Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Gra MMORPG

Marciohan

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie wiem, czy w odpowiednim miejscu zamieściłem ten temat, ale już dobra. Mój pomysł: Zrobić MMORPG, a następnie sprzedawać bądź rozdawać za free. Wszystko mam rozpracowane, klasy postaci, rasy, a nazwę jeszcze wymyślam. Pomyślałem, aby zrobić lepszą wersję gry Sherwood Dungeon i nazwać ją Sherwood: Początek (ang.: Sherwood: Origins). A więc, aby stworzyć tą grę, to potrzeba team'u. Więc zwracam się do was z tą propozycją. Poszukuję:

Grafika - ktoś, kto w blenderze, 3D Maksie czy czymś innym (bez różnicy) wykona modele budynków, potworów, zwierząt, broni, zbroi oraz amuletów, pierścieni itp. Gdy się ktoś zgłosi powiem co ma robić.

Programistę - albo coś w tym rodzaju. Kogoś, kto wrzuci modele do Unity 3D bądź innego programu do tworzenia gier 3D. Następnie zrobi system walki, sposób, który będzie pozwalał na to, aby każdy widział założoną zbroję, pierścień (to niekoniecznie) oraz amulety.

Kompozytor - ktoś, kto wykona świetną muzykę do gry.

Ja jestem... Scenarzystą, jeśli można to tak nazwać. Reżyserem. Zajmuję się wymyślaniem potworów, ras, klas, szkicuję mapy do gry, aby grafik mógł wziąć moje prace i ładnie pobudować miasta tak jak sam wymyśliłem. WBREW POZOROM NIE ROBIMY GRY PODOBNEJ DO METINA! Proszę was, aby zgłaszali się tylko Ci, którzy tworzą piękną grafikę, która jest miła dla oka. Metin 2 nie ma świetnej grafiki, ona jest badziewna. A my nie dążymy do niej, tylko do tego, aby gracze wczuli się w piękny świat i zafascynowali się super grafiką. Jeśli macie jakieś pomysły związane z rasami, klasami, nazwą gry itp. to piszcie w komentarzach. Czekam na wasze odpowiedzi. Czekam również na zgrany team!

SCENARZYSTA - Marciohan

GRAFIK - <nikt się nie zgłosił>

PROGRAMISTA - <nikt się nie zgłosił>

KOMPOZYTOR - <nikt się nie zgłosił>

Opublikowano

Ty jesteś scenarzystą, tak?

Mam nadzieję że w grze będą różne zadania, jak tak to mogę się do tego złosić.

Znam polską ortografię itp.

Czekam na odpowiedź.

SteamNick: DarkCzechx

Pozdrawiam.

Opublikowano

Produkcja gry będzie trwała... Chyba dwa lata, albo rok, jeśli znajdziemy szybko zdolnego grafika. No i oczywiście programistę. Mogę dać wam więcej informacji na temat projektu. Są, jeśli je można tak nazwać, rasy: Rycerz, Wojowniczka, Szkielet, Wiking, Wampir, Wampirzyca, Lykan, Łowca i, Łowczyni. Wszystko bezpłatne. Są też nowe miejsca. Oczywiście nie zabraknie Sherwood Castle, Midnight Dale, Isle of Heroes, Isle of Antic itd. Nowe miejsca to: Mroczny Las (zamieszkany przez dzikie wilki, leśne tarantule), Szare Góry (zamieszkane przez krasnoludy, pająki jaskiniowe i małe smoki). To na razie wszystko. Teraz jestem w trakcie szkicowania mapy Szarych Gór. Zadań będzie mnóstwo. Fabułę też wymyśliłem :D Sherwood Castle zostało zaatakowane przez Mrocznokrwistych Łupieżców (ang.: Darkblood Raider). Gdy szturmowano zamek, z teleportu w zamku wyszli bohaterowie: Irys Paladyn, Aras Łowca i Czarodziejka Saramida. Zaciekle walczyli, a Mrocznokrwiści Łupieżcy zdołali zwołać odwrót i uciekli z Sherwood Castle. Jednak popłynęli do swojej krainy, a niektórzy z nich pozakładali obozy i pozajmowali ruiny twierdz w Sherwood. Gdy najwięksi bohaterowie byli o krok od śmierci, połączyli się razem Amuletem Zerifa, który złączył ich w jedność i zostawił w niebiosach. Odtąd pobudowano świątynie na ich cześć. I tutaj niespodzianka! Otóż życie w Sherwood Origins będzie się odnawiało baaardzo długo tak jak w znanym wszystkim Skyrimie. Tak samo jak z maną i kondycją (potrzebną do wykonywania super ataków). Dlatego w świątyni Irysa Paladyna można się szybko uleczyć, w świątyni Arasa Łowcy zdobyć kondycję, a w świątyni Saramidy Czarodziejki można zdobyć manę. NPC będzie dużo w jednym miejscu np.: w Sherwood Castle mamy 20 NPC. Są to 3 sprzedawcy, 5 wojowników (walczą z potworami, które do nich podejdą!) a reszta to zwykli ludzie dający questy. Jak będę miał więcej zapisek to dam zdjęcia jak wyglądają potworki, NPC, miecze, talizmany itp.

