Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Ćwiczenia na klate

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Elo, w wakacje nic nie robie, więc chciałbym po trochu wyrzeźbić klatę, mam 14 lat wiem że mało na "pakowanie" ale aż wstydzę się chodzić bez koszulki, w wieku 16 lat to ja nigdy koszulki nie zdejmę, więc powoli chciałbym teraz zacząć... pompki? jak zacząć...

Proszę bez tekstów takich jak "LODÓWKA" albo "Lubie placki !" albo "Ch*j ci w du*e dzieciaku"

3t6EGVz.png

Opublikowano

pompki na klate?

wydaje mi się ,że jednak pompki nie dają dużo na klatkę piersiową.

*Wznosy sztagni

*Rozpiętki

i jak chcesz tylko sobie polepszyć wygląd klaty to to wystarczy. Pamiętaj by się nie przemęczać. Rób 3x10 dziennie i potem zwiększaj.

Opublikowano

Pompki na począteż coś napewno dadzą

Ćwiczenia poleciłbym:

Rozpiętki Sztangielkami

Sztanga na Ławce pod skosem , na wprost

Na początek powinno wystarczyć tylko 2/3 serie po 15/20 razy

udyr_signature_2_by_janitsu-d82aykp.png

Bywalec
Opublikowano

Jak chcesz sobie ładny brzuszek wyrzeźbić, to codziennie 3x 100 brzuszków i zwiększaj. ;)

Proste, ale jakże super przynosi efekty.

Pamiętaj, że same wakacje nie wystarczą.

Ćwicz cały czas.

Nie wystarczy tylko brzuch wyrzeźbić, nogi patyki a klata jak kaloryfer?

Pobiegaj trochę po lesie.

Wywal chipsy cole itp.

Powiedz mamie, żeby chowała przed tobą wszystko co tuczące. Jedz dużo białka.

5jJNSGS.png

Opublikowano

Najważniejsze żebyś coś robił a nie tylko pisał praktycznie możesz robić wszystko żeby w jakiś tam sposób rzeźbić swoje ciało na początek biegaj jeździj na rowerze pompki brzuszki podciągania to tak na początek z czasem to na siłownie zakup sobie kreatyne/białko (Ważne nie jedz obu na raz !) i zrób sobie tak. Jak będziesz jadł białko na początek bierz większy ciężar i powoli wyciskaj utrzymuj oddech jak będziesz miał masę to możesz zakupić kreatyne i wtedy wyciskać na rzeźbe czyli trochę mniejszy ciężar ale ćwiczenie wykonuj szybciej

Opublikowano

W czym jest kreatyna i białko? Białko to chyba jajka.. mleko?

@@@@@@@@@@@@@

Rowerem bez jaj, codziennie jadę prawie gdzieś po 5-10 km z kolegami

3t6EGVz.png

Opublikowano

Kreatyna to najczęściej jest w kreatynie.

hejter naczelny | aktywny od 2k6 | król forumka | gold member | blue member | mpc champion | best member | exmod | exvip
Km5iG.png

Opublikowano

Cześć. Pompki dają na klatke i nie słuchaj innych, najlepiej daj nogi na jakiś taboret i 5-6 seri po jakieś 10-12 razy, Potem polecam podtargi na drążku na wąsko i na szeroko i też seriami !

Opublikowano

W czym jest kreatyna i białko? Białko to chyba jajka.. mleko?

@@@@@@@@@@@@@

Na przyrost masy ogólnie MUSISZ dużo jeść mięso itp,itd

Na początek możesz sobie kupić normalną kreatyne 30tabletek jest chyba za 12 czy słabsza za 6 zł więc dużo nie kosztuje silniejsza kreatyna o ile dobrze pamiętam to jest 4 tabletki przed treningiem i 4 po musisz DUŻO pić nie jakieś gówno typu powerade czy inne bo to tylko wypłukuje witaminy z organizmu tylko woda dużo wody oczywiście podczas treningów nie możesz pić wiadomo można wypić od czasu do czasu jakieś piwko, wódke bym odradzał. Alkochol też wypłukuje witaminy z organizmu jeszcze jedno jak już ćwiczysz na kreatynie musisz często ćwiczyć bo po prostu pieniądze pójdą w błoto

Opublikowano

up@ interesujące [ alkochol hmm]

Tak niech wpieprza kreatyne i sie dziwi ze w wieku 18lat będzie mieć 165cm wzrostu

Wiem, że wspomnienie nigdy nie zginie

Tak jak wspomnienie po pierwszej dziewczynie

Jak czasy podstawówki

Zbite butelki, ubite lufki

Starte zelówki w podróży

Polowanie na chwile się nie dłuży, się nie nuży...

Opublikowano

@all_up ja pierdole, w większości przeczytajcie, co napisaliście, albo poprzyjcie swoje stwierdzenia jakimiś dowodami. Koleś się pyta, jak zrobić klatę, a wy kreatyna, sreatyna i samo rośnie. Zacznij od pompek, bo owszem dają sporo. Jeżeli nie masz dostępu do siłowni to pompki będą ok. Możesz ćwiczyć w domu z użyciem jakiś niewielkich hantelek lub ekspandera. Nie licz, że 2 tyg. i już, bo czas jest wymagany, jak i twoja wytrwałość. Nie polecem ćwiczyć tylko klaty, lecz całe ciało. Ponadto słyszałem o programie 100 pompek, lub smthng like that i w oparciu o coś takiego możesz ułożyć swój plan. Jeżeli masz pomysł na plan ćwiczeń, to możesz wkleić go tutaj i coś się wymyśli. A i nie zapominaj, że na dyskotekę plażową oprócz klaty liczy się bic, no i nie zaniedbuj trica, bo w sumie to 2/3 masy przedramienia.

