Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

1341332669-U443644.png

ApplePack jest to paczka modów stworzona przeze mnie (Gabrielek). Paczka ta zawiera aktualnie 16 modyfikacji, lecz jest aktualizowana. W miarę czasu będę aktualizował paczkę.

1341332684-U443644.png

Lista modów:

-ModLoader(Do ładowania modów)
-MinecraftForge(Do ładowania modów)
-OptiFine HD (Optymalizacja Minecrafta)
-Rei's Minimap(Minimapa)
-Keep items on dead(Po śmierci masz swoje itemy)
-TreeCapitator(Automatyczne ścinanie drzew)
-MoreXP(Można sobie ustawić ilość XP)
-Twilight Forest(Nowy las)
-ThaumCraft2(Kryształy,vis itp.)
-Equivalent Exchange2(Czarna materia, nowy węgiel)
-InvTweaks(Sortowanie skrzyń i ekwipunku)
-Crafting Table III(Nowy Crafting Table)
-CraftGuide(Książka z recepturami)
-BattleTowers(Wieże z bossem)
-Better Dungeons(Lepsze, nowe dungeony)
-Adventure Items(Nowe itemy)
-Starting Inventory (Inventory na start tj. Drewniany set, 5 drewna, 10 jabłek, CraftGuide)

Download

http://www.mediafire.com/?i8icx04hlzdxsu7

Skan

https://www.virustotal.com/url/e8edf0ed03a5f37adcf19df269e74dd1311a60717bb762b62a553d5493dc1dde/analysis/1341307524/

1341352522-U443644.png

Dodano

-Elementar Creepers(Nowe Creepery)
-InGameInfo(Info w grze)
-Balkon's Weapon Mod(Nowe bronie)

Tak to wszystkie modyfikacje zostały. Przy V3 zostanie wszystko zaktualizowane oraz możliwe że dodam coś z waszych postów

;)

Download:

http://www.mediafire.com/?1308i3ezx6c8i27

Skan:

https://www.virustotal.com/url/f88d31bf6058191530f9d7d6ffe6658f8b0452b526fd2663c5ae13215b6fbb7f/analysis/1341352673/

Instalacja

Wszystkie pliki z "do .minecraft" wrzucamy do .minecraft

Wszystkie pliki z "do minecraft.jar" wrzucamy do .minecraft/bin/minecraft.jar, który odpalamy winrarem. Po wrzuceniu tych plików usuwamy META-INF!

Prace nad V3 - 30%

Proszę o pisanie propozycji dotyczących modów bo chciałbym abyśmy wspólnie tworzyli tą paczkę!

:)

Jeśli paczka Ci się podoba kliknij Lubie To! Motywuje mnie to do dalszych aktualizacji

;)

sAGxRQg.jpg

Super usuwanie sygnatur bez info.

Opublikowano

Zajebista paczuszka szukałem takiej ale pytanko czemu lista modów jest w cytacie ???

@Edit

To zmień na code bo to wygląda jak byś skopiował i tak mi sie wydaje że skopiowałeś z kądś

33eHdSv.png

"Apetytu nie mam, nie muszę dużo zjeść
A na przykład twoja łydka przypomina kurzą pierś
Usiądź gdzieś nad miską, naprawdę to banał
Po prostu się skup i tnij poniżej kolana"

Opublikowano

Bo jakoś tak wolałem napisać, mogę zmienić na CODE :)

sAGxRQg.jpg

Opublikowano

Chyba jedyna paczka modów, którą ściągnę i zacznę na niej grać ;)

@Edit

A jak to zainstalować ? W instrukcji piszesz, żeby folder "do .minecraft" i "do .minecraft.jar". Ja mam ".minecraft" i "do .minecraft" a w obu są takie samie pliki ;3

Opublikowano

Eeee, wtf? Za chwile wrzuce poprawkę, musiało się coś zchrzanić przy zapisie.

sAGxRQg.jpg

Opublikowano

Jutro wrzucam link do V2 w którym znajdzie się kilka nowych modów (dosłownie kilka bo V1 było takim "sprawdzeniem" czy będzie ok) :)

sAGxRQg.jpg

Opublikowano

Fajna paczuszka, może ją pobiore i zaniedługo sobie na niej pogram, chyba, że poczekam na V2 :) "This Is Like!!" ;)

Posty - 25, 50, 100, 150, 200, 300, 400, 500, 600, 700, 800, 900, 1000, 1300, 1500, 2000.

