Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem][Pilne] Montaż DVD-RW

Combative

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema. Złożyłem se na morele.net i kupiłem kompa, jednakże bez dysku i napędu bo go mam. Mobo obsługuje sata III dysk mam sata 2 albo 3 (nie jestem pewien) no ale jest przecież kompatybilny w tył ale to nie problem. Nie pamiętam jak się to montowało, tzn jest wsadzone i przykręcone, tylko z kablami :D wiem, że od zasilacza trzeba takie podłużne tam wsadzić, do dysku też, noi dysk trzeba kablem podłączyć do gniazda SATA III, ale co z napędem? Też do SATA III? Bo ja już do cholery nie pamiętam jak go demontowałem ze starego kompa! Napiszcie mi to szybko, bo chcę go jeszcze dziś ogarnąć i zainstalować standardowe programy noi sterowniki.

@EDIT

Dysk podłączam pod SATA 3, do dysku podłączam takie szerokie od zasilacza. Z napędem tak samo?

Masz jakiś problem bądź pytanie dotyczące komputera? Napisz do mnie, a postaram się ci pomóc.

Opublikowano

do czego zainstalować ?? napędy nie mają żadnych sterowników tylko podpiąć dwa kable i działa

sata3 to ważne raczej dla dysków a nie dla napędów cd/dvd

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

Sterowniki do karty graficznej, a nie napędu :D Pytam się własnie jakie kable, od czego i gdzie podpiąć :P

Masz jakiś problem bądź pytanie dotyczące komputera? Napisz do mnie, a postaram się ci pomóc.

Opublikowano

to nie widzisz jakie masz wejścia na kable w napędzie ?

tak samo jak dysk

@DOWN

a w czym widzisz problem że aż tyle razy nie musisz pytać by wcisnąć dwa kable w napęd

nawet nie masz możliwości pomylić i źle je podpiąć bo się nie da inaczej , identycznie jak przy dysku hdd

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

Czyli podłączam takie szerokie od zasilacza do dysku, dysk oczywiście pod SATA 3 podpinam, a napęd tak samo?

Opublikowano

Emmm? Super, to już zrobiłem dwa tygodnie temu :D Teraz się pytam o to co jest w moim poście powyżej.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...