Opublikowano

Niezły pomysł. Szukasz zajebistej ekipy, aby zrobili Ci grę wg. twojego widzimisie... Lepiej weź się za naukę jakiegoś języka programowania i zacznij coś działać samemu...

Opublikowano

Hmm... A Ty myślisz, że Gene (twórca Sherwood Dungeon i zarządca Maid Marian) uczył się programowania? Otóż on jest twórcą gry. Wymyślił (!) wszystkie postaci, NPC, miejsca, potwory. Gdy już to zrobił MUSIAŁ zebrać EKIPĘ (!) aby POMOGŁA (!) mu w tworzeniu dzieła. Gdyby sam to robił to zajęłoby mu to jakieś 5 lat, a ze swoją grupą tylko 1 rok. Sherwood po raz pierwszy pojawił się w sieci w 2006 roku. W wersji Classic chyba, ale nie jestem pewien. Więc, gdyby nie ekipa Gene'a, Sherwood Classic zawitałby najpewniej do nas w 2010 roku. Oto co może zdziałać sam człowiek, a ile grupa ludzi, którzy dążą do jednego celu.

Opublikowano

Polecam Ci ten artykuł http://www.maidmarian.com/news_Interview.html. Popatrz jak on się zabrał za robienie czegokolwiek i KIEDY TO BYŁO.

Teraz jest mnóstwo takich osób jak ty... Chcesz po prostu zrobić podróbkę Sherwood... Czy rzeczywiście myślisz, że jakiś człowiek, zdolny, po studiach i znający kilka języków programowania zgodzi się na współpracę z kimś kto ma TYLKO i wyłącznie pomysł(Do tego nie do końca autorski, ponieważ tak naprawdę tworzyć COŚ na bazie Sherwood...). Czy naprawdę myślisz, że znajdziesz kogoś takiego?

Pytanie z innej beczki ile masz lat? Wydaje mi się, że naprawdę powinieneś chociażby skończyć studia ---> Informatyka. Powinieneś mieć chociażby pojęcie o tym JAK się tworzy takie gry. Chociażby znać odpowiedź na tak podst. pytania jak czym się różni język c++ od c# i który byłby najodpowiedniejszy do programowania obiektowego np...

Nie chciałbym, abyś odebrał ten post jako atak na Ciebie. Popieram ludzi, którzy cokolwiek chcą zrobić. Może lepiej popatrzeć na to z innej strony? Wydaje mi się, że bardziej nadawał byś się na pisarza :P.

Opublikowano

Hehe :D Piszę książkę fantasy. Lat mam 15. Wiesz... Nie za bardzo interesuję się tworzeniem gier tak właściwie. Lubię w nie tylko grać. Ale podczas pisania książki coś mnie wzięło, żeby zrobić grę na jej podstawie. Najlepiej MMORPG. Mówiłem, że coś PODOBNEGO a nie TO SAMO. Mnie chodziło o coś bardziej takiego... No coś w stylu Sherwood. Z tym, że inne potworki, miejsca itp. Grafika inna, otwarty, większy świat. Sam bym się zabrał, ale długo by to trwało, dlatego szukam ekipy. A tą fabułę z zaatakowaniem Sherwood Castle to wymyśliłem na poczekaniu (moja wyobraźnia nie zna granic). Podawałem tylko takie moje pomysły w związku z grą. Sherwood Origins... Przecież nic nie jest w stanie przebić oryginalnego Sherwooda. Może oprócz Sherwood Alpha :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...