Opublikowano

Wydana została wersja V2 Paczki Modów ApplePack!

sAGxRQg.jpg

Opublikowano

Mam problem :< Nie wiem czy inni go mają ale prosiłbym o pomoc. Wgrywam mod packa i wgl. ale gdy jestem w grze mogę tylko chodzić, ponieważ gdy uderzę czym kolwiek nw w dyrt to wyskakuje Saving Chunks i minecraft się crashuje :< Pomocy ! :D

Opublikowano

Gabrielek paczka bardzo fajna ale dodałbyś mody takie jak:

-Pam harvest craft

-Smart Moving

-ComicRetrolution's RuneCraftory Collection

Bardzo bym Cię o to prosił

Dodaj jeszcze : More Healt RPG :)

trol.png
Opublikowano

Czy w tej paczce modów na 100% nie ma żadnych bugów? saving chunks? itd...?

Jeśli chodzi o modu które mógłbyś dodać to:

-BulidCraft

-Pam harvest craft

-Milleniare

-Better Furnace

-Red power 2

Zbieram +

mca.png

Opublikowano

Jedynym bugiem są textury w V3 zostaną poprawione. Co do modów to nie wiem czy będę mógł je dodać (brak ID). More Health RPG nie działa od razu mówię. Smart Moving nie chce. Co do modów które chcę dodać to Harvest Craft,BuildCraft, IC2 i może Better Furnace :)

sAGxRQg.jpg

Opublikowano

Mam nadzieje że V3 będzie szybko i co najważniejsze bez ŻĄDNYCH błędów =)

Żeby mieć więcej ID dodaj moda 4096 fix(jest kilka wersji,więc musisz znaleść odpowiednią wersje do forge.) + ID Resolver(Usuwa konflikty ID bloków i przedmiotów)

Zbieram +

mca.png

Opublikowano

Chyba dobrze ze dzisiaj chciało mi się na MPC zaglądać wieczorkiem, bo miałem chęć jutro napisać temat o zrobienie paczki dokładnie z tymi modami z V2, wszystko co chciałem jest w tej paczce ;]

Wielkie dzięki ;]

@używając jakiś teksturek na 1.2.5 nie będą one jakoś specjalnie kolidować z itemkami z modów? (jeśli to ważne to teksturki x128/x256)

Opublikowano

Nie - oprócz tego że niektóre itemy nie mają tekstur. Zostanie to poprawione w V3. (te itemy które nie mają tekstur są z modów)

sAGxRQg.jpg

Opublikowano

ok, o to mi chodzilo ;D. wczoraj niestety nie moglem sprawdzic tego, lecz dzisiaj wlaczylem MC z twoja paczka.na normalnych teksturkach i jakos nie widze teksturki soul.sword ( z modu adwenture items). moge bic, ulepszac itp ale widac to jakbym bil z reki, chociaz wiem ze dobrze zainstalowalem, bo podmiana plikow to nie problem, ale po kilku probach tez nic

nie probowalem nic zmieniac w plikach bo na tym akurat sie nie znam, ale moze wiesz co moze z tym byc

@ pisze z komy wiec moga byc bledy

Opublikowano

Ej a która paczka ma te błędy? v1 czy v2 najbardziej zależało mi na modzie z creeperami bo mam juz 1 moda z nimi ale niedział :(

ej czesc mógłbys dac link do elemantars creepers ?

Opublikowano

@up

po pierwsze jak do kogoś piszesz, to nie zwracaj się "ej"

po drugie, nie wiem czy ten "błąd" z teksturkami jest tylko u mnie czy ogólnie, ale tylko występuje on w modzie Adwenture items

po trzecie, link ci wyśle na PW ;]

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...