Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem

tims

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam mam problem z minecraftem poniewaz gdy gram w niego to za jakis czas nie wiem 4 do 6 min zacina mi sie gra i nie da sie grac a kompa mam dobrego nie wiem w czym tkwi problem

Opublikowano

@Up

Żebrzesz o lajka podając jakąś gówno wartą stronkę? Zastanów się lepiej.

@Topic

Abyśmy mogli coś wskórać:

- Podaj swoje parametry komputera

- Podaj dokładny przebieg zacięcia, tzn. Zaczyna Ci się mulić? zawiesza się całkowicie? wyskakuje czarny ekran? error?

- Jest to laptop czy komputer stacjonarny?

Opublikowano
name='Maheon.' timestamp='1341360314' post='4809130']

- Jest to laptop czy komputer stacjonarny?[/b]

Bardzo ciekawe pytanie!

@TOPIC

Więc, jeżeli chcesz wyeliminować lagi z minecrafta, zrób wszystkie z tych czynności pokolei, a powinno pomóc. Sam miałem kiedyś taki problem:

1. Przeskanuj komputer antywirusem,

2. Gdy włączysz minecrafta, klinij CTRL+ALT+DEL, następnie Uruchom Menadżer zadań, po czym wejdź w kolumnę: "Procesy" i znajdź tam coś takiego: javaw.exe, kliknij na ten proces prawym przyciskiem myszy -> Ustaw Priorytet -> Wysoki

3. Powyłączaj zbętne programy typu: Ares, GG itp.

4. Zaktualizuj Javę pod Twoj system (32, 64 - bity)

5. Przeskanuj komputer programem: "ComboFix" - Powinien usunąć wszyskie błędy.

*Jeżeli efektów dalej nie będzie, proszę pisz na PW, a chętnie Ci pomogę!

(: .ćyż usnes am eiN

Opublikowano

witam nie chce mi sie pisac parametrow ale mam na 100% bardzo dobre komputer stacjonarny nie laptop a dokladny przebieg zaciecia to gdy wlaczam gre i sobie gram to po chwili gra sie zacina i mam pokaz slajdow

Opublikowano

Bardzo ciekawe pytanie!

@TOPIC

Więc, jeżeli chcesz wyeliminować lagi z minecrafta, zrób wszystkie z tych czynności pokolei, a powinno pomóc. Sam miałem kiedyś taki problem:

1. Przeskanuj komputer antywirusem,

2. Gdy włączysz minecrafta, klinij CTRL+ALT+DEL, następnie Uruchom Menadżer zadań, po czym wejdź w kolumnę: "Procesy" i znajdź tam coś takiego: javaw.exe, kliknij na ten proces prawym przyciskiem myszy -> Ustaw Priorytet -> Wysoki

3. Powyłączaj zbętne programy typu: Ares, GG itp.

4. Zaktualizuj Javę pod Twoj system (32, 64 - bity)

5. Przeskanuj komputer programem: "ComboFix" - Powinien usunąć wszyskie błędy.

*Jeżeli efektów dalej nie będzie, proszę pisz na PW, a chętnie Ci pomogę!

za taką pomoc to powinieneś perma dostać, gdyż ComboFixa nie stosuje się w celu przeskanowania komputera - jest to narzędzie które w niewłaściwych rękach potrafi spowodować kompletne rozjebanie systemu - jeśli op tematu ma problemy z zacinkami minecrafta to myślisz że poradzi sobie z takim programem i ewentualnymi niepożądanymi skutkami jego działania?

Do takich rzeczy robi się skan OTLem a następnie jeśli nie umie się go właściwie ocenić, umieszcza się go na specjalnych forach poświęconych bezpieczeństwu, a nie "skanuje" Combofixem. Poza tym nie usuwa on błędów.

Koligacja oraz priorytet procesu też wiele nie dają.

Ja podpowiem:

- aktualizacja LWJGL - biblioteki odpowiadającej za generowanie obrazu w MineCraft

- aktualizacja sterowników do karty graficznej

- powyłączanie zbędnych usług (google nie boli)

:)
Opublikowano

@UP

ComboFix - Rewelacyjny program, który posiada opcję tworzenia loga z systemu. Potrafi wskazać m.in spyware, trojany, adware występujące na komputerze. Program posiada opcję auto dezynfekcji, dzięki której część niebezpiecznego oprogramowania na Naszym komputerze zostanie usunięta. Obsługa narzędzia jest bardzo prosta wystarczy uruchomić ComboFix i poczekać na automatyczne wygenerowanie loga.

//Opis programu z www.programosy.pl

A tutaj link do programu -> http://www.programos...m,combofix.html

*Jeżeli będziesz potrzebował pomocy z ComboFix'em pisz na PW, gdyż jest to jedyny program , który mogę w stu procentach polecić , gdyż sam już miałem kilka takich problemów - rozwiązanych, tych właśnie programem.

(: .ćyż usnes am eiN

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...