Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Topienie Wazeliny na Procesorze Intel Pentium 1200

CODER_BEST

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć

Dzisiaj bawiąc się kompem z Windows 95 zdjąłem radiator rozłożyłem całego kompa i podczas składania wpadłem na wspadniały pomysł sprawdzenia czy się szybko nagrzeje bez radiatora :D I oto filmik z YT

:D

PS: Kompter z roku 1997. Procesor z taktowaniem 200Mhz, dysk twardy 20Gb :P i 16Mb Pamięci Ram :D

O co chodzi z tym programowaniem? Gdy programujesz, uczysz najprawdopodobniej najgłupszą rzecz na świecie, czyli komputer, jak ma coś zrobić.

Opublikowano

A gdzie ty widzisz ze ja go spalilem? Działa cały czas... Nie spalił się.. A nuta fajna, hip hopu czy tam rapu praktycznie nie słucham poza Grupsonem... a rock lubię :-P jutro wstawie filmik z jajkiem..

O co chodzi z tym programowaniem? Gdy programujesz, uczysz najprawdopodobniej najgłupszą rzecz na świecie, czyli komputer, jak ma coś zrobić.

Opublikowano

Hehe , niezłe :> A moge wiedzieć po co ci taki komputer ?? :D

Chujowa nuta i spaliłeś zabytkowy procek nic w tym fajnego nie ma minusów bo byś dostał

Ty jesteś chujowy . Rock <3

giphy.gif

Opublikowano

Hehe :D

Widać, że nie masz co robić xD;) Gratuluję pomsłu :P

Opublikowano

Był na strychu a mam go żeby właśnie sobie różne żeby po robić z ciekawości bez obawy, jak się spali to trudno płakać nie będę. Razem z tym mam 3 PC i jednego laptopa.... i wszystkie u mnie w pokoju :-P

Opublikowano

To co w następnym odcinku robisz jajecznicę ? :D

: . . . . . . . . .,'´`. ,'``;
. . . . . . . . . .,`. . .`—–'..
. . . . . . . . . .,. . . . . .~ .`- .
. . . . . . . . . ,'. . . . . . . .o. .o__
. . . . . . . . _l. . . . . . . . . . . . /
. . . . . . . _. '`~-.. . . . . . . . . .,'
. . . . . . .,. .,.-~-.' -., . . . ..'–~`
. . . . . . /. ./. . . . .}. .` -..,/
. . . . . /. ,'___. . : /. . . . . .
. . . . /'`-.l. . . `'-. .'........ . .
. . . ;. . . . . . . . . . . . .)-.....l
. . .l. . . . .' — ........-'. . . ,'
. . .',. . ,...... . . . . . . . . . .,'
. . . .' ,/. . . . `,. . . . . . . ,'_____
. . . . . . . . . . .. . . .,.- '_______|_')
. . . . . ',. . . . . ',-~'`. (.))
. . . . . .l. . . . . ;. . . /__
. . . . . /. . . . . /__. . . . .)
. . . . . '-.. . . . . . .)
. . . . . . .' - .. .....-`

Opublikowano

@UP

http://www.youtube.com/watch?v=y2OKoEIbGr4

Polecam :D

: . . . . . . . . .,'´`. ,'``;
. . . . . . . . . .,`. . .`—–'..
. . . . . . . . . .,. . . . . .~ .`- .
. . . . . . . . . ,'. . . . . . . .o. .o__
. . . . . . . . _l. . . . . . . . . . . . /
. . . . . . . _. '`~-.. . . . . . . . . .,'
. . . . . . .,. .,.-~-.' -., . . . ..'–~`
. . . . . . /. ./. . . . .}. .` -..,/
. . . . . /. ,'___. . : /. . . . . .
. . . . /'`-.l. . . `'-. .'........ . .
. . . ;. . . . . . . . . . . . .)-.....l
. . .l. . . . .' — ........-'. . . ,'
. . .',. . ,...... . . . . . . . . . .,'
. . . .' ,/. . . . `,. . . . . . . ,'_____
. . . . . . . . . . .. . . .,.- '_______|_')
. . . . . ',. . . . . ',-~'`. (.))
. . . . . .l. . . . . ;. . . /__
. . . . . /. . . . . /__. . . . .)
. . . . . '-.. . . . . . .)
. . . . . . .' - .. .....-`

Opublikowano

Skombinuj ciekły azot i jazda :)

Wiadro Bluba Rura Blant

(̅__(̲̲̲̲̲̅̅̅̅̅̅(̅_̅_̲̅м̲̅a̲̅я̲̅i̲̅h̲̅u̲̅a̲̅n̲̅ a̲̅ ̅_̅_̅((()ڪ

Opublikowano

Nie uda mu sie pewnie podkrecvic mocno bo nie ma odpowiedniej plyty glownej i ramu.