Cześć :)

Opublikowano

akurat basen nie wyrobi mu klaty,służy celom rekreacji i odnowy np. po siłowni. Serio to na ławeczce rozpietki rób lub wyciskaj.

Opublikowano

akurat basen nie wyrobi mu klaty,służy celom rekreacji i odnowy np. po siłowni. Serio to na ławeczce rozpietki rób lub wyciskaj.

Chyba nie wiesz o czym mówisz, pływanie rozwija od chuja mięśni.

hejter naczelny | aktywny od 2k6 | król forumka | gold member | blue member | mpc champion | best member | exmod | exvip
Km5iG.png

Opublikowano

Jeśli wazy 40kg i ma 20cm w łapie to na początku pompki jakiś mały efekt dają,ale z czasem trzeba się zastanowić albo robisz coś na poważnie i kupujesz sobie ławeczkę albo będziesz dalej schabem.

Opublikowano

na 5-10km to się nawet nie opłaca wyciągać roweru, ja sam na treningu biegam 8km, więc żeby na rowerze było podobnie to zrób z 20-30km :) (nie jest tak trudno jak się wydaje)

5lwgh1.png

Pamiętaj, najważniejszy jest szacunek do drugiego człowieka!

Opublikowano

@all_up ja pierdole, w większości przeczytajcie, co napisaliście, albo poprzyjcie swoje stwierdzenia jakimiś dowodami. Koleś się pyta, jak zrobić klatę, a wy kreatyna, sreatyna i samo rośnie. Zacznij od pompek, bo owszem dają sporo. Jeżeli nie masz dostępu do siłowni to pompki będą ok. Możesz ćwiczyć w domu z użyciem jakiś niewielkich hantelek lub ekspandera. Nie licz, że 2 tyg. i już, bo czas jest wymagany, jak i twoja wytrwałość. Nie polecem ćwiczyć tylko klaty, lecz całe ciało. Ponadto słyszałem o programie 100 pompek, lub smthng like that i w oparciu o coś takiego możesz ułożyć swój plan. Jeżeli masz pomysł na plan ćwiczeń, to możesz wkleić go tutaj i coś się wymyśli. A i nie zapominaj, że na dyskotekę plażową oprócz klaty liczy się bic, no i nie zaniedbuj trica, bo w sumie to 2/3 masy przedramienia.

Nie wiedziałem, że tric jest w przedramieniu ;o

epic fail

I jak on może coś doradzać innym jak sam nie wie co gdzie ma :P

Opublikowano

Po pierwsze odradzam robienie "rzeźby" skup się lepiej na rozwoju fizycznym, na ulepszaniu możliwości swojego ciała a nie na przyroście masy.

Trzymaj formę, a żeby to robić to wystarczy uprawiać regularnie dowolny sport, polecam długodystansowe pływanie.

I olej tych idiotów co ci powiedzą od razu "kreatyna, suple!"... Człowieku, masz 14 lat i nie potrzebujesz masy kulturysty, lepiej zadbaj o stan swojego ciała ;)

PS

Rower - 40-50km

Bieganie - 8-10km

Pływanie - 7-8km

Takie dystansy są najlepsze, dla mnie osobiście :)

742611478555387739101.jpeg

Opublikowano

co wy macie do supli? Bez tego ni rusz.

Chyba nie wiesz o czym mówisz, pływanie rozwija od chuja mięśni.

Ale ich nie uwypukla. Chyba że po siłowni to co innego.

Opublikowano

co wy macie do supli? Bez tego ni rusz.

Ale ich nie uwypukla. Chyba że po siłowni to co innego.

Kurwa, bez supli ani rusz... kurwa... wypierdalaj z tego tematu.

Rozwija -> stają się większe i wytrzymalsze -> lepiej je kurwa widać -> są "uwypuklone". Co za kurwa idiota. Trzymajcie mnie.

Km5iG.png

Opublikowano

@Hrabia13

Jakby on robił chociaż 3/4 tego co napisałeś to by już miał świetną sylwetkę :)

5lwgh1.png

Pamiętaj, najważniejszy jest szacunek do drugiego człowieka!

Opublikowano

Pewnie nie masz kondycji wiec nie sluchaj sie tych ludzi co Ci mowia biegaj 10 km albo plywaj 5.Oczywiscie jesli jestes silny psychicznie przebiegniesz to predkoscia 6,5-7 ale nie ma sensu.Najlepiej by bylo jak bys robil interwaly (7 jogging 13 szybko na poczatek) po 15 min ale rob przerwy 2 dni.

Zacznij od pompek szeroko i wasko oraz brzuszki najlepiej z jakims obciazenem po 10-12 powtorzen

Plywac tez jest dobrze bo miesnie ucza sie dzialac beztlenowo do tego szybko schudniesz i poprawia ci sie plecy, barki i rece(biceps triceps itp.)

Duzo pij wody min 2,5 dziennie i jedz o tych samych godzinach (najlepiej serki wiejskie,mleko,jogurty i bardzo wazne GREJFRUTY bardzo dobry owoc do cwiczenia).

Zbieraj powoli na silownie lub kup karnet na silowne wtedy napisz temat o cwiczenia bo tak domowo raczej malo zdzialasz, mozesz schudnac i zrobic kondycje, ale zeby zrobic miesnie to silownia !

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...