Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Idle - Couldn't allocate any server IP port

Hinar

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cofka zmieniła treść tematu i muszę pisać jeszcze raz ; ~;

Gdy próbuję idlować na 2 kontach jednocześnie, stawiając drugi serwer TF crashuje mi się z informacją:

Couldn't allocate any server IP port

Niektórzy idlują na 8 kontach jednocześnie bez kombinowania z portami, więc mnie to zdziwiło. No ale dobra, dodałem do .bat (zaraz po -textmode)

+hostport 27017 +tv_port 27022

+hostport 27018 +tv_port 27023

TF już mi się nie crashuje, ale na jednym koncie nie dropią itemy (w konsoli są również inne błędy, np. not loggin into registered account, VAC secure mode disabled).

Pewnie mam coś źle w ustawieniach Sandboxie. Co zrobić, aby nie kombinować z portami? Na razie mi się nie spieszy, bo 2 konta mogę pojedynczo włączać. Ale w przyszłości mam zamiar kupić więcej premek i będzie to trochę uciążliwe.

Opublikowano

Mam pewną teorię, lecz może ona być błędna (pewnie jest).

Pokombinuj z hotspotem, jest to proste. Pozmieniaj sobie IP i porty i na drugim koncie idlowanie powinno być możliwe.

Opublikowano

Chyba będę musiał, ale czemu inni nie mają tego problemu?

Pobierz jakiś program do idlowania na kilku kontach, np. TF2Idle. Tak jest o wiele prościej. : D

To nic nie da, ten program nie robi nic innego jak uruchamianie plików .bat. Tylko RAM żre :P

Zna ktoś zakres portów?

Opublikowano

Refresh

Nadal potrzebuję zakresu portów hostport i tv_port,

oraz ewentualnie rozwiązania tego błędu bez kombinowania z portami :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...