Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z Minecraftem [!]

MrAdubal

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mam problem dotyczący Minecrafta. Rozchodzi się o to, że, gdy minie jakieś 15 minut Minecraft zaczyna lagować, aż klatki spadają do 5. W Menadżerze Zadań Windows, w zakładce Procesy - proces javaw.exe zabiera 847 000 kb pamięci. I tutaj nasuwa się pytanie, czy wszystko gra.?

Mój sprzęt:

Intel Pentium Dual-Core 2.1 GHz

Pamięć Ram 4 GB

Karta graficzna ATI Radeon 4570 512MB

Oryginalny Minecraft i posiadam Optifine

PS. Zapomniałem dodać, że tak normalnie mam od 90 FPS do 130 FPS :)

MrAdubal

mca.png mca.png

mca.png mca.png

mca.png

Opublikowano

Przeczyść kompa Ccleanerem, zainstaluj gamebooster.

8can.png

|| CPU: I5-2500 || GPU: MSI Gtx 660 Titan || Ram: DDR3 8GB GoodRam || Zasilacz: Antec 500W || Płyta Główna: Asrock H61M ||

Opublikowano

Czyli rozumiem, że temat do zamknięcia?

Widzę, że na siłę posty nabijasz. Jak naprawił mu się problem to chyba oczywiste, że do zamknięcia...

Opublikowano

@Up

Nabijasz posty jak cholera by być w Top'ce (z tego co zauważyłem).

Może niech sam napisze, czy problem został rozwiązany czy nie... na razie napisał: "dzięki pomogło", to nie musi koniecznie oznaczać, że całkowicie ustąpiło.

@Topic

Jeżeli nie pomogło najlepiej przeskanuj komputer (całkiem prawdopodobne, że masz zawirusowany komputer). Gamebooster praktycznie nic nie zmienia, to tylko "naciągarstwo", a najlepiej napisz nam, czy problem ustąpił całkowicie, czy tylko "pomogło".

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...