opublikowano

Ok... To proponuję zrobienie logów OTL i danie ich na HotFix.pl

Instrukcja:

Zrób tylko logi OTL innych nie

http://forum.hotfix.pl/bezpieczenstwo/instrukcje-hijackthis-combofix-inne-t146.html

Zrób konto na HotFix.pl, opisz problem z lagami w tym dziale na HotFix.pl:

http://forum.hotfix.pl/bezpieczenstwo/

Logi wstaw na SpeedyShare, lub jakiś inny hosting.

9Sg9q.png

by

adx52x

Opublikowano

Temperatury mam takie :

GPU- 63 C

SYSTEM- 48 C

CPU- 61 C

AUX- 57 C

HDD- 55 C

CPU- 154 C

MB- 154 C

Core 0-61 C

Core 1-62 C

Info spisałem z programu SpeedFan

P.S. Kmuter jest włączony od 5h 47m a na podwórku jest około 32 stopni, nie wiem czy to coś ma do temperatur.

Opublikowano

zainstaluj ccleaner i przeskanuj komputer, jeśli nie pomoże to opcje --> ustawienia wideo --> ustaw jak najmniejsze detale widok itp

Opublikowano

ccleanerem już próbowałem. Nic nie daje. Zmiana grafiki też nic nie daje. Na owiele słabszym kompie chodziło mi wszystko ładnie.

Opublikowano

Ok teraz starczyło mi ramu i okno nie znikło. Wyskoczyło mi into :

Java Virtual Machine Lancher

Error:Could not create the Java Virtual Machine.

Error:A fatal exception has occurred. Program will exit

----------------------------------------------------------------------------------------

Ok spoko odinstalowałem jave ( usunołem z całego kompa ) i pobrałem od nowa i teraz odpalam minecraft klikam login i na tym się kończy. Nie włącza się.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Udało się mie włączyć ale nadal jest problem. A co do przypisywania ramu wyskakuje mi

Java Virtual Machine Lancher

Error:Could not create the Java Virtual Machine.

Error:A fatal exception has occurred. Program will exit

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Odkurzyłem kompa i stwierdziłem że:

- przy lagowaniu 0FPS mam : 2100/3327 Ramu

- użycie CPU0- 100%

- użycie CPU1- 100%

- Jak mi wyskakuje 0 FPS to użycie pamięci ram to 10 % !!!!

Out of memory i 0FPS nie jest związane z RAMEM (chyba). Wyskakuje mi out of memory a wykorzystanie ramu w grze to 10% ;/

Więc problem z Ram zamknięty. Teraz został problem przydzielenia większej ilości pamięci ram do minecraft, i 0FPS

Opublikowano

moj problem jest taki sam wiec sie dolaczam do tematu .

a do tematu :

Pobierz pelna wersje Adv.System Care i zrob wszystkie Cleany oraz defragmentacje dysku mi podnioslo o 15 fps z 16 czyli mam 31 fps

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...