Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Ping PFPortChecker

demkam

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Mam problem ponieważ chciałem zakładam serwer Minecraft bez hamachi a wiec przeczytałem poradniki różne itp..

Zrobiłem wszytko tak jak w tych poradnikach.

Lecz kiedy sciagnelem program PFPortChecker wpisałem port 25565 i kliknąłem TCP potem Check ME

wszystko pojawiło mi się na zielono oprócz jednego Ping Result: We Were not able to ping router.

Jaka to może być przyczyna? Proszę o szybki odpis..

Opublikowano

Witaj! Nie wiem po co Ci ten program do tworzenia serwera Minecraft, lecz problem leży w tym, że program nie może sprawdzić portu w ruterze. Jest to całkowicie zbędne! Uważam, że ten program Ci się w żadnym stopniu nie przyda, i lepiej by było, gdybyś sobie nim nie zawracał głowy!

*Chciałbym, abyś przeczytał to co niżej:

(: .ćyż usnes am eiN

Opublikowano

Program jest do sprawdzania portu potrzebny :) Jesli jest cos na czerwono serwer nie za dziala pomysl logicznie.. Poprosze o dalsza pomoc ;>

Opublikowano

Dobrze wiem do czego służy ten program, i nadal uważam, że jest on w stu procentach zbędny! Po co sprawdzać porty? - No chyba, że przy wgrywaniu plików, coś nie działa - to już cięższa sprawa. Lecz nadal jestem takiego zdania, abyś dał sobie z tym programem spokój! Radziłbym Ci wykupić jakiś serwer Minecraft, w hostingu ( np. craftserve.pl ) - Masz stu procentową pewność, że nic nie nawali. Mam nadzieje, że tym razem pomogłem!...

Opublikowano

Ręce opadają ...

Po co chcesz sprawdzać porty, jak to Ci nic nie da ?

Między sprawdzaniem, a odblokowywaniem portów jest wielka przepaść, więc nie wiem do czego jest Ci potrzebny ten program.

To tak na marginesie.

A co do tematu, problem polega na tym, że masz router, i przez to program, nie działa poprawnie.

Wejdź w "stronę" swojego routera ( najczęściej jest to : 192.168.1.2 ), i odblokuj port 25565, zależy jaki chcesz dać na swój serwer .

Nie podrawiam .

Opublikowano

Ja pierdole up ^^ taki cwaniak a kompletnie nic nie wie... /Porty juz ponad 3 tygodnie odblokowane mam to nawet widac po tym ze 2x mam na zielono... Kurwa jak masz miec takie zachowanie nie pisz wcale 2x up nadal nie pomogles...

Jesli sie nie znacie to po chuj piszecie...

Tylko spamik zbedny robicie ;>

Serwera nigdy nie uruchomie z taką wasza zasrana pomoca :> 3x nie bedzie na zielono nie uruchomi sie serwer chyba jasne..

Wole postawic no hamachi niz jakiegos dedyka :) Po chuj niby mam placic ;> i to jeszcze miesiecznie :O po 30 - 40 zl nie jestem jakims maniakiem.

@edit

Up:

"wszystko pojawiło mi się na zielono oprócz jednego Ping Result: We Were not able to ping router."

Czyli jaki rezultat porty odblokowane :O Umiesz czytac? ....

Opublikowano

@UP

Wydaje mi się, że z takim podejściem, nikt Ci nie pomoże -.-

Powiedziałem co chciałem. Uważam kupno dedyka za najłatwieszym rozwiązaniem.

Opublikowano

@2xUP

ehhh, człowieku jak chcesz żebyśmy pomogli to:

a)uznaj że bardziej znamy się na minecraftcie - nie ? to wypier****j

b)daj sobie pomóc, zgadzaj się z nami i nie krzycz odrazu - nie ? to wypier*****j

A teraz ci pomogę:

Ten program sprawdza porty - to już wiesz.Jeśli masz dostęp do routera to odblokuj go, jeśli nie to postaw na hamachi. Informacja że nie można było przeprowadzić ping z routerem mówi że router nie odpowiada - może jest stary i mu się nie chce...... ale to nie ważne. Postaw serwer i spytaj kolegi czy może wbić.

Opublikowano

ehhh, człowieku jak chcesz żebyśmy pomogli to:

a)uznaj że bardziej znamy się na minecraftcie - nie ? to wypier****j

b)daj sobie pomóc, zgadzaj się z nami i nie krzycz odrazu - nie ? to wypier*****j

Dziękuję Ci bardzo serdecznie, za to co napisałes ;)

@TOPIC

Jeżeli ruter nie odpowiada, jest możliwość, że serwer Hamachi też Ci nie wyjdzie - przynajmniej tak jest w moim przypadku. Znaczy, ty będziesz mogł wchodzić, ale nikt inny. Jeżeli taki problem sie zdarzy, to powinieneś całkowicie wyłączyć Zaporę Systemu - to powinno pomoc, aby każdy mogł wchodzić na Twój serwer ( nie wiem czy na 100% działa, ale mojemu koledze się udało )

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...