Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Klatkowanie

jerzy33

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam problem z klatkowaniem w Minecraft. Gdy włączam grę, gram normalnie przez 5-10 minut, mam ok. 45 fps, później spada ta wartość do 1 fps'a. Po prostu grać się nie da. Nie mam żadnych modów, mój sprzęt: Intel Core i5 660 @3.30 GHz, 8GB RAM Kingston, NVIDIA GeForce GT 520, w zupełności powinien starczać do rozgrywki na max. detalach. Nie wiem co mam robić, pomóżcie, jeśli możecie.

Opublikowano

1. Zrób w opcjach Minecrafta wszystko na "najgorsze", znaczy wybierz grafikę na "Fast" itp.

2. Zaktualizuj sterowniki do karty graficznej

3. Zaktualizuj Javę, pod Twoj system ( 32, 64 - bity )

4. Wejdź w Menadżer Zadań (Po włączeniu MInecrafta!!) , następnie wybierz drugą kolumnę od lewej, i znajdź proces: "Javaw.exe", kliknij na niego prawym klawiszem myszy, i wybierz: "ustaw priorytet" -> "Wysoki".

5. W ostateczności, przeskanuj komputer Antywirusem, jak to nie pomoże, napisz na PM, a pomogę Ci odpalić program: ComboFix - on raczej na pewno usunie wszystkie błędy.

(: .ćyż usnes am eiN

Opublikowano

Zainstaluj Optifine, jeśli nie pomoże to instalacja Game Booster oraz przeczyść kompa Ccleanerem.

8can.png

|| CPU: I5-2500 || GPU: MSI Gtx 660 Titan || Ram: DDR3 8GB GoodRam || Zasilacz: Antec 500W || Płyta Główna: Asrock H61M ||

Opublikowano

@2up

Pierwszy punkt jest bez sensu, zobacz na jego komputer ! MC Powinien chodzić przy 120FPS na wszystko FULL !

Combofix jest bardzo drastyczny, jeśli nie ma się pewności że komputer ma virusa to lepiej go NAWET NIE URUCHAMIAĆ!

@topic

Przeczyść kompa ccleanerem, powyłączaj nieużywanie programy, reszta tak jak up.

Opublikowano

@UP

Powiedzialem, że w ostateczności, niech się zgłosi do mnie, a wytłumaczę mu, jak bezproblemowo użyć ComboFix'a.

Btw. Tak cały czas polecam, i polecam ComboFix'a, no ale to jest jedyny program z naprawdę wielu, który mi pomógł , z problemem: "Minecraft laguje!".

(: .ćyż usnes am eiN

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...