Ciekly azot nie jest trudno dostac, mozna go kupic za grosze. Gorzej z jego przechowywaniem i montazem na procesorze.

Unbanned :]

Wszelkie pytania/wiadomości kierować na

Misiekantos253

Opublikowano

hhhmm wie ktoś może jak podkręcić ten procek w biosie nie ma kompletnie nic...

Jest tylko że procesor ma 200Mhz i jak coś tam przestawiam to zmienia się na napis Compatibil coś w tym stylu nic w tym biosie nie ma nawet napięcia ani temperatury... Musiał bym skombininować inną płytę główną ale z takim wejściem żeby procek pasował... Mam jeszcze 2 inne kompy + 2 laptopy ale dzieli je około sporo lat minimalnie 6 także wątpie żeby pasował...

A wie ktoś dlaczego niechce się dyskietak zbotować bo chciałem jeszcze raz Win 95 wgrać ale error mam na biosie że nie mogł doczytać dyskietki :/

Opublikowano

Sprawdz konfig w biosie, albo go zresetuj do domyslnych i podlacz stacje dyskietek tasma z przeplotem (czyli na jedna koncowke tasmy bez przeplotu (odwrocone kilka zyl) podlaczasz do plyty glownej a koncowke przed ktora na tasmie jest przeplot podlaczasz do stacji dyskietek). Jak masz usb na taj plycie glownej to mozesz zabootowac cos z pendrive.

Misiekantos253

Opublikowano

Tam wszystko jest podłączone :) Na tym się znam :P Tylko właśnie wgl nie chce botować dyskietki włączam botowanie to wyskakuje error tak jak wcześniej pisałem.... USB hehehehe kiedy ten komputer robili to jeszcze nikt o USB nie słuszał albo było tak jak z USB 3.0 parę lat temu że było w H*J drogie.... I żadkie... Jedyny sposób na wprwadzenie jakiś plików w ten komputer to Stacja dyskietek... Ma jeszcze stacje CD ale Bios jej nie widzi i botowania wgl nie szło ustawić a próbowałem.

Opublikowano

Tzn przez zresetowanie rozumiesz wyjęcie baterii z płyty głównej tak? Bo ja innej motedy nie znam no chyba że wgranie ale to nie wchodzi w grę...

Jeszcze coś z przyciskiem insert jest tak ? Jeśli chodzi o baterię to ona i tak jest ded godziny i tak dalej niczego nie trzyma...

Opublikowano

To moze zmien bateryjke, pare groszy w kiosku kosztuje. Zresetowanie biosu to wlasnie wyjecie bateryjki na jakies 5-10sek. i ponowne wlozenie jej, ale skoro masz rozladowana to bios juzzresetowany.

Misiekantos253

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

pomysł na następny odcinek : zrób epic cooling xD zalej całego kompa ciekłym azotem >_<

@up kur*a leże xDD

Opublikowano

Coder zawsze był wystrzałowy :D (wiem bo miałem pare kont na tym forum :P) , nuta dobra Rock <3, czekam na jajko :P Pozdro.

c186df810c11c52c76583d8249b07d1a89.230.213.1421344783226-U710382.png
Opublikowano

Nie wnikam po co ci wazelina, ale okej.

Ciekawe ile by podziałał bez przerwy ze zdjętym radiatorem :O

P.S. Grupsą to nie raper.

Opublikowano

@ Wazelina

Dobra widzę że każdy ma skojarzenia... Nie wiem dlaczego.. Bo jeśli zalał bym go wodą to było by zwarcie. A wazelina jest po to żeby nawilżyć usta jak ma się suche.. Przeważnie w zimie....

A użyłem jej tutaj bo ma raczej gęstą konsystencję....

Bez radiatora raczej długo nie pociągnie bo po chwili już był taki gorący.... Ale może coś wymyślę zaraz.. Może to jajko ale raczej nie całe tylko najpierw rozbije a potem trochę naleje :D Może nawet dzisiaj :P

Opublikowano

Zrob blaszke i zegnija ja w takie korytko male, przyklej ja klejem termoprzewodzacym do procesora i w tym korytku rozbij jajko razem z odrobina oleju :) Jak nie masz kleju termoprzewodzacego to zwykly uszczelniajacy do okien starczy :D

Jak uda ci sie odpalic na nim system to sciagnij sobie occt i daj mu popalic :D

Misiekantos253

Opublikowano

:P

Ojj nie wiem czy coś na nim pójdzie on wgl padł na biose stoi... I mi sie wydaje że dysk padł bo errory są że coś z dyskiem... Ale jak bios chodzi to wystarczy..

A tak BTW: to tam jest Win 95 :P także wątpie jak ja tam miał bym coś zainstalować... Tam tylko dyskietki są :P :D A z tym korytkiem to nie wiem jak to by wszyło bo zanim by się ta blaszka nagrzała a potem jeszcze to jajko to raczej dymek by poszedł.......

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...