Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem przy startcie komputera

Budlys

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,jak w temacie podałem mam problem przy starcie komputera. Mianowicie jest to problem polegający na tym że kiedy włącze komputer pokazuje mi się czarny ekran z napisem "Reboot and Select proper Boot device or Insert Boot Media in selected Boot device and press key." Wyskakuje mi to po tym jak czyściłem komputer od środka od kurzy,mianowicie sprężarką jak zalecił informatyk. Podejrzewam że stało się tak ponieważ "Boot" został odłączony od kary głównej i się zresetował. I teraz pytanie czy to jest tego wina ? I jeżeli tak to jak ustawić Boot device itp. ?

Opublikowano

A jak poprawić podłączenie SATA/ATA między mobo a dyskiem ? Jestem zielony w tej sprawie : |

@Edit

Sprawdziłem co to :D Ale i tak nie podziałało.

Zmieniłem "1st Boot Device na [CD/DVD:PM-ATAPI iH]"

I sprawdziłem wszystkie podłączenia jakie mi przypominały SATA/ATA z google grafiki.

Jakieś inne pomysły?

Opublikowano

Format albo jak masz instalke tego samego systemu co masz zainstalowany to przekopiowac wszystkie pliki odpowiadajace za start systemu, ale watpie zeby to pomoglo.

Unbanned :]

Wszelkie pytania/wiadomości kierować na

Misiekantos253

Opublikowano

Mam płytke oryginalną win 7 czyli taki jaki tera mam,ale gry odpalam płytę to się niby włącza ale widać tylko ekran gdzie się powinno wybierać co się chce zrobić ale nie ma nic tylko niebieski ekran z barwami win 7.

@Edit

Poczekałem dłużej,i się pokazało okienko... zrobię format i zobaczę czy zadziała.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...