Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Filmik w serwisie YouTube - pozycjonowanie nowego użytkownika

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Na wstępie powiem, że to nie jest reklama mojego kanału ponieważ nie mam żadnego filmiku.

Sprawa wygląda następująco :

Chciałbym wiedzieć jak wygląda droga/reklama filmiku który taki Świeżak sobie wrzuci.

Gdy na YouTube klikamy w kategorię chociażby "Gry" to nie znajdziemy filmików osób które mają 0-100 widzów, a widzę przynajmniej osoby które mają 15 tysięcy.

Jak mogę wyszukać filmiki właśnie takich osób?

Niektóre osoby zyskują troszkę widzów dzięki forom tematycznym przykładowo Nasze MPCForum, co jest godne i mam nadzieję, że osoby wypromowane przez te forum odwdzięczą się i rozpowszechnią tę naszą małą społeczność, lecz do rzeczy ...

Chciałbym wiedzieć jak takie osoby (nie ukrywam sam zamierzam, lecz zabieram się do tego jak pies do jeża nagrać coś) mogą się wypromować/pokazać, jak mogę również takie inne osoby wyszukać?

Z góry dziękuję oraz proszę o przybliżenie mi tego tematu :)

Opublikowano

1. Dodawaj w tagach słowa kluczowe.

2. Dodawaj w tytule słowa kluczowe.

3. Dodawaj w opisie filmu słowa kluczowe.

1 pkt u góry - Oczywiście słowa kluczowe najbardziej popularne.

Zachęcaj znajomych do udostępniania twoich filmików na stronach i portalach społecznościowych typu "facebook".

Zachęcaj ludzi o podobnych zainteresowaniach do subkowania, w zamian za subnięcie ich kanału.

Let's playe stały się ostatnio popularne :)

Opublikowano

Jednak słowa kluczowe, przykładowo Minecraft, czy Let's Play są dużo bardziej popularne u innych użytkowników.

Poza tym nie dam suba komuś kto robi filmiki do du....

Opublikowano

Rób to co robisz, wrzucaj filmy, i z czasem na pewno ktoś cię zauważy. Są te całe PlayNext'y, SouShibo też robi jakiś Przegląd Jutubów, więc możesz się zgłosić, a nóż Ci się uda. Jest też forum dot. Letsplej'i. Zarejestruj się i pokaż swój kanał.

(w google wpisz Letsplej ).

y5r5.png

Opublikowano

1. Załóż 10 dodatkowych kont do dodawania sobie komentarzy i łąpek w górę. Łapki liczą się w pozycji wyszukiwania czym więcej łapek tym łatwiej znalezc twój filmik. (Na początku to dobra metoda choć trochę nie uczciwa ale jak to się mówi jakoś trzeba zacząć)

2. Dawaj na maksa tagów + w opisie dodawaj dawaj tagi związane z grą (też pomaga)

3. Dodawaj minimum co 1/2 dni nowy film "często" dodawaj nowy

4. Swoje filmiki reklamuj na różnych stronach czyli jak robisz filmu Call of duty szukaj forum o call of duty i dodawaj tam swoje filmy w odpowiednim dziale.. jak robisz minecraft dodawaj filmy na forach minecraft (minimum 3fora)

5. Dodawaj w filmikach adnotacje typu "Proszę kliknij łapkę w górę" nie ,którzy reagują na "proszę" i cie łapkują

6. Nie możesz nagrywać ciągle podobnych rzeczy każdy odcinek musi się wyróżniać od poprzedniego

7. Komentuj innym filmy, przez komentarze mogą wejść na twój profil (najlepiej komentować innym filmy i łąpkować komentarz z innych kont aby komentarz był na samej górzę wtedy twój nick jest zauważalny.

8. Poszukaj ludzi co mają po 100 widzów i reklamują innych "są tacy" niby nic ale zawsze więcej reklam o twoim nicku.

9. Rób poradniki wideo dotyczące gier i wrzucaj na MPCforum ;P

10. Koniec, to był mój sposób w ten sposób mam już ponad 720 widzów. Dzięki za uwagę Cześć :)

0fiz5s7s0sea1k4fzfl.jpg
Opublikowano

Jednakże pozostaje kwestia mentalności danego YouTubera.. Nie chciałbym pozyskiwać widzów podstępem :)

rób tak by nikt nie widział podstępu :) to nie żaden podstęp po prostu metoda na podniesienie się lekko na nogi na youtube :)

A jak chcesz bez żadnej metody to po prostu nagrywaj dużo filmów i nic więcej :)

0fiz5s7s0sea1k4fzfl